ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Naispari solmi avioliiton Venäjällä

Sami Mollgren • 10.11.2014 21:12 UUTISET: YLEISET • ULKOMAAT
Naispari on avioitunut Venäjällä. Aljona Fursova ja Irina Shumilova vihittiin perjantaina pietarissa.

Avioitumisen mahdollisti se, että Shumilova syntyi ulkoisilta sukupuoliominaisuuksiltaan mieheksi, ja on parhaillaan korjaamassa fyysistä sukupuoltaan naiseksi. Hän elää naisena, on ulkoiselta olemukseltaan nainen, mutta hänen passiinsa on merkitty sukupuoleksi mies. Muodollisesti parin avioliitto on miehen ja naisen välinen, mutta pietarilaisen Vyhod-hlbti-järjestön edustajan Anna Anisimovan mukaan käytännössä kahden naisen välinen.

Rekisteriviranomaisella oli avioitumisen sallimisen vaihtoehtona tunnustaa Fursovan olevan nainen. Valokuvien mukaan pari oli pukeutunut pitsisiin hääpukuihin virallisia asiakirjoja allekirjoittaessaan.

Viranomaiset eivät pyrkineet estämään toimitusta, mutta Venäjän ns. homopropagandalain isänä tunnetun pietarilaispoliitikko Vitali Milonovin mukaan parin avioituminen loukkaa rumasti miljoonia venäläisperheitä, ja hän aikoo vaatia avioliiton mitätöimistä.

Venäjällä samaa sukupuolta olevien avioliitot eivät ole laillisia.

Tapausta on kuvattu ensimmäiseksi laatuaan Venäjällä, mutta elokuussa Moskovassa avioliiton solmi pari, jonka toinen osapuoli on nainen ja toinen virallisesti mies, identieetiltään androgyyni. Paria oli ohjeistettu pukeutumisessa siten, etteivät molemmat pukeutuisi mekkoon, koska "Venäjällä avioliitto on miehen ja naisen välinen". Pukeutumiseen liittyviä säännöksiä ei kuitenkaan löytynyt.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy