ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Obama otti Kenian-vierailullaan esiin homojen syrjinnän

Sami Mollgren • 25.07.2015 21:55 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on Kenian-vierailullaan ilmaissut tukensa seksuaalivähemmistöihin kuuluville. Hän esimerkiksi vertasi homojen Afrikassa kokemaa kohtelua itsekin kokemaansa rotusyrjintään.

Obama ilmaisi toivovansa, että Afrikan maat eivät syrjisi ihmisiä heidän seksuaalisen suuntautuneisuutensa perusteella. Hän sanoi, että ihmisten epätasa-arvoinen kohtelu johtaa vapauden murenemiseen.

Kenian presidentti Uhuru Kenyatta vastasi Obamalle, että asia ei ole maassa ajankohtainen. Hänen mukaansa kansalaisilta on mahdotonta vaatia sellaisen asian sulattamista, jota nämä eivät oman kulttuurinsa osaksi hyväksy.

Heinäkuun alussa Kenian pääkaupungissa Nairobissa järjestetyssä kristillisen järjestön pystyynpanemassa noin sadan hengen mielenilmaisussa osallistujat vaativat Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman vaikenevan hlbti-kysymyksistä tulevan vierailunsa yhteydessä. Myös Kenian varapresidentti on antanut homovastaisia lausuntoja.

Keniassa homoseksuaaliset suhteet on useimpien Afrikan maiden tapaan määritelty rangaistaviksi. Keniassa homoseksuaalisesta suhteesta kiinni jäänyttä voidaan rangaista 14 vuoden vankeustuomiolla. Homoseksuaalien kohtaama syrjintä ja väkivalta on yleistä.

Obama nosti esiin myös esimerkiksi Keniaa piinaavan korruption kasvua hidastavana tekijänä.

Obama vierailee parhaillaan USA:n presidenttinä ollessaan ensimmäistä kertaa Keniassa. Kenia oli presidentti Obaman edesmenneen isän kotimaa.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy