ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

News of the Worldin loppumetrit

vaeltaja2006 • 12.07.2011 06:42 • 3 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Mediamoguli Rupert Murdoch päätti lopettaa skandaalien sävyttämän bulevardilehtensä. Lehti ilmestyi sunnuntaisin. Lehden toimittajat olivat kuunnelleet vuosien ajan salaa julkkisten puhelimia, ja tänään kerrotaan, miten lahjusrahoilla kuningasperhettä vartioivilta poliiseilta saatiin kuningassuvun puhelinnumeroita.

Lehden viimeisessä numerossa mainosten paikalla oli yhteiskunnallisia mainoksia.Oli esim. mainos homo- ja lesbovanhemmille, jotka suunnittelevat lapsen hankintaa adoptoimalla. Myös Elton Johnin säätiö sai neljännessivun kokoisen mainoksen.Aikaisemmin lehti outtasi julkkiksia tai käynnisti erilaisia pedofiilijahteja. PinkNews kertoo, millaisia vaikeuksia heillä oli lehden kanssa. Vuonna 2006 lehti julkaisi epäselvän kuvan ja tekstissä väitettiin, että kansallistasoinen jalkapalloilija ja tunnettu DJ olivat mukana seksiorgioissa. Bloggaajat nopeasti huomasivat, että kuva oli napattu netistä ja retusoitu. PinkNews paljasti asian. Kustantaja uhkaili PinkNewsiä, mutta outtauksen kohteeksi joutuneet saivat oikeudessa vahingonkorvausta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
News of the Worldin menestyksen takana on tavallinen ihminen, joka ostaa tuon lehden jopa tietoisena uutisten tekotavasta. Lehti rahasti ihmisten kyltymättömällä uteliaisuudella toisten ihmisten asioista. Kun jutun aiheet loppuivat niitä tehtiin tyhjästä.

NoF ei ole ainoa tämän kaltainen aviisi maailmassa. Saksassa on yksi vastaavanlainen lehti. Muistan itse joutuneeni sen "uutisoinnin" hämäämäksi. Olin opiskelemassa siellä. Vuotta en muista. Lööpissä luki KOLMAS MAAILMANSOTA. Ostin hädissäni lehden, jonka juttu olikin jostakin alkaneesta pikkukähinästä toisella puolen maapalloa.

Iltapäivälehdet Suomessakin myyvät skandaaleilla ja muulla säväyttävällä, vaikkapa huippu-urheilijan kuolemalla. Valitettavasti muiden lehtien on ollut pakko ryhtyä seurailemaan.

Verkkolehdet ja -julkaisut ovat tulleet ihmisten arkipäivään. Jokainen lukijan tekemä klikkaus voidaan rekisteröidä. Toimituksissa on voitu järkyttyneenä huomata kuinka roska myy. Ei tunnu toimittajasta hyvältä, kun hän on tutkinut perusteellisesti jonkin asian, taustoittanut sen ja laatinut huolella juttutekstin. Kenties yhteiskunnallisesti merkittävä juttu luetaankin lopulta vain muutaman kerran. Toimittajan mielessä vilahtaa, että helmiä sioille.
  JuhaniV • 12.07.2011 08:47
Rupert Turdoch eikun Murdoch pisti NoW:in lihoiksi kiireesti, koska miehellä on Britanniassa vireillä paljon vastutusta herättynyt tv-kanavan osto. Murdochin yritys saisi ostolla kenties määräävänkin markkinaosuuden, joten lähes 200-vuotiaan News of the Worldin mestaaminen vaikeuksien alkaessa ei ole ollenkaan niin pyyteetön reaktio kuin äkkiseltään näyttää. Austalialainen Murdoch on myös tunnettu leppymättömästä angstistaan monarkiaa kohtaan, vaikka hänelle on kyllä kelvannut kuningattaren myöntämä kunniamerkki.
  Ossi Halme • 12.07.2011 17:45
Nythän siinä sitten kävi niin, että kauppa raukesi. Todennäköisesti shoppailu ei olisi saanut poliittista hyväksytää ja Murdoch pisti asian jäihin, koska muuten tuloksena olisi todennäköisesti ollut nöyryytys.
  smo • 13.07.2011 19:59
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy