ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Palveluoppaassa mukana
Alfa-Maalaus
Olemme pääkaupunkiseudulla toimiva pieni maalausalan yritys. Meillä on yli 10 vuoden kokemus korjausrakennusmaalauksesta. Asiakkaitamme ovat kotitaloudet, yritykset ja taloyhtiöt, joille tarjoamme maalauspalveluitamme monipuolisesti.
yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Norja: Eidsvollin pormestari ja hänen puolisonsa saivat kirkollisen vihkimisen


Hääpari Anderssonin nettisivulta lainatussa kuvassa
Eidsvollin pormestari ja hänen puolisonsa olivat lähes ensimmäisiä, jotka vihittiin kirkossa Norjassa. Tammikuusta asti siellä on ollut mahdollista kirkkovihkiminen.

John-Erika Vika on kahden vuoden ajan ollut pormestarina Eidsvollissa, noin 80 kilometriä Oslosta pohjois-koilliseen. Hän on elänyt 15 vuotta yhdessä puolisonsa Kjell-Jostein Anderssonin kanssa. Paikallisen lehden, Ullensaker Bladin (EUB) mukaan oli erityisen tärkeää, että pari vihittiin kirkosssa. Nyt on selvää, että homot muiden kansalaisten tapaan voivat käydä kirkossa. ”Meidät hyväksytään sellaisina kuin olemme”.

Juuri naineilla on tapana lähteä häämatkalle. Vika ja Andersson lähtevät häämatkalle. He aikovat matkustaa Hurtigrutten-linjalla pitkin rannikkoa Kirkkoniemestä Bergeniin. Se on sama reitti, joka tv:ssä esitettiin suorana lähetyksenä vuonna 2012 myös Suomessa. Matka kesti kuusi vuorokautta.

tv.nrk.no

Kirkossa vihkiminen on ollut sallittua Tanskassa vuodesta 2012 ja Ruotsissa jo vuodesta 2009. Luterilaisen kansankirkon synodi päätti tammikuussa Trondheimissa liturgiasta, joka mahdollisti homoparien kirkollisen vihkimisen. Uusi liturgia otettiin käyttöön helmikuun alussa ja Vikan ja Andessonin häät pidettiin vajaat kaksi viikkoa sitten.

Hääpuhe youtubessaJaa Facebookissa
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Katso myös nämä
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2017 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy