ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Muistomerkki puheenaiheena

vaeltaja2006 • 24.11.2009 15:21 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Ennen kuin Berliinin homomuistomerkki valmistui, käytiin kova kiista siitä, onko se vain homojen muistomerkki. Eivätkö lesbot joutuneet lainkaan kärsimään natsiaikana. Kiista ratkaistiin niin, että ensimmäiset kaksi vuotta muistomerkissä pyörii poikaparia kuvaava video. Sen jälkeen tilalle tulee lesboja. Lokakuussa käynnistettiin seuraavasta videosta avoin kilpailu, johon toivotaan mukaan mm. videotaiteilijoita.Lentoyhtiö pyysi anteeksi

Homomuistomerkki on vastapäätä laajaa juutalaismuistomerkkiä. Easyjet, lentoyhtiö, kävi kuvaamassa uuteen matkalehteensä mallejaan juutalaismuistomerkillä. Ne olivat muotikuvia. Se herätti pahennusta, ja nyt lentoyhtiö on pyytänyt anteeksi harkitsemattomuuttaan. Heillä ei ollut mitään lupaa mennä kuvaamaan keskelle muistomerkkiä. Matkalehden marraskuun numero on vedetty pois koneista.

Suomalaisittain kuulostaa hieman huvittavalta, että jotkut ovat närkästyneet myös Gayromeon muistomerkkikuvista. "Catch Fire"-blogi on kerännyt erityisen Memorial Pics –sarjan. Blogin pitäjä ei ymmärrä, mikä idea on kuvauttaa itsensä muistomerkin paasien välissä. Ihmiset haluavat näyttää sexyiltä ja he kuvauttavat itsensä paikassa, joka muistuttaa aivan erilaisesta maailmasta. Jotkut netin kirjoittajat vaativat jo muistomerkille kuvaamiskieltoa. Tahdittomuus on lopetettava kielloin, koska taustalla oleva historia on tosi kamala.

Juutalaismuistomerkki avattiin 12. toukokuuta 2005. Vuonna 2008 pystytettiin kadun toiselle puolelle homomuistomerkki. Homomuistomerkkiä on jo kolme kertaa rikottu väkivalloin.

(queer.de)

Easyjetin valokuva
Homojen treffisivuston, Gayromeon valokuva

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"Suomalaisittain kuulostaa hieman huvittavalta, että jotkut ovat närkästyneet myös Gayromeon muistomerkkikuvista."

Niin, no jos naiset ovat sosiaalisesti kädettömiä niin homot osaavat olla vielä enemmän. Kas kun ei joku mene hautausmaalle keimailemaan deittisivuston kuvia varten.

Eräs tuttavani onnistui nolaamaan itsensä kuvauttamalla itsensä maalauksen edessä. Hän teki samalla selväksi, ettei tiennyt maalauksesta mitään. Maalauksen historian huomioiden se oli aika nolo juttu.
  JesseJones • 25.11.2009 16:53
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy