ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

NHL-kapteeni purki raivoaan homokielteisin solvauksin - sai sakkoa

Sami Mollgren • 22.05.2017 11:25 • 1 kommentti. UUTISET: URHEILU • ULKOMAAT

Ryan Getzlaf Anaheim Ducks vs. Nashville Predators -ottelussa. (kuva: Bruce Bennett / AFP / Lehtikuva)
NHL-kiekkojoukkue Anaheim Ducksin kapteeni Ryan Getzlaf purki kiukkuaan torstai-iltaisessa ottelussa tuomarille osoittaminsa homokielteisin sanankääntein ja sai teostaan 10 000 euron sakon. Tuomari ei purkausta kuullut, mutta tapaus näkyi tv-kameroille.

Suomeksi asiaa käsitteli ensin SuomiKiekko.

Pohjois-Amerikan jääkiekkoliigan NHL:n varapresidentti Colin Campbell totesi, että Getzlafin lausumat kommentit ovat jäällä toimivalle henkilölle sopimattomia, alentavia ja epäkunnioittavia, eikä niitä voida hyväksyä.

NHL määräsi Getzlafin maksamaan 10 000 sakon, joka on liigan ja pelaajayhdistyksen välisen työehtosopimuksen mukainen maksimisumma. Vastaavanlaisista tapauksista on aiemmin langetettu myös lyhyitä pelikieltoja, mutta arvioiden mukaan tähän ei nyt ryhdytty, koska meneillään ovat joukkueen kannalta ratkaisevat pudotuspelit. Silti, Montreal Canadiensissa pelaava Andrew Shaw sai vuoden 2016 pudotuspeleissä 5000 dollarin sakon ja yhden ottelun mittaisen pelikiellon vastaavantyyppisestä huutelusta.

Rangaistuksen vähäisyys on herättänyt keskustelua, sillä sakon suuruus ei ole kovin suuri NHL-pelaajan tuloihin nähden. Getzlaf ansaitsee päivää kohden useamman kymmenen tuhatta dollaria - vuodessa yli kahdeksan miljoonaa dollaria. Tapaus on herättänyt keskustelua siksikin, että Getzlaf on myös ehdolla Mark Messier Leadership -palkinnon saajaksi. Palkinto myönnetään pelaajalle, jonka katsotaan johtaneen toimintaa kiekkokaukalossa myönteisenä esimerkkinä ja sillä tavoin motivoineen joukkuetovereitaan.

Sittemmin Getzlaf on pahoitellut sanomisiaan ja todennut olevansa vastuussa kielenkäytöstään. Hän totesi, ettei ollut osoittanut sanojaan suoranaisesti kenellekään. Sanomistensa sisällöstä hän ei sen sijaan ole kuitenkaan tarkemmin julkisesti avautunut.

Getzlafin kommentteihin on ottanut kantaa uransa jälkeen kaapista tullut nyt 33-vuotias puoliammattilaisena Ontario Hockey League -joukkueessa pelannut jääkiekkoilija Brock McGillis.

- Minua ei kiinnosta miten sanasi tarkoitit, mutta kyse oli homofobisesta möläyksestä, sanoi McGillis The Canadian Pressille.

- Hän ei minusta kuulosta olevan kovinkaan pahoillaan. Hän vertaa sanomisiaan kiroilemiseen, eikä osoita anteeksipyyntöään hlbti-yhteisölle tai ota vastuuta teostaan. Se on melko iso pettymys, totesi McGillis.

McGillis toteaa Getzlafin olevan tähtipelaajana sosiaalinen vaikuttaja, ja että hänellä olisi mahdollisuus tehdä hyviä asioita. Hän myös hämmästelee sakkojen pienuutta. McGillis on marraskuussa 2016 tapahtuneen kaapistatulonsa jälkeen tehnyt hlbti-vähemmistöön liittyvää asennekasvatusta Ontarion alueen kouluissa.

Philadelphia Flyersin valmentajan Patrick Burken ja hänen isänsä Calgary Flamesin presidentti Brian Burken perustama urheilun homokielteisyyttä vastaan toimiva järjestö toteaa, että homokielteisellä kielenkäytöllä ei ole tilaa urheilussa.Anaheim Ducks voitti Nashville Predatorsia vastaan käydyn kyseisen ottelun.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Valitettavasti tämä vain on pieni, vahingossa julkiseksi tullut purkauma jääkiekkopiireissä käytettävästä sanastosta. Ei sillä yleensä mitään pahaa tarkoiteta, vaikka välittyvä viesti onkin täysin väärä.

Vice president muuten suomennetaan paremmin varatoimitusjohtajaksi.
  Hokari (ei rekisteröitynyt) • 23.05.2017 23:30
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy