ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

North Priden suojelijoina kansanedustajat Jani Toivola ja Silvia Modig

Sami Mollgren • 18.07.2012 14:09 • 1 kommentti. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

North Pride -kulkuetunnelmaa Oulussa kesältä 2010 (Kuva: Osmo Ijäs)
Oulussa järjestettävää North Pride 2012 -tapahtumaa vietetään 19. - 22. heinäkuuta. Torstain ja sunnuntain välille on koottu ohjelmaa asia-aiheista viihteeseen. Lauantai-iltapäivänä pride-kulkue marssii kaupungin keskustan läpi ja illan pääjuhlassa esiintyy Siiri Nordin.

Avajaistapahtumaa vietetään torstaina 19.7. Rotuaarilla, jossa tapahtuman toisena suojelijana toimiva kansanedustaja Jani Toivola lausuu avaussanat ja Setan puheenjohtaja Outi Hannula esittää tervehdyksensä. Avajaistapahtumassa esiintyy myös duo Riitta Liisa Hyrynkangas ja Simo Ollikainen.

Avajaisten järkeen Oulun pääkirjastossa avataan "Elävä Kirjasto", jossa voi lainata vähemmistöön kuuluvan ihmisen jutteluun ja kohdata omat ennakkoluulonsa. Illan aikana on myös erilaisia ryhmätapaamisia.

Ravintola Rauhalassa on alkuillasta Stand Up -ohjelmaa ja kello 22 alkaen Disko.

Torstain alkuillasta vasemmistolaiset ryhmät järjestävät Kirkkotorin koulutuskeskuksessa seminaari- ja keskustelutilaisuuden "Homo-, bi- ja transpakolaisten tilanne ja äärioikeiston uhka". Tilaisuus ei ole osa varsinaista pride-tapahtumaa.

Perjantaina 20.7. iltapäivällä Hiv-tukikeskuksen Miesten kesken turvallisesti -työ järjestää hiv-pikatestausta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille ilman ajanvarausta. Iltapäivällä on myös "Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt mediassa" -keskustelupaneeli Oulun pääkirjastossa, keskustelijoina tv-kasvo Manne Maalismaa, valtakunnan Setan puheenjohtaja Outi Hannula, Big Brother -kisaaja Sebastian Tynkkynen ja sarjakuvataiteilija Niko Niva. Kuppilanvaltaukset naisille, miehille ja muille tarjoavat mahdollisuuden "matalan kynnyksen seurusteluun" omissa viiteryhmissä.

Viihteellisempää ohjelmaa edustavat improvisaatioteatteri ja nuorten bileet alle 22-vuotiailla kiltatalolla Pikisaaressa sekä Black & White Glamour -bileet Kuusisaaren paviljongissa.

Lauantai 21.7. alkaa kävelyllä Hietasaaren historiaan, jossa tutkija Ulla Pohjamo kertoo alueen unohdetusta historiasta.

Pride-kulkueeseen järjestäytyminen alkaa Oulun kaupungintalon edustalla puoliltapäivin ja kulkue starttaa kello 13 kohti Kuusisaarta.

Kuusisaaressa puolestaan vietetään puistojuhlaa. Puistojuhlassa jututetaan tuoretta Mr. Gay Finland -tittelin haltijaa Janne Tiilikaista, pelataan rantafutisturnaus, kuunnellaan 3some Acoustic -ryhmän musisointia ja seurataan liekkiryhmä Tulikukan esiintymistä. Puistojuhlassa on myös kaikille avoimet työpajat improvisaatioteatterille ja tulitaiteelle. Kello 16 Kuusisaaren paviljongissa on mahdollisuus kuunnella irkkumusiikkia. Myös lauantaina on ryhmätapaamisia.

Kello 22 alkavassa pääjuhlassa Kuusisaaren paviljongissa on esiintyjänä Siiri Nordin (Siiri and The Sweets).

Sunnuntai 22.7. alkaa hiljentymisellä Sateenkaarihartaudessa, joka järjestetään Arkkitehtikillan pihapiirissä, sateen sattuessa sisätiloissa. Iltapäivällä Kiltatalolla on Oulun Sateenkaariperheet ry:n järjestämä avoin keskustelu- ja infotilaisuus otsikolla "Miten lapsia tehdään?" ja sen jälkeen alkaa sateenkaariperheiden tapahtuma.

Päätösbileet alkavat Night Club Yöhuikassa kello 22.

Oulussa järjestään pride-tapahtuma nimellä North Pride nyt toista kertaa. Edellisen kerran tapahtuma järjestettiin vuonna 2010.


Oulun tapahtuman kanssa samaan aikaan myös Tampereella järjestetään sateenkaarihenkinen pitkä viikonloppu. Lauantaina Tampereellakin on luvassa pride-kulkue.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Prideen on taas tehty kaasuisku!
  Poris (ei rekisteröitynyt) • 19.07.2012 20:57
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy