ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Nepalissa kaavaillaan urheilutapahtumaa glbt-vähemmistöille

Sami Mollgren • 19.03.2012 22:20 UUTISET: URHEILU
Nepalissa aiotaan järjestää syyskuun lopulla Aasian ensimmäiset monen urheilulajin kisat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville. Asiasta kertoi uutistoimisto AFP.

Kaksiviikkoinen tapahtuma on tarkoitus järjestää kansallisella jalkapallostadionilla ja eräissä muissa kohteissa pääkaupunki Katmandussa. Urheilulajeina olisi yleisurheilua, lentopalloa, jalkapalloa, kamppailulajeja ja tennistä. Tapahtumaa tukemaan tuomareiksi ja valmentajiksi on tulossa tunnettuja ja arvostettuja nepalilaisia urheilijoita.

Suunnitelmista kertoi maanantaina Nepalin suurin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien puolesta toimiva järjestö, Blue Diamond Society.

- Blue Diamond National Sport Competition 2012 -tapahtuman tavoitteena tuoda seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä tutuksi laajemmin yhteiskunnassa, edistää terveitä elämäntapoja, kannustaa kunnosta huolehtimiseen ja edistää terveyttä henkisesti ja hengellisesti, sanoo tapahtuman järjestäjä Sunil Pant, joka on maan ainoa avoimesti homo parlamentin jäsen ja Blue Diamond Societyn voimahahmoja.

Nepalin kaavailtu tapahtuma olisi ensimmäinen laatuaan Aasiassa.

Tyynenmeren alueella on järjestetty kahdesti Asia-Pacific Outgames -tapahtuma. Vuonna 2008 tapahtuma järjestettiin Victorian osavaltiossa Australian Melbournessa ja vuonna 2011 Uuden Seelannin Wellingtonissa. AsiaPacific Outgames on paikallinen versio World Outgames -tapahtumasta. Molempien tapahtumien järjestäjä on GLISA eli Gay and Lesbian International Sport Association.

Nepalissa glbt-ihmisten asiat ovat viime vuosina parantuneet merkittävästi. Vielä joitain vuosia sitten homoja pidätettiin ja vankilatuomiotkin olivat mahdollisia. Vuoden 2007 lopulla maan korkein oikeus totesi, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville on taattava samat oikeudet kuin muillekin, avioliittoa myöten. Vuonna 2010 maassa järjestettiin ensimmäinen pride-paraati. Nyt maan parlamentilla on työn alla uusi perustuslaki, jossa avioliitto-oikeus olisi myös samaa sukupuolta olevilla pareilla ja syrjintä seksuaalisen suuntautumisen perusteella kiellettyä.

Blue Diamond Society on perustettu vuonna 2001 vastustamaan konservatiivisia hindutaustaisia homoseksuaalisuutta vastustavia lakeja silloisessa kuningaskunnassa. Sittemmin Nepalin valtiomuoto on muuttunut tasavallaksi.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy