ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Obama puolusti homojen avioliittoa - monet mustat amerikkalaiset seuraavat esimerkkiä

Vuonna 2008 Obaman vaalilauseena oli: "Yes, we can". Hän pääsi Valkoiseen taloon. Samalla kuitenkin Kalifornian kansanäänestyksessä kaadettiin homojen naimisiinmenon oikeus. 52% äänesti homoavioliittoja vastaan. Erityisen voimakkaasti vastustettiin homojen avioliittoa afro-amerikkalaisten ryhmässä (70% äänesti homoliittoja vastaan). Tilanne synnytti jonkin verran rasistista kirjoittelua.

Tutkijoille mustien kanta ei ollut mikään yllätys. Afro-amerikkalaisten keskuudessa on paljon uskonnollisia seurakuntia. Vuonna 2010 kyselyssä 61% mustista protestanteista piti raamattua sanamukaisesti Jumalan sanana. Koko väestön keskuudessa raamatun vahvaan auktoriteettiin uskoi vain 34%.

Nyt kuitenkin näkemykset ovat muuttuneet dramaattisesti useissa osavaltioissa. Floridalainen Public Policy Polling selvitti, että 49% mustista on homoavioliittojen kannalla. Se on samaa suuruusluokkaa kuin koko väestön keskuudessa. Viime syksynä vain 23% mustista puolusti homojen avioliittoja. Marylandissa samalla tavalla homoliittojen kannatus on lisääntynyt mustien keskuudessa 20%:sta 55%:iin. Marylandissa joka kolmas äänioikeutettu on musta.

Aluksi Obamaa varoitettiin, että hän menettää mustien äänet. Erityisesti mustat papit ovat toitottaneet asiaa kuuluvasti uutiskanavilla. Todellisuudesssa esim. työttömyys on paljon suurempi ongelma kuin homojen avioliitot. 14% mustista on ilman työtä.

Mustien vanha kansalaisoikeusjärjestö NAACP on jo jonkin aikaa puhunut homojen ja lesbojen tasa-arvon puolesta. NAACP:n puheenjohtaja Benjamin Jealous sanoi toukokuussa, että siviiliavioliitto on kansalaisoikeus. Hän varoitti mustien kansanosan ja homojen ja lesbojen vastakkainasettumisesta.

(queer.de)


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy