Näyttelijä George Clooney treffeille sateenkaarinuorten puolesta

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 6

Näyttelijä George Clooney tukee seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia koululaisia. Hän haluaa lopettaa koulukiusaamisen ja huutokauppaa itseään sen vuoksi lounastreffiseuraksi. Saatavat tulot ohjataan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien koululaisten hyvinvoinnin puolesta toimivalle GLSEN-järjestölle.

Huutokauppa järjestetään Charitybuzz -nettisivustolla ja sen on määrä olla auki lokakuun 11. päivään asti. Clooneyn lisäksi huudettavana on muitakin kohteita, kuten lounas näyttelijä Glenn Closen kanssa.

Clooneyn kanssa lounaalle pääsemisen hinnaksi on arvioitu 20 000 dollaria, eli reilua 15 000 euroa. Sopivan ajankohdan löytäminen tähden kiireisestä kalenterista voi kuitenkin viedä treffit jopa vuoden päähän. Sittenkään ei ole aivan intiimiä lounasta luvassa, sillä seurapiiritoimittaja Dave Karger on myös pöytäseurana.

GLSEN eli Gay, Lesbian and Straight Education Network toimii sen puolesta, että jokaisen kouluyhteisön jokainen jäsen olisi arvostettu ja kunnioitettu riippumatta tämän seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sen ilmentämisestä.

Clooney on myös ilmaissut tukevansa tasa-arvoista avioliittoa. Keväällä Advocatelle antamassaan haastattelussa hän arvioi yhdenvertaiseen avioliitto-oikeuteen liittyvän kiistan näyttävän tulevaisuudesta vanhanaikaiselta. Hän muistutti menneistä vastaavista kiistoista: voivatko mustat palvella armeijassa tai voivatko mustat mennä naimisiin valkoisten kanssa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Clooney on osallistunut aktiivisesti muuhunkin hyväntekeväisyystoimintaan. Hänet nimitettiin YK:n rauhanlähettilääksi tammikuussa 2008.

Charitybuzz
www.glsen.org
MTV3: George Clooney lähtee hyväntekeväisyystreffeille

6 kommenttia

  • 1 / 6
  • Epäilevä
  • 25.9.2012, 8.25
Pelkkää mediapeliä tuommoinen
Mikään asia ei etene, ellei sitä tuoda julkisuuteen ja yleiseen keskusteluun. Vain sillä tavoin epäkohdista tulevat tietoisiksi myös sellaiset ihmiset, joita se ei välittömästi kosketa. Median julkaisukynnyksen ylittävät persoonat ovat hyviä erilaisten hyödyllisinä pitämiensä asioiden ajajia. Win-win-tilanne, jossa julkisuutta savat niin edistettävä tavoite kuin julkisuudesta elävä henkilökin.

Jos julkisuustyötä haluaa kutsua mediapeliksi, niin mikäs siinä. Mikä olisi parempi vaihtoehto?