ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Nintendo pyytää anteeksi homosuhteiden jättämistä pois pelistään

Sami Mollgren • 11.05.2014 14:14 • 11 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Nintendo on esittänyt anteeksipyynnön siitä, että sen kesäkuussa länsimaissa ilmestyvässä Tomodachi Life -pelissä ei ole mahdollisuutta samaa sukupuolta olevien välisiin seurustelusuhteisiin tai avioliittoihin.

Elämäsimulaattoripeli julkaistaan Nintendo DS- ja Nintedo 3DS -konsoleille. Sen pelaajat luovat omat Mii-hahmonsa virtuaalisaarelle, jossa nämä voivat shoppailla, pelata pelejä, käydä treffeillä ja mennä naimisiin. Seurustelu ja avioituminen on kuitenkin mahdollista vain eri sukupuolta olevien välillä. Asiasta käynnistyi julkinen keskustelu, kun arizonalainen pelaaja kritisoi peliyhteisössä asiaa ja käynnisti sosiaalisessa mediassa #Miiquality-liikkeen, jolla hän haluaa kiinnittää Nintendon huomio puutteeseen. Hän olisi halunnut mennä pelissä naimisiin kihlattunsa kanssa, mutta se ei onnistu, koska kihlattu on samaa sukupuolta.

Peli on ollut jo aiemmin käytössä Japanissa, ja kesäkuun 6. päivänä länsimaissa julkaistava on lokalisoitu versio alkuperäisestä pelistä. Aluksi Nintendo ilmoitti uutistoimisto AP:lle, ettei pelissä ole mahdollistettu homosuhteita, koska koska yhtiön tarkoitus ei ole ollut välittää yhteiskuntakritiikkiä pelillään. Monissa länsimaissa samaa sukupuolta olevien parisuhteet ovat kuitenkin nykyään samalla viivalla heterosuhteiden kanssa.

Asiasta syntyneen kohun jälkeen yhtiö on ilmoittanut ottavansa samaa sukupuolta olevat parit huomioon, mikäli pelille tehdään jatko-osa. Nintendo ilmaisee olevansa pahoillaan aiheuttamastaan mielipahasta.

Arizonalaispelaaja uskoo, ettei Nintendo syrji seksuaalivähemmistöjä tahallaan. Hän ei usko Nintendon olevan homofobinen yritys, vaan kyseessä olevan valitettavan erehdyksen.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Hö, noi samat ominaisuudet löytyy joko second lifesta tai utherversestä. On löytynyt jo monta vuotta.
  Xx_Val_xX • 11.05.2014 19:30
"Hän olisi halunnut mennä pelissä naimisiin kihlattunsa kanssa, mutta se ei onnistu, koska kihlattu on samaa sukupuolta."

Kuulostaa tuo arizonalaispelaaja melko lapselliselta tyypiltä. Lieneeköhän oikeassa elämässä asiat ihan niin kuin antaa ymmärtää? Tai sitä elämää ylipäänsä jos pitää päästä naimisiin virtuaalisesti kaiken muun lisäksi :D Vai eikö Arizonassa tai naapuriosavaltioissa kyseinen toimitus ole vielä sallittu?
  kala86 • 11.05.2014 21:08
Tähän voisi vielä lisätä sen että alkuperäisessä Japani-versiossa oli bugi joka mahdollisti suhteet saman sukupuolen kanssa joka "korjattiin" myöhemmin päivityksellä josta sitten tämä koko kohu alkoi.
  qwerty (ei rekisteröitynyt) • 12.05.2014 01:05
"Kuulostaa tuo arizonalaispelaaja melko lapselliselta tyypiltä. Lieneeköhän oikeassa elämässä asiat ihan niin kuin antaa ymmärtää? Tai sitä elämää ylipäänsä jos pitää päästä naimisiin virtuaalisesti kaiken muun lisäksi :D Vai eikö Arizonassa tai naapuriosavaltioissa kyseinen toimitus ole vielä sallittu?"

Eipä kyllä taaskaan avaudu kalan logiikka.

Jos kerran on kihloissa tai naimisissa oikeassakin elämässä, niin miksei niin tekisi myös sen mahdollistavassa pelissä, kun kummatkin osapuolet sitä pelaavat?

Kommenttia muokattu: 12.05.2014 klo 11:03
  Is • 12.05.2014 11:00
Kala86:n logiikka tuntuu olevan, että epätasa-arvo pitäisi vain hyväksyä ja asemaansa tyytyä.
  smo • 12.05.2014 11:38
"Jos kerran on kihloissa tai naimisissa oikeassakin elämässä, niin miksei niin tekisi myös sen mahdollistavassa pelissä, kun kummatkin osapuolet sitä pelaavat?"

Ymmärrän tuonkaltaisten pelien olevan suunniteltu lähinnä lapsille ja nuorille jotka voivat "harjoitella" asioita kuten leikkiä kotia. En ymmärrä miksi muiden pitäisi sotkea oikea elämänsä peleihin.
  kala86 • 13.05.2014 03:14
Uskomattoman vajanaista ajattelua. Myös seksuaalivähemmistöihin kuuluu nuoria ja lapsia ja he voivat leikkiä omanlaistaan kotia.

Kommenttia muokattu: 13.05.2014 klo 09:07
  Homopallero • 13.05.2014 07:46
kala86, ketä ovat ne "muut", jotka "sotkevat omaa elämäänsä peleihin"?

Eivät lapset itse osaa vielä mitään pelejä rakennella, kyllä siellä aina ovat jotkut "muut" mukana. Eikö elämän koko kirjo saa näkyä niissä vaihtoehtoisissa mahdollisuuksissa, joilla kotia saa leikkiä? Pitääkö lapselle opettaa, että vain tietynlainen koti on sallitu ja mahdollinen, muunlaiset ovat väärin? Jos jokin vaihtoehto ei lasta kiinnosta tai miellytä, silloin hän hylkää sen aivan itse.
  Public eye • 13.05.2014 09:08
Nintendon Animal Crossing New Leaf on ihan piristävä poikkeus kun siinä sukupuolirajat eivät ole niin konservatiiviset (mm. ristiinpukeutuminen mahdollista), ja uusi "smug"-persoona on aika selvästi bi. :)

Electronic Arts (varsinkin siihen kuuluva BioWare) on silti omaa luokkaansa HLBT-väestön huomioonottamisessa: The Sims, Dragon Age ja Mass Effect 3. <3 Ja Bethesdan Skyrim-pelissä on sukupuolineutraalit avioliitot.
  Out with love (ei rekisteröitynyt) • 14.05.2014 11:35
Pointtini oli siinä miksi aikuinen ihminen pelaisi tuollaista peliä kun voi toteuttaa nuo asiat jo ihan oikeassakin elämässä. Jutussa mainittu arizonalaispelaaja oli sitä paitsi jo tehnyt sitä(kihloissa) ja haluaa ilmeisesti vain sekoittaa todellisuuden ja virtuaalimaailman keskenään. En pidä sellaista merkkinä tasapainoisesta ihmisestä.
  kala86 • 15.05.2014 14:50
No en minäkään ymmärrä mitään roolipelaamisesta kun en sellaista harrasta.
Käsittääkseni kuitenkin hyvin monet aikuisiksi katsottavat ihmiset niitä pelejä pelaavat, vaikka voivat (tai sitten ei) toteuttaa samantyyppisiä rooleja myös oikeassa elämässään. Ei kai heitä sen vuoksi pidetä mitenkään tasapainoltaan järkkyneinä? Kyllä ihminen voi leikkiä aikuisenakin, ja sitä pidetään jopa terveenä ilmiönä.
  Public eye • 15.05.2014 15:53
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy