ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Onnellinen kaapistatulo

Sami Mollgren • 16.03.2013 16:04 • 19 kommenttia. YLEISET • ULKOMAAT
Isä kuuli vahingossa poikansa ja tämän kaverin puhelinkeskustelun, jossa poika hermostuneena pohti, kuinka kertoa isälleen olevansa homo. Keskustelusta kävi ilmi, että poika seurusteli kyseisen kaverinsa kanssa. Isä päätti helpottaa pojan stressiä kirjoittamalla tälle kirjeen.

Vapaa suomennos:

"Nate,

kuulin viime yönä puhelinkeskustelusi Miken kanssa, jossa kerroit suunnitelmastasi tulla kaapista. Ainoa asia, jota haluan sinun suunnittelevan, on se, että kaupasta leipää ja appelsiinimehua tullessasi koulusta.
Olen tiennyt sinun olevan homo siitä lähtien, kun olit kuuden. Olen rakastanut sinua syntymästäsi asti.

- Isä

PS. Äidin ja minun mielestä olet Miken kanssa söpö pari.
"

Perjantaina sosiaalisessa mediassa julki tullut kuva kirjeestä leviää netissä vauhdilla.

Kaapistatulo vanhemmille ahdistaa ennakkoon monia nuoria homoja, sillä on mahdollista, että asia on vanhemmille vaikea tai he jopa raivostuvat saatuaan kuulla asiasta. Toisinaan taas vanhemmat kertovat tienneensä asiasta jo ennakkoon ja odottaneensa kaapistatuloa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Upea isä. Tippa tuli linssiin :´)
  Mira (ei rekisteröitynyt) • 16.03.2013 16:15
Mitäköhän lie homoaktivistien propagandaa taas.
  Ei_avioliittoja_homoille (ei rekisteröitynyt) • 16.03.2013 17:01
hieno juttu, on liikaakin ollut näitä huonoja juttuja kaapistatulosta.
  puppeliassi • 16.03.2013 17:17
Hieno asia fiksulta isältä kirjoittaa kirje. Keneltä se on pois jos on vaikka homo. Kaikki homokammoiset voisi katsastaa omat kaappinsa. Tiedä vaikka millasia luurankoja kaapista tulee :)
  kaapista ulos tullut (ei rekisteröitynyt) • 16.03.2013 17:23
Mitäköhän lie homoaktivistien propagandaa taas.

Ei_avioliittoja_homoille (ei rekisteröitynyt) • 17:01

Mitäköhän lie EAH:n heteroaktivisin propaganada ja provon yritystä taas.
_!_ :P <----- Sinulle EAH rakkaudella.....muawhhhh!!
  Xx_Val_xX • 16.03.2013 17:26
EAH on vain kateellinen, kun ei itse uskaltaisi tehdä samaa. Kummassakaan asemassa. Todella säälittävää tilitellä täällä sitä.
  Homopallero • 16.03.2013 17:30
Minulle kävi huonommin. Vanhemmat kuuli että seurustelen toisen tytön kanssa. Alkoi kyttääminen ja painostaminen. Isä laittoi pysyvään kotiarestiin ja soitteli kouluun. Peruskoulun jälkeen muutin äidin siskon luokse ja kävin lukion. Nyt asiat ovat kunnossa. Parasta yhteinen koti ihanaisen naisen kanssa. Äidin kanssa olen puheväleissä, mutta isän kanssa en ole puhunut yli seitsemään vuoteen.
  Ankku (ei rekisteröitynyt) • 16.03.2013 17:59
Mahtaa olla poika aikamoinen poikkeustapaus ja neiti, jos isä on jo osannut epäillä jotain kun poika oli kuusivuotias...
  Is • 16.03.2013 18:02
Parempi olisi, jos ei tarvitsisi lokeroida ihmisiä niin poissulkevasti sukupuolen perusteella lapsesta asti. Silloin "neitimäisyyteen" kiinnitetty huomio, epäilyt sukupuolisesta suuntauksesta ja "poikkeustapaukset" saisivat juuri niin vähän painoarvoa kuin ansaitsevat.
  Homopallero • 16.03.2013 18:22
Upea isä! Sydäntä, mieltä ja sielua voimauttava uutinen. Onnea elämään pojille, isälle, äidille ja uutisen kirjoittajalle!
  Onnellinen mies (ei rekisteröitynyt) • 16.03.2013 18:32
Täällä tietenkin heti uskotaan, et toi kirje oli aito. Kuulosti kyllä lähinnä joltain saippuasarjalta toi kirje.

Hauska uutinen, hauska uutinen... ;D

"Mahtaa olla poika aikamoinen poikkeustapaus ja neiti, jos isä on jo osannut epäillä jotain kun poika oli kuusivuotias..."

Samaa mäkin mietin. Taitaa olla joku toimituksen palkkaama feikki.

Kommenttia muokattu: 16.03.2013 klo 19:08

Kommenttia muokattu: 16.03.2013 klo 19:26
  Riquman1990 • 16.03.2013 18:48
"Mahtaa olla poika aikamoinen poikkeustapaus ja neiti, jos isä on jo osannut epäillä jotain kun poika oli kuusivuotias..."

Tai sitten oli pienestä pitäen oppinut ylikompensoimaan maskuliinisuuden?
  SaintJudy • 16.03.2013 18:57
tai oli tekemisessä poikien kannssa vähän eritavalla. itse ainakin olin jo tosi nuorena seksuaalisuudestani varma, eskari-ikäisenä pussasin yhden pojan kanssa.
  puppeliassi • 16.03.2013 20:00
Täällä tietenkin heti uskotaan, et toi kirje oli aito. Kuulosti kyllä lähinnä joltain saippuasarjalta toi kirje.

Hauska uutinen, hauska uutinen... ;D

"Mahtaa olla poika aikamoinen poikkeustapaus ja neiti, jos isä on jo osannut epäillä jotain kun poika oli kuusivuotias..."

Samaa mäkin mietin. Taitaa olla joku toimituksen palkkaama feikki.

Kommenttia muokattu: 16.03.2013 klo 19:08

Kommenttia muokattu: 16.03.2013 klo 19:26

Riquman1990 • 18:48

Sä oot sitten lutusen reppana kun sä riquman yrität selitellä. ;)
  Xx_Val_xX • 16.03.2013 21:27
Mitähän mä nyt taas yritin tädille selitellä? ;)
  Riquman1990 • 16.03.2013 21:56
Ihminen on jännä eliö. Tiettävästi ainoa laji, joka on keksinyt lattian, maalin ja maalitelan, jotta voi omalla lokeroinnillaan maalata itsensä nurkkaan. Mutta nurkasta on helppo huudella.
  Ossi Halme • 17.03.2013 23:11
Kirjeessä tuli esille se päällimmäisin asia, mitä vanhemmat lapsilleen ajattelevat, eli kaikki vanhemmat toivovat ennen kaikkea lastensa löytävän elämänkumppanin ja olevansa elämässään onnellisia.
  human • 17.03.2013 23:45
Luulenpa, että pariutumisvietti on aika vahva piirre.

Eräs tuntemani jo reilusti keski-ikäinen homomies ilmoittautuu vannoutunueeksi ikisinkuksi ja itsenäisyyttä arvostavaksi. Tämä piruilee puoliskolleni siitä, että minä oletan menoista ja tuloista sovittavan yhdessä. Homoavioliittovouhotus aiheuttaa pilkallista hymyä. Kun tämä Herra Vapaa sitten on pikkuhumalassa, tulee piikittelyyn uusia sävyjä, jotka tulkiten jonkinlaiseksi katkeruudeksi ja kateudeksi. Isommassa humalassa tämä on useita kertoja ilmaissut toiveensa löytää jotain pysyvää, ihan suoraan.

Eikä hän ole ainoa, jossa humalan pehmittämänä tulee esiin toisenlaisen elämän kaipuu.

Oletan, että etenkin vanhemmat homomiehet ovat joutuneet viettämään nuoruutensa leimattuna. Nuoruuden ihastukset ovat olleet pelkkää kaipuuta, eikä ole ollut näköpiirissä edes teoreettista mahdollisuutta toteuttaa itseään siten, kuin nuorena usein hommat heteroilla menee. Sitten "nuoruus" on aloitettu monta vuotta myöhässä ja lopulta jääty kiinni siihen myöhäisen nuoruuden huumaan.

Tiedän kyllä käsityksistä, että evoluutio olisi suosinut tilannetta, että naiset ovat halukkaampia rakentamaan perhettä ja miehet halukkaampia jakamaan siemeniään laajemmalle. Silti vietti perheen perustamiseen lienee kaikissa ihmisissä aika syvällä.

Näyttää kovasti siltä, että tällaisilla Nateilla ja Mikeillä on elämä eri tavoin edessään kun 30..40 vuotta vanhemmilla homomiehillä.

***

Ihan sama, onko tämä Naten ja Miken tarina aito vai sepitetty. Siinä on kuitenkin malli, miten homman pitäisi mennä. Toki "salakuuntelu" on tuhmaa, mutta kumminkin.
  smo • 18.03.2013 07:45
Ihana lukea välillä tällaisestakin, ei voinut muuta kuin hymyillä. :)
  Roo (ei rekisteröitynyt) • 19.05.2013 18:11
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy