ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Ollanko pelkureita islamin edessä?

vaeltaja2006 • 20.09.2008 02:22 • 14 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Täällä ranneliikkeessä käydään jatkuvaa keskustelua uskonnosta, joskus jopa kyllästymiseen asti. Mutta se asia polttaa. On vaikea asia, että yhteiskunnassa merkittävässä asemassa olevassa uskomusjärjestelmässä on aineksia homojen ja lesbojen syrjintään, torjumiseen ja ulkopuolelle jättämiseen. Islamissa tilanne on vielä paljon pahempi. Päivittäin kuullaan, miten uskonnollisin perustein uhataan homoja kuolemalla.

Vaikka ranneliikkeen keskustelu usein jauhaakin samaa rataa, sitä keskustelua kuitenkin käydään. Maaimalla on hyvin vaikea käydä keskustelua islamista.Tämä kolumni, joka ilmestyi Independentissä 14. elokuuta, kertoo pelkuruudesta – myös kirjoittajan omasta pelkuruudesta. Tässä vain osia kolumnista. Se alkaa tarinalla romaanista Medinan Jalokvi, jonka kirjoitti aikoinaan journalisti Sherry Jones. Kirjassa kuvataan Aishas-nimisen tytön elämää. Hänet naitiin 6-vuotiaan 50-vuotiaalle Mohammed ibn Abdallahille. Hääpäivänä Aisha leikki keinussa talon pihalla. Sisällä hänet vihittiin. Hän kuuli asiasta ensi kerran, kun hänet kutsuttiin pois muiden lasten joukosta. 9-vuotiaana hän joutui muuttamaan miehensä luo. Seksiäkin oli. 14-vuotiaana hänet syyllistettiin toisen, hieman nuoremman miehen aviorikoksesta. Mohammed päätti silloin, että kaikki hänen vaimonsa siitä lähtien peittävät itsensä hunnuilla.

Tätä tarinaa ei voi enää lukea muualla kuin koraanissa ja hadithissa (perimätieto profeetasta). Mies oli profeetta Muhammed. Tarinaa ei voi enää lukea Medinan Jalokivi –kirjasta. Se määriteltiin uhkaksi kansalliselle turvallisuudelle ja kirjankustantaja tuhosi kaiken materiaalin.

Euroopassa ollaan poistamassa lainsäädännöstä viimeisiä rienauspykäliä. Niillä on estetty kristinuskon arvostelu. Mutta toisenlaiset rienausykälät jatkavat elämäänsä. Niitä ei toteuta valtio, vaan pyhää sotaa käyvät jihadistit. Independent-lehden kolumnisti sanoo, että hän joutui pitkään miettimään, voiko hän tätä kolumnia kirjoittaa. Mutta oikeus kirtisoida uskontoa on yhtä tärkeää kuin kritisoida hallitusta. Sitä oikeutta on käytettävä tai häviämme.

Joku heti kysyy: Miksi pitää kritisoida uskontoa, jos se herättää nin paljon ärtymystä. Vastaus kuuluu: On katsottava omaa historiaamme. Kristinusko on menettänyt voimansa terrorioida ihmisiä mielikuvilla helvetistä ja synnistä. Hyvin luonnolliset tarpeet saatiin näyttämään häpeällisiltä: itsetyydytys, esiaviolliset suhteet, homosekusalaisuuss. Uskontokriitikot ovat mietiskelleet ja löytäneet suuria aukkoja uskonnon logiikassa ja moraalissa. Kriirikot esittivät kysymyksiä. Miten enkeli hedelmöitti neitsyen? Miten mies selvisi valaan vatsassa? Miksi vanhan testamentin jumala kehottaa kannattajian tekemään itsemurhan?

Uudelleentulkitseminen ja pilkka ovat avanneet lukkiutuneen uskonnon. Se nähdään yhä enemmän hahmoltaan epämääräisinä metaforina. Vähitellen on tullut epätodennäköisemmäksi, että uskontoa käytetään muiden ihmisten tappamiseen. Mutta islamin suhteen samanlaista kritiikkiä ei voida esittää. Ei voi kysyä, että mitä mieltä olette siitä, että nuori tyttö annnettiin Muhammedin vaimoksi tai että juutalainen kylä tuhottiin, koska he kieltäytyivät seuraamasta Muhammedia.

Ei tarvitse tappaa montakaan Theo van Goghia, kun ihmiset alkavat vaieta näistä asioista. Pahin sensuuri on sisäinen sensuuri. Se elää kaikissa niissä kirjoissa, joita ei ole kirjoitettu tai filmeissä joita ei ole kuvattu, koska pelätään.

Tämä kaksinaismoraali täytyy myöntää. Lopppujen lopuksi se vahingoitta msulimeja. Jos uskontoa ei voi kritisoida, vaan vaaditaan ”kunnioittamista”, se merkitsee, että uskonto joutuu fundamentalistien käsiin. Fiksuimmat ja luonnostaan moraalisimmat muslimit – siis enemmistö – oppivat sulkemaan suunsa ja olemaan hiljaa. Miltä näyttäisi tänään kristinusko, jos Georg Elliot, Mark Twain tai Bertrand Russel olisi vaiennettu. Ehkä se olisi kuin jokin maalaiskirkko Alabamassa ja vielä 100 kertaisesti.

Avataanpa hieman Jonesin teemaa. Miten kritiikki voisi edetä? Tarkastellaan Muhammedin avioliittoa Aishan kanssa. On totta, että silloin elettiin eri aikaa. Silloin aikuisilla miehillä oli seksiä esipuberteetissa olevien kanssa. Tässä kohdassa lähdeaineisto on puutteelista. Mutta varmaankin seksi fyysisesti kehittymättömän lapsen kanssa on ollut hyvin kivuliasta sille lapselle. Vaikka viikinkiaikana oli tavallsiempaa hakata joltain käsi pois, se ei suinkaan tarkoita, etteikö se toimenpide olisi ollut erittäin tuskallista. Jonesin kirja yrittää pehmentää, että Muhammed teki sen hellästi, ja sen takia Aisha nautti siitä.

Miten tästä asiasta pitäisi keskustella? Voidaan ottaa sen ajan olosuhteet huomioon. Ja voidaanko sen ajan moraalaisia ksäityksiä seurata tarkkaan? Vai täytyykö asiaa tutkiskella ja jokainen itse päättää, mikä on hyvä? Tästä ristiriidasta syntyy epäilys – ja se on fanatismin pahin vihollinen.

Mitä olisi tapahtunut, jos Mississipin rannalla asuvat fanaatikot vaatisivat Jeesuksesta kertovan kirjan tuhoamista. Me kaikki suuttuisimme. Islamin osalta on kahdenlaista sensuuriliikettä. Toisaalta kritiikin esittäjät uhataan tappaa ja toisaalta on niitä, jotka syyttävät kriitikoita ”islamofobiasta”.

*****

Vaikea tilanne. Bosniassa homoja uhataan kuolemalla, vaikka he eivät ole sanoneet edes puolta sanaa islamista – ei puolesta eikä vastaan. Pelkkä homojen olemassaolo tuntuu olevan fanaatikoille katkera pala.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tässä on tuo edellä mainittu artikkeli kokonaisuudessaan Independent-lehdessä
www.independent.co.uk
  vaeltaja2006 • 20.09.2008 07:52
Koko länsimaailma on jo pitkään ollut polvillaan islamin edessä, valitettavasti, ja pelkään pahoin, että jos me eurooppalaiset emme pian herää, nouse ja rupea puolustamaan kulttuurimme peruspilareita - joista yksi on isiemme usko, jota vielä sukupolvi sitten kunnioitettiin ja tämä sukupolvi on käytännössä ensimmäinen koko historiassa, joka on kääntänyt Jumalalle selkänsä - Eurooppa on pian menetetty muslimeille. Eikä tähän mene montaakaan vuotta ottaen huomioon muslimien lisääntymis- ja leviämisvauhdin. Parin kymmenen vuoden päästä moninkertaisesti hedelmällisempien muslimiperheiden jälkeläiset muodostavat jo enemmistön ja mikään ei enää pidätä heitä ottamasta lopullista valtaa koko länsimaailmasta (jos joku ei sitä vielä tiennyt, sehän on muslimien perimmäinen tavoite), kun ovat jo nyt niin pahasti niskan päällä. Pelko julkaista kyseistä kirjaa on yksi surullinen esimerkki monien muiden esimerkkien joukossa.

Haluaisinkin herätellä pohtimaan, että miksi Jeesuksesta julkaistaan jos jonkinlaista kirjallisuutta, Hänen "naisseikkailuistaan ja vaimoistaan ja tyttäristään" ja Muhammedista ei saa julkaista edes kirjaa, joka kuitenkin perustuu ihan ihan yleisesti tunnettuun faktaan? Miksi koulujen joulujuhlissa ei enää saa esittää jouluevankeliumia sen vuoksi, että se "loukkaa" muslimeja? Miksi täällä kunnioitetaan enemmän islaminuskoa kuin kristinuskoa?
  Classy Rascal • 20.09.2008 12:16
Haluaisin vielä korjata tähän vaeltaja2006:n antamaa, selkeästi virheellistä tietoa Raamatusta:
- enkeli ei hedelmöittänyt neitsyt Mariaa, vaan Jumalan Henki
- Joona ei ollut tavallisen valaan, vaan suuren meripedon vatsassa ja hänen kanssaan siellä oli Jahve
- Jahve ei milloinkaan kehottanut juutalaisia tekemään itsemurhaa

Nämä siis selkeästi virheellisiä tietoja.
  Classy Rascal • 20.09.2008 12:33
Kristinusko olisi aivan yhtä paha kritiikin ja toisinajattelun tukahduttaja kuin Islam ellei länsimainen maailma olisi niin sekularisoitunut. Katolinen kirkko tosin pitää edelleen melko rautaisella otteella kiinni ihmisten elämistä. Kuten ystävämme Pat Condell sanoo, sekulaarinen maailma on selväjärkinen maailma:


www.youtube.com
  Ilopilleri • 20.09.2008 12:43
>>miksi Jeesuksesta julkaistaan jos jonkinlaista kirjallisuutta, Hänen "naisseikkailuistaan ja vaimoistaan ja tyttäristään" ja Muhammedista ei saa julkaista edes kirjaa, joka kuitenkin perustuu ihan ihan yleisesti tunnettuun faktaan? ( Classy Rascal kirjoitti)Kristinuskossakin on näköjään omat fundamentalistinsa, jotka eivät sallisi Jeesuksesta kirjoittelua.
  vaeltaja2006 • 20.09.2008 12:48
Oletteko milloinkaan miettineet sitä, että mitä on fundamentalistinen kristinusko, sanan varsinaisessa merkityksessään? Tuota termiähän käytetään melko vapaasti ja sillä etupäässä tarkoitetaan ihmisryhmää, jotka käyttäytyvät, jos sanoisin, vihamielisesti toisia ihmisiä kohtaan. Tämä on kuitenkin selkeästi Raamatun vastaista.

Kuitenkin, sanan varsinaisessa merkityksessään, todellinen kristillinen fundamentalismi pitää Raamattua Jumalan sanana, ts. Raamatun kirjaimellinen tulkinta on sama asia kuin fundamentalismi. Fundamentalismilla on valitettavasti ikävä kaiku korvissa, mutta loppujen lopuksi on kyse siitä, että uskotaan tiettyihin Raamatun perustotuuksiin, joita ovat ainakin seuraavat:

- Raamattu on syntynyt Pyhästä Hengestä (ihmisen käden kautta) ja on siis Jumalan puhetta ihmisille, eikä ihmisten omia kirjoituksia tai tarinoita
- Jeesus oli ja on Jumalan poika eikä vain pelkkä ihminen
- Jeesus kuoli ristillä sovittaen kaikki ihmiskunnan synnit, avaten näin uudelleen yhteyden Jumalan luokse, mikä
meni poikki paratiisin syntiinlankeemuksessa
- Jeesus nousi oikeasti ylös kuolleista, elää ja toimii tänä päivänä Pyhän Hengen kautta tässä maailmassa

Jos laitetaan fundamentalistinen kristitty ja fundamentalistinen muslimi rinta rinnan, niin heidän uskonsa ydinoppi kiteytetään seuraaviin, uskosta johdettuihin, sen käytännön vaikutusta ja tekoja kuvaaviin lauseisiin, jotka löytyvät Raamatusta ja vastavaati Koraanista ja ovat näiden kahden uskonnon perustajien suulla sanottuja:

Jeesus sanoi: rakastakaa lähimmäistänne niinkuin itseänne, tehkää heille niin kuin toivotte itsellenne tehtävän, rakastakaa
vihamiehiänne

Muhammed sanoi: tappakaa keinoja kaihtamatta kaikki toisin uskovat ja ajattelevat, etenkin juutalaiset ja kristityt

Kumman "fundamentalismin" valitset?
  Classy Rascal • 20.09.2008 13:16
Olet surullinen tapaus.
  Vermillion • 20.09.2008 13:18
Maailma on monimutkainen. Osa homoista on kiukkuisia muslimeja kohtaan, koska nuoret muslimimiehet länsimaissa ovat valmiit väkivaltaan homoja vastaan ja osa imaameista moskeijoissa myötäilee heitä. Toisaalta haluttaisiin värikäs yhteiskunta, jossa ei olisi rasismia. Rasismi on vähän samaa kuin homofobia. Kun on homona kokenut loukkauksia, on ehkä helpompi ymmärtää rasismin vastenmielisyys.

Näissä asioissa ei ole helppo luoda omaa kantaa. Olisinko puolesta vai vastaan?

*****

Kölnissä oikeistoradikaalit yrittävät herättää kiihkomielialaa integraatiota, multikulttuurisuutta ja islamilaisuutta vastaan. He olivat suunnitelleet eilispäiväksi ns. anti-islamisoitumiskongressin. Demokraattiset kölniläiset olivat valppaina. Anti-islamilaistumiskongressin järjestäjät eivät kuvitelleet, että se menisi näin. He olivat kutsuneet koko Euroopasta oikeistopopulisteja mukaan, ja erityisesti he halusivat estää uuden suurmoskeijan rakentamisen Kölniin.

Kölnin kristillisdemokraattinen pormestari sanoi eilen aamulla puheessaan, että tuo joukko yrittää sytyttää ennakkoluulojen roihun ja rasistisia asenteita. Pormestari näytti näille eurofasisteille ovea, olivat he sitten Le Penejä tai Haidereita. Pormestari sanoi: "Tuossa on ovi, painukaa ulos ja menkää kotiin"

Olisi ollut ehkä parempi, että koko joukko ei olisi tullutkaan Kölniin, koska kaikki meni pieleen. Kokoushotelli perui tilojensa käytön, lehdistötilaisuus Kölnin keskustassa kiellettiin, Pro Köln tilasi hätäpäissään Moby Dick –laivan Reinin rannalta kokoustiloikseen, mutta osanottajat joutuivat pakenemaan, kun alkoi vastamielenosoittajien kivisade laivaa kohti. Kaikki paikat, mihin oikeistoradikaalit yrittivät, olivat vastamielenosoittajien miehittämiä. Pro Kölnin huipputapahtumana piti olla bussikierros tärkeimpiin muslimikohteisiin, mutta poliisi kielsi senkin. Kaikkien moskeijoiden ympärillä on suuri määrä vastamielenosoittajia turvaamassa paikkoja.

Mitä Pro Köln haluaa? Heidän internet-sivuillaan kerrotaan: EI yhteiskunnan islamisoitumiselle, EI Kölnin suurmoskeijalle. Tapahtumaan piti tulla yli 150 islam-kriittistä poliitikkoa Euroopasta. Yli sata tv-kanavaa oli paikalla seuraamassa tapahtumia. Tapahtumien kulku meni kuitenkin aivan eri tavoin, kuin oikeistoradikaalit olivat ajatelleet.

Ammattijärjestö Verdin homo- ja lesboverkoston puheenjohtaja kertoi, miten HLBTI-väki oli mukana. Kaupunkilaiset asenteet keskimäärin ovat jakautuneet puolesta ja vastaan. Homoilla ja lesboilla oli 200-300 ihmisen joukko mukana mielenosoituksissa. Heillä oli plakaateja, joissa oli mm. CSD-tapahtuman motto: Nolla-toleranssi (= nollatoleranssi homofobialle). Mutta esim. puoli vuotta sitten, kun järjestettiin mielenosoituksia suurmoskeijaa vastaan, siellä näkyi myös sateenkaarilippuja.

Kansanedustaja Volker Beck vaati lauantaiaamun puheessaan, että uusnatsit ulos. Mutta muslimijärjestöjen on myös tehtävä itsetutkiskelua ja avoimesti käytävä homofobiaa vastaan. Nuorten muslimimiesten keskuudessa riehuu homojenvastainen mieliala. Näiden mukaan homojen hakkaaminen on ihan OK islamin oppien mukaan.

(PinkChannel)
  vaeltaja2006 • 21.09.2008 12:04
Pro Köln -nimessä on jotakin pielessä - itseasiassa koko nimi. He ovat muslimeja vastaan, he ovat homoja vastaan, eivätkä lainkaan minkään puolesta.
  JuhaniV • 21.09.2008 12:54
> Maailma on monimutkainen. Osa homoista on kiukkuisia muslimeja kohtaan, koska nuoret muslimimiehet länsimaissa
> ovat valmiit väkivaltaan homoja vastaan ja osa imaameista moskeijoissa myötäilee heitä. Toisaalta haluttaisiin värikäs
> yhteiskunta, jossa ei olisi rasismia. Rasismi on vähän samaa kuin homofobia. Kun on homona kokenut loukkauksia,
> on ehkä helpompi ymmärtää rasismin vastenmielisyys.


Muslimeihin pelonsekaisella varauksella suhtautuva homo ei ole rasisti vaan realisti.
  Ilopilleri • 21.09.2008 14:58
Ovatko vastaavasti homoihin pelonsekaisella vihamielisyydellä suhtautuvatkin realisteja? Varmasti ainakin omasta mielestään.

Itse en näe mitään vaikeutta suhtautua ynseästi kaikkiin syrjintää puolustaviin: oli sitten kyse imaameista, piispoista tai rasistihomoista.
  Krister • 21.09.2008 19:01
> Ovatko vastaavasti homoihin pelonsekaisella vihamielisyydellä suhtautuvatkin
> realisteja? Varmasti ainakin omasta mielestään.


Kuka tahansa rationaaliseen ajatteluun kykenevä ihminen pystyy kyllä huomaamaan, etteivät homot todellakaan ole minkäänlainen uhka kellekään. Samalla tavalla kuka tahansa rationaaliseen ajatteluun kykenevä ihminen pystyy myös huomaamaan, että Saudi-Arabiassa homoilla on paljon tukalammat oltavat kuin vaikkapa San Franciscossa.
  Ilopilleri • 21.09.2008 19:47
Maailmassa on tällä hetkellä kymmenen maata, joissa homoseksuaalisuus on rikos josta rangaistaan kuolemantuomiolla. Nämä maat ovat Saudi-Arabia, Iran, Jemen, Pakistan, Afganistan, Somalia, Sudan, Nigeria, Mauritania ja suomalaisille turisteillekin tuttu Arabiemiraatit. Kaikki nämä maat kuuluvat islamilaiseen vaikutuspiiriin ja tämä niiden määräämä julma ja epäinhimillinen rangaistus nojaa sharia -lakiin ja sen taustalla olevaan Koraaniin.

Pelkästään Iranissa on kansainvälisten tarkkailijoiden mukaan vuonna 1979 tapahtuneen islamilaisen vallankumouksen jälkeen toimeenpantu noin 4000 homoseksuaalien teloitusta. Nämä teloitukset laitetaan yleensä toteen hirttämällä, miekalla mestaamalla tai kivittämällä.

Tämä on vastoin kaikkia kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia. Rikoksen määritelmä on aina myös tahallisuus. Nykyinen tiede ja alan tutkimus myöntää jo täysin yleisesti, että homoseksuaalisuus ei ole mikään "oma valinta", vaan ihmisen synnynnäinen ominaisuus. Tästä syystä siitä rankaiseminen rikoksena ja vielä kuolemalla on täysin mielipuolista ja julmaa.

Joka vuosi tuhannet suomalaiset ja muut eurooppalaiset suuntaavat lomamatkalle Dubaihin (Arabiemiraatit) tietämättä lainkaan tästä heidän järjettömästä rikoslaistaan. Paitsi että tällä vaarannetaan näiden tässä joukossa olevien seksuaalivähemmistöjen turvallisuus ja henki, niin voidaan myös kysyä: onko oikein että kansainvälisiin ihmisoikeuksiin sitoutunut Suomi järjestää lomamatkoja maihin jotka näin törkeästi näitä sopimuksia loukkaavat.
  Kysyjä (ei rekisteröitynyt) • 18.01.2010 08:51
Suomessahan voitaisiin kehittää lainsäädäntö, joissa velvoitettaisiin matkanjärjestäjiä pistämään isolla varoitusteksti niiden kohteiden mainontaan, joissa perustavaa laatua olevia ihmisoikeuksia rikotaan.
  smo • 18.01.2010 10:31
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy