ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Norjan television nuortensarja SKAM nähdään Suomessa kesällä Yle Fem -kanavalla

Sami Mollgren • 21.06.2017 16:29 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Norjan television tuottama nuortensarja SKAM esitetään Yle Fem -kanavalla kesällä sunnuntai- ja maanantai-iltaisin. SKAM-sarjan esitykset television Yle Fem -kanavalla käynnistyivät keväällä. Yle Teema ja ruotsinkielinen Yle Fem ovat keväästä lähtien jakaneet saman kanavan.

Suosittu nuorille suunnattu draamasarja tuli jo vuodenvaihteen tienoilla katsottavaksi Ylen verkkopalvelu Areenaan. Ylestä kerrotaan, että sarjan jaksoja on käynnistetty jo yli 11 miljoonaa kertaa. Sarjaa on sekä Suomessa että muissa pohjoismaissa seurannut varsinaisen kohderyhmän lisäksi myös muut. Kansainvälisesti se on kehittynyt netti-ilmiöksi.

SKAM-sarjassa seurataan oslolaisten lukiolaisnuorten elämää; bileitä, ystävyyttä ja suhteita.

Sarjaa tuotettiin yhteensä neljä tuotantokautta. Kullakin kaudella yksi sarjan hahmoista on päähenkilönä ja tapahtumia seurataan tämän näkökulmasta. Ensimmäisellä kaudella päähenkilönä oli Eva, toisella Noora, kolmannella homouteensa heräävä Isak ja neljännellä muslimityttö Sana. Päätöskauden viimeisen viikon jaksojen päähenkilöinä ovat ne sarjassa merkittävässä roolissa olleet hahmot, joilla ei ole ollut omaa kautta.

Sarjan tarinoissa on nostettu esiin erilaisia nuoria koskettavia teemoja, mutta ei suoranaisesti opettavaan sävyyn. Tällaisia aiheita ovat erilaiset vähemmistöt, mielenterveyteen liittyvät teemat sekä ystävyyden ja hyväksynnän merkitys.

Kolmas kausi - Isak ja Even - 17. heinäkuuta lähtien

Kolmannella tuotantokaudella päähenkilönä olevan Isakin (Tarjei Sandvik Moe) seksuaaliseen suuntautuneisuuteen liittyviä kysymysmerkkejä oli ilmassa jo aiemmilla tuotantokausilla. Kolmannella tuotantokaudella Isak kohtasi Evenin (Henrik Holm), pari vuotta vanhemman pojan, ja tuotantokauden kantava tarina on Isakin kamppailu homoutensa kanssa sekä parin suhteen kehittyminen. Kolmannen tuotantokauden näyttäminen Yle Fem -kanavalla alkaa 17. heinäkuuta. Sarjan ensimmäisen tuotantokauden näyttäminen käynnistyi huhtikuussa ja toisen kesäkuussa.

Paitsi koko sarja, myös nimenomaan Isakin ja Evenin tarina ja näyttelijät ovat saaneet palkintoja.

No filter

Käyttäjän @isakyaki jakama julkaisu
Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Nuorille hyväksi varmaan.

Lisäksi olisi hyvä saada Yle:llekin myös aikuisten hlbtiq-ihmisten arkielämän sarjoja.
  human • 21.06.2017 17:16
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy