ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Obama lupasi USA:n jatkavan toimintaansa hlbti-vähemmistöjen aseman parantamiseksi

Sami Mollgren • 17.05.2015 21:43 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on kansainvälisen homo-, trans- ja bifobian vastaisen päivän merkeissä todennut, että työ hlbti-vähemmistöjen aseman parantamisen suhteen jatkuu. Valkoisen talon Obaman ja hänen vaimonsa puolesta julkaisemassa julkilausumassa Obama totesi hlbti-oikeuksien olevan ihmisoikeuksia ja työn niiden suhteen olevan vielä kesken niin kotimaassaan kuin maailmallakin.

- Kaikille ihmisille kuuluu oikeus elää ilman pelkoa, väkivaltaa ja syrintää, riippumatta siitä keitä ovat tai ketä rakastavat, hän sanoi.

Obaman presidenttikausien aikana Yhdysvallat on ulkopolitiikassaan antanut tukensa hlbti-vähemmistöille. Obaman virkakausien aikana USA on luopunut ns. Don´t Ask Don´t Tell -käytännöstään, joka esti avoimesti homoja palvelemasta asevoimissa. Hän on myös ilmaissut tuksensa samaa sukupuolta olevien välisille avioliitoille ja vaatinu kieltämään ns. eheytyshoitojen antamisen alaikäisille. Vuonna 2014 hän allekirjoitti määräyksen, jolla turvataan liittovaltion palkkalistoilla olevien transvähemmistöön kuuluvien asemaa.

Obama huomioi myös vuonna 2014 kansainvälisen homo-, trans- ja bifobian vastaisen päivän.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy