ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko keskustelufoorumi tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

KOMMENTTI: Obama otti aviokannallaan riskin mustien suunnalla

jnsto • 11.05.2012 11:23 • 4 kommenttia. NÄKÖKULMAT • ULKOMAAT
Presidentti Obaman julkinen tuki homoliitoille nosti aiheen USA:n presidentinvaalikampanjan kestoaiheeksi ehkä koko kampanjan loppuun saakka.

Homoliittoja vastustaneet valkoiset oikeistopiirit eivät olisi Obamaa juuri äänestäneet, joten siellä avioliittokanta ei vie kannatusta, korkeintaan voimistaa vastustusta. Mutta viime vaaleissa lähes poikkeuksetta Obamaa äänestäneiden mustien puolella kanta voi passivoida tai viedä äänestämään muulla tavoin.

Vuonna 2008 noin 90 prosenttia mustien äänistä meni Obamalle. Koska osa mustista on hyvin uskonnollismielisiä, avioliittokanta voi vähentää mustilta tulevaa kannatusta.

Obaman leirissä on ilmeisesti arvioitu, että vaalimenestys ei ole keskeisesti mustien äänistä kiinni ja tällainen riski kannatti ottaa. Amerikkalaisessa vaalijärjestelmässä lopputulokselle ovat keskeisiä epävarmat osavaltiot, jotka ovat vaihdelleet sinisen ja punaisen välillä.

"Riippumattomien äänestäjien" keskuudessa tutkimukset osoittavat pienen enemmistön kannattavat homoliittoja. Vuoden 2012 vaaleissa tällaiset arvokysymykset voivat kuitenkin jäädä viime kuukausina toissijaisiksi ja vaalit käydään taloudesta ja yhteiskunnan turvaverkosta.

Maailmantalouden kehitys ja USA:n omat vaikeudet ovat lisänneet edes jonkinlaisen yhteiskunnan turvaverkon kannatuspohjaa. Obaman kampanjalla ja republikaaneilla on selkeää arvoeroa ja oma elämäntilanne motivioi kasvavalle osalle amerikkalaisia äänestämisen Obaman puolesta, vaikka avioliittoasiassa oltaisiinkin eri mieltä.

Muutama amerikkalainen kommentaattori on jo ottanut uimoshakuisen kannan: - Jos Obama häviää syksyllä, syynä oli tämä avioliittokanta.

Uutisissa ei ole juurikaan korostettu sitä, että Obama jätti lopputuloksen osavaltioiden kannan varaan. Tämä on tilanteen vaikeutuessa pieni mahdollisuus vauriontorjuntaan.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ihmettelen kyllä suuresti, jos afroamerikkalainen äänestää presidentiksi valkoista heteromiestä. Romney merkitsisi paluuta takaisin white straight male-hegemoniaan. Mistään rasismista ei siis ole kyse, vaan mahdollisuuksien tasa-arvosta.
  Homopallero (ei rekisteröitynyt) • 11.05.2012 13:06
Paikalliset tiedotusvälineet suorastaan pullistelevat spekulointia, jonka ainakin Washington Post aloitti jo pari kuukautta sitten.

Pohjois-Carolinassahan vietiin kansanäänestyksellä oikeuksia mm. homopareilta ja sateenkaariperheiltä. Mustien keskusjärjestö NAACP vastusti voimakkaasti diskriminoinnin lisäämistä osavaltion perustuslakiin.

Viimeisin kyselytutkimus kertoo, että 52 % kaikista yhdysvaltalaisista kannattaa avioliittotasa-arvoa ja 43 % vastustaa. Mustista 41 % kannattaa ja 55 % vastustaa.

ABC Newsin juttu ja video:

abcnews.go.com

PRC-tutkimuksen tulos kertoo, että presidenttiehdokkaan avioliittokanta on sivutekijä presidentinvaaleissa. Edelle menevät kaikki muut asiat (talous, työpaikat, terveydenhuolto jne.) ja homoliitot ovat viimeisenä sijalla 18.
Mustat/värilliset, joissa on paljon vähävaraisia, kannattavat Obaman sosiaalipolitiikkaa, joten uskoisin, että monikaan ei siirry multimiljonääri Romneyn (omaisuus noin 250 miljoonaa dollaria) leiriin pelkästään sen takia, että Romney vastustaa tasa-arvoa.

www.people-press.org

Naisäänestäjiä on noin 2 miljoonaa enemmän kuin miehiä, ja useat ovat ärsyyntyneet Romneyn ja hänen avustajiensa halukkuudesta rajoittaa naisten ja homojen oikeuksia. Heidän mielestään Romneyn leiri on liikaa keskittynyt siihen, mitä kansalaiset tekevät makuuhuoneissaan ja maan asioiden hoito on jätetty sivujuonteeksi.
Obamalla on käsittääkseni hyvät mahdollisuudet jatkokaudelle.

Kommenttia muokattu: 11.05.2012 klo 17:29
  hks • 11.05.2012 17:26
Tuolla Yhdysvalloissahan republikaaneilla, jotka käyttävä tunnuseläimenään norsua, on sen myötä näin Äitienpäivänä uskonnollisvanhoillisella porukallaan, "luomisopinkin" kera mukava todeta, että heidän "luomakunnassaan" on monenmoisia perhemalleja.

Kaikki norsujen perhekunnathan muodostuvat vain äitinorsuista ja heidän lapsistaan. Niissä ei ole mukana ollenkaan isänorsuja, jotka elävät täysin erillään omissa oloissaan tai miesporukoissa ja toimivat vain hetkellisesti siittiönluovuttajina, silloin kun äitinorsuille käy päinsä.

1.bp.blogspot.com

Ja kaiken huippuna, norsuilla esiintyy myös saman sukupuolen keskisiä suhteita huomattavassa määrin

en.wikipedia.org

Oivallisesti ovat siis konservatiiviuskovaiset republikaanit symbolieläimekseen norsun valinneet.

Toki republikaaniuskovaisten uskoma luomisoppi on myös luonut yksinhuoltajaäiti-karhut, -gepardit ja toisaalta myös kuningaspingviineissä vain miesporukka huolehtii lapsista pitkät ajat, kovissa pakkasissa ja niistäkin untuvikoista kasvaa luonnollisen tervehenkisiä kuningaspingviinejä.

Demokraattien kannattaisi ehkä tuoda tuota norsuäiti-asiaa esille, etenkin mustille afrikkalaissukujuurisille epäilijöille.

Kommenttia muokattu: 13.05.2012 klo 18:21
  human • 13.05.2012 17:48
National Association for the Advancement of Colored People (NAACP) on Yhdysvaltain vanhin ja vaikutusvaltaisin ihmisoikeusjärjestö. Se perustettiin 12. helmikuuta 1909 turvaamaan afroamerikkalaisten poliittiset, sosiaaliset, koulutukselliset ja taloudelliset oikeudet.

NAACP päätti eilisessä kokouksessaan asettua tukemaan avioliittotasa-arvoa. Julkilausuman mukaan järjestö pitäytyy historiallisessa sitoumuksessaan saada perustuslaissa taattu yhtäläinen lainsuoja kaikille. Lisäksi se torjuu kaikki liittovaltion, osavaltioiden ja paikallisten lainsäätäjien yritykset tuoda lainsäädäntöön homoja ja lesboja syrjiviä vihapykäliä.

www.naacp.org

Useat johtavat afroamerikkalaiset ihmisoikeusaktivistit ja kuuluisuuden henkilöt ovat asettuneet näkyvästi tukemaan tasa-arvoa. Muiden muassa Jesse Jackson, joka on USA:n tunnetuimpia ja arvostetuimpia aktivisteja, ylisti Obaman kannanottoa. Jackson rinnastaa taistelun homojen oikeuksien puolesta aikoinaan käytyyn orjuudenvastaiseen taisteluun:

www.latimes.com
---
Obaman kannanotto on useiden asiantuntijoiden mukaan lisännyt tasa-arvon kannatusta afroamerikkalaisten keskuudessa.
Viimeisimmät kyselytutkimukset tukevat käsitystä. Afroamerikkalaisista 55 % kannattaa homoparien avioliittoa / parisuhdelakia aiemman 44 %:n sijaan. Myös Pohjois-Carolinassa, jossa suurin osa mustista kannatti homoavioliittokiellon lisäystä osavaltion perustuslakiin, tasa-arvon kannatus on lisääntynyt mustien keskuudessa.
Public Policy Polling: Pohjois-Carolina ja koko maa

www.publicpolicypolling.com
---
Korjasin kaksi virhettä klo 18.08.

Kommenttia muokattu: 20.05.2012 klo 18:08
  hks • 20.05.2012 16:25
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy