ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Naisparit kohtaavat edelleen syrjintää

vaeltaja2006 • 02.05.2010 15:58 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Helsingin Sanomat kertoo tänään, että esim. Helsingissä ja Lappeenrannassa toimiva yksityinen Felicitas-klinikka ei hoida naispareja, koska klinikalla on näkemys, että lapsella pitää olla isä ja äiti. Klinikka ei riko lakia. Hedelmöityslaki ei velvoita antamaan hoitoja.

Professori Aarne I. Koskimies vahvistaa, että vain mies-nais-parit saavat heillä hoitoja. Heidän logossaan ilmaistaan, että "Autamme luontoa onnistumaan". Naisparien hoitaminen on jätetty muille klinikoille.

Naisparit ovat olleet loukkaantuneita siitä, että ennen hedelmöityshoitoja joillakin klinikoilla tehdään erityisen tarkka psykologinen tutkimus. Graviditas-klinikalla naisparit ohjataan psykologin luo, kun heteropariskunnille neuvontaa voi antaa joku muukin. Lääkäri Eero Varilon mukaan se johtuu siitä, että naisparin perhe poikkeaa perinteisestä perhemallista. Käytänössä kuitenkin naisparit ovat usein etäkäteen valmentautuneet tilanteeseen heteropareja paremmin.

Sinkkunaisten hoitoja edeltää vielä tarkempi syyni.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.




Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin)



 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy