ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Oliko satukuningas raiskaaja – kuningasmieliset pöyristyneitä

vaeltaja2006 • 21.11.2008 08:18 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Baijerin satukuninkaasta, Ludwig II:sta on ilmestynyt uusi kirja. Kuningasmielisten mukaan se on suuri majesteetin loukkaus.

Ludvig II rakenteli satulinnoja, kuten Neuschwanssteinin ja Linderhofin. Hän oli homo, mutta nyt kirjassa sanotaan, että hän käytti seksuaalisesti väärin ratsusotilaitaan. Uuden kirjan (Ein König wird beseitigt: Ludwig II. von Bayern) tekijä on heidelbergiläinen psykiatri ja neurologi Heinz Häfner. Hän sanoo, että todisteet ovat vankat. Mutta kuningasmielisten puheenjohtaja Stefan Jetzt pitää kirjan väitteitä tuulesta temmattuina. Hänen mukaansa kuningas oli harras katolilainen eikä voi kuvitellakaan, että hän käsittelisi sillä tavalla alaisiaan.

Kuningas kuoli 1886, joten häntä ei voi enää kuulla tässä asiassa. Kirjassa on 540 sivua. Aineistona on kuninkaan kirjeitä alamaisille. Kirjeet käskettiin tuhota heti lukemisen jälkeen, mutta niitä on säästynyt. Kirjeissä on varsin yksityiskohtaisia anatomisia yksityiskohtia. Jo siihen aikaan kuninkaan homotaipumuksesta keskusteltiin kapakoiden pöydissä. Tämä ominaisuus vaikutti siihen, että Ludwigia oltiin kampeamassa pois kuninkaan virasta.

Berliiniläinen Ludwig-tutkija Peter Glowasz torjuu kirjan väitteitä. Hänen mukaansa kirjassa on rimanalituksia. Kirjeissä on viitteitä kuninkaan homoudesta, mutta ei siitä, että hän olisi hyväksikäyttänyt alamaisiaan. Epäilyt kuitenkin johtivat siihen, että kuningasta oltiin siirtämässä sivuun 1886. Glowasz on sitä mieltä, että kuningas ammuttiin, eikä hän hukkunut Starnberger-järveen, kuten virallisesti väitetään.

Kirjan tekijä Häfner valittelee, että Ludwigia pidettiin mielisairaana. Sitä hän ei ollut, vaan hän oli älykäs, lahjakas ja tieteistä ja taiteista kiinnostunut. Hänen ansiotaan on mm. Münchenin teknisen yliopiston perustaminen. Hänen ansioistaan on vaiettu.

www.merkur-online.de


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
>>Kirjan tekijä Häfner valittelee, että Ludwigia pidettiin mielisairaana. Sitä hän ei ollut, vaan hän oli älykäs, lahjakas ja tieteistä ja taiteista kiinnostunut. Hänen ansiotaan on mm. Münchenin teknisen yliopiston perustaminen. Hänen ansioistaan on vaiettu.

Eivät kai nuo toisiaan poissulkevia tekijöitä ole? Käsittääkseni Ludwig oli melkoisen eksentrinen persoona kaikin puolin. Tuon linnojen rakentelun ja muun ekstravakantin selitykseksi voisi hypoteettisesti ajatella vaikkapa kaksisuuntaisen mielenhäiriön maanisia jaksoja...
Komea mies Ludwig kyllä oli. Komea, taiteellinen, kuningas ja homo. Minun tyyppiseni mies! Heh...
  Vermillion • 21.11.2008 11:49
Viimeksi kun olin Linderhofissa, joku mainitsi että Ludwigin kuppaa hoidettiin elohopealla kuten tuona aikana oli tapana. Jos ei moisella hoidolla tule hulluksi, niin millä sitten.
  peter • 21.11.2008 12:00
Ludwig II:n kerrotaan tehneet itsemurhan hukuttautumalla Starnberger-järveen 13.6.1886. Samalla hukkui hänen kanssaan veneretkellä ollut henkilääkäri. Voiko 1,91 metrin pituinen mies hukkua 80 sentin syvyiseen veteen. Majesteetin kuolema on nyt nostettu jälleen esiin. Hänestä on kirjoitettu satoja kirjoja, ja kuolinsyistä on tehty monenlaisia arvailuja. Jotkut ovat epäilleet, että kuningas myrkytettiin klorofomilla ja sen jälkeen hän on hukkunut. Monet epäilevät, että hän teki itsemurhan. Tai uidessa tuli sairauskohtaus. Mutta miksi hän ui vaatteet päällä.

Mitä kertoo homoelämäntarinoita esittelevä kirja "Leben, Lieben, Legenden". Ludwig naarattiin ylös yöllä 13. kesäkuuta. Oliko hänet takaapäin murhattu, tekikö hän itsemurhan vai oliko se vain traaginen onnettomuus? Sata vuotta kuoleman jälkeen tutkijaryhmä pääsi tutustumaan asiakirjoihin ja totesi, että monarkki hukutti ensin henkilääkärinsä ja sen jälkeen itse hyppäsi aaltoihin.
  vaeltaja2006 • 21.11.2008 20:52
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy