ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Näyttelijä Cynthia Nixon pyrkii New Yorkin kuvernööriksi

Sami Mollgren • 20.03.2018 11:30 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT

Cynthia Nixon palkittiin Human Rights Campaign -järjestön tapahtumassa HRC Visibility Award -tunnustuksella helmikuussa 2018 New Yorkissa (kuva: Jason Decrow / AP / Lehtikuva)
Sinkkuelämää-sarjassa Miranda Hobbesia näytellyt Cynthia Nixon pyrkii New Yorkin kuvernööriksi.

Suomessa asiasta kertoi Helsingin Sanomat.

Syntyperäinen newyorkilainen, 51-vuotias Nixon ilmoitti ehdolle asettumisestaan maanantaina Twitterissä ja julkaisi samalla kampanjavideonsa. Demokraatit valitsevat kuvernööriehdokkaansa syyskuussa. Kuvernööri valitaan marraskuussa. Jos Nixon tulisi valituksi, olisi hän New Yorkin ensimmäinen naispuolinen kuvernööri. Ennestään Yhdysvalloissa on seksuaalivähemmistöön kuuluva Oregonin kuvernööri Katherine Brown. Hän on kertonut biseksuaalisuudestaan.

Nixonin on kuvattu edustavan demokraatien vasenta siipeä. Hän ottaa kampanjavideossaan esiin taloudellisen epätasa-arvon, etenkin lasten kohdalla. Hän on lisäksi ottanut kantaa hlbti-kysymyksiin ja hän on nostanut julkisuudessa esiin rintasyöpään liittyviä kysymyksiä.

Nyt New Yorkin kuvernööri on demokraatteja edustava Andrew Cuomo, joka on pyrkimässä kolmannelle kaudelleen.

Nixonin kumppani on ollut vuodesta 2004 Christine Marinoni. He kihlautuivat vuonna 2009 ja avioituivat 2012. Parilla on Marinonin vuonna 2012 synnyttämä poikalapsi. Nixonilla on myös kaksi lasta aiemmasta avioliitosta miehen kanssa.

Sinkkuelämää (Sex and the City) -sarjan ja elokuvien lisäksi Nixon on näytellyt lukuisissa muissakin elokuvissa ja sarjoissa.Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy