ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Nuori diagnostiikkataitaja kertoo kärsineensä syrjinnästä

jnsto • 12.03.2015 16:56 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Teini-iässä kuuluisuutta sisäelinsyöpien pikatestin kehittämisestä saanut amerikkalainen Jack Andraka kertoo kokeneensa paljon hivutusta homoutensa takia kouluaikana. Nyt 17-vuotias Andraka sanoo maaliskuussa 2015 ilmestyneessä kirjassaan harkinneensa kuolemaakin vaihtoehtona.

Andraka kehitti laboratorioteknisen ratkaisun, jonka avulla voidaan selvittää mesotelin-nimisen merkkiaineen tasoa paperiliuskojen avulla. Aineen pitoisuus kohoaa jo varhain potilaan sairastaessa haima-, munasarja- tai joitakin keuhkosyöpiä. Menetelmä muistuttaa diabetes-potilaiden käyttämiä mittauslaitteita, joissa verta asetetaan paperiliuskalle. Tuloksia on kuitenkin myös kyseenalaistettu mm sikäli, että mesotelinin varmuutta merkkiaineena on epäilty. Haimasyöpäpotilaiden selviämisaste on huono, koska tauti yleensä huomataan myöhään.

Nuoren tiedemiehen kirjan esittely MSNBC-kanavalla keskittyi paljolti Andrakan kokemaan homofobiseen syrjintään. Andraka kertoi kuolemankin tuntuneen mahdolliselta vaihtoehdolta. Haastattelussa Andraka oli sovitteleva ja sanoi uskoneensa hivuttajien lopulta ymmärtävän.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy