ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Mr. Gay Finland 2012 -finalistit on valittu

Sami Mollgren • 29.05.2012 11:25 • 17 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Kuusi kandidaattia on valittu Mr. Gay Finland -kilpailun finaaliin. Finaalitapahtuma järjestetään Helsingissä pride-viikolla, keskiviikkona 27. kesäkuuta dtm:ssä, jossa finalisteista valitaan järjestyksessään kolmas Mr. Gay Finland.

Helsingissä kesäkuussa järjestettävän finaalishow'n lavalle nousevat Ilia Kalioujnov-Salminen, Janne Tiilikainen ja Niko Saarinen Helsingistä, Jani Nieminen Lohjalta, Jukka Miettinen Tampereelta ja Toni Takala Akaasta.


Kuva: Mikko Rasila / MrGayFinland.fi


Pietarissa syntynyt, nykyään helsinkiläinen 29-vuotias Ilia Kalioujnov-Salminen on ammatiltaan musiikkipedagogi. Hän tekee myös poliittista työtä ja etenkin vähemmistökysymykset ovat lähellä sydäntä. Ilia haluaisi myös Mr. Gay Finlandina toimia hyvän tahdon lähettiläänä:

- Mr. Gay Finland 2012 toimii suunnannäyttäjänä muille, ajaa kansakunnan, jopa kansakuntien yhteisiä perusihmisoikeudellisia intressejä.

Logistiikan parissa työskentelevä 30-vuotias lohjalainen ICT-tradenomi Jani Nieminen rakastaa matkustamista ja uusiin ihmisiin tutustumista. Mr. Gay Finlandina Jani lupaa pitää lihaksena edustuskunnossa sekä näkyä mediassa homo-oikeuksien puolustajana.

- Vaikka kilpailu on viihdehenkinen, taustalla on myös mahdollisuus herättää keskustelua seksuaalivähemmistöjä koskevista yhteiskunnallisesti tärkeistä asioista.

Joensuusta kotoisin oleva 26-vuotias Janne Tiilikainen työskentelee tradenomiopintojen ohessa kuntokeskuksen vastaanotossa. Kuntoiluharrastusta tukee myös hänen bokserinsa Kerttu. Nykyään Helsingissä asuva Janne haluaa kertoa positiivisista kokemuksistaan homoille ja lesboille, jotka eivät vielä uskalla elää avoimesti:

- Meillä jokaisella on ainoastaan tämä yksi elämä, joka kaikkien täytyy saada elää onnellisena ja hyväksyttynä!

25-vuotias, alkuaan ypäjäläinen, sittemmin tamperelaistunut baarimikko Jukka Miettinen on lähtenyt mukaan kavereidensa rohkaisemana ja on työssään jo tottunut olemaan huomion keskipisteenä:

- Olen itse nuorempana elänyt kaapissa ja nyt haluan näyttää muille, että ei sieltä kaapista sitä elämää löydy vaan maailma löytyy sen ulkopuolelta. Haluan myös auttaa rakentamaan homojen välistä solidaarisuutta.

Ahkera bloggaaja ja koiraharrastaja Niko Saarinen on kotoisin Uudestakaupungista ja asuu nykyisin Helsingissä. Chat-juontajana työskentelevä ja Big Brotherista suurellekin yleisölle tuttu 25-vuotias Niko osallistuu kilpailuun, koska haluaa seistä 100% oman seksuaalisuutensa takana ja toivoo että kaikki voisivat tehdä samoin:

- Jos voitan, edustusvuotenani haluaisin olla mukana tekemässä hyvää ja auttamassa ihmisiä.

Akaalta pian Tampereelle muuttava 26-vuotias kokki Toni Takala opiskelee ravintola- ja suurtalousesimieheksi työnsä ohessa ja kertoo olevansa valmis myös Mr. Gay Finlandiksi:

- Minä haluan tasa-arvoa kaikille seksuaalivähemmistöille ja olenkin valmis tuomaan itseni julkisuuteen omana itsenäni. Kerron, millaista on elää stereotypioiden keskellä ja kasvaa vahvaksi ihmiseksi.

Vuoden 2012 Mr. Gay Finlandin valitsevat Normihomolehti-NHL:n päätoimittaja Maria Seppälä, nykyään Leena Hefner o.s. Herppeenluomanakin tunnettu näyttelijä Armi Toivanen, ohjaaja-käsikirjoittaja Elias Koskimies ja valokuvaaja Mikko Rasila. Kilpailun päätuomarina toimii koreografi Osku Heiskanen, ja juontajina nähdään Jarkko Valtee ja Anna Perho. Illan aikana lavalle nousee myös vuoden 2011 Mr. Gay Finland Jussi Laitinen.

Mr. Gay Finlandiksi haetaan komeaa ja empaattista homomiestä, joka pystyy puhumaan homojen oikeuksien puolesta. Hän suhtautuu ihmisiin ennakkoluulottomasti ja pystyy toimimaan hyvän tahdon lähettiläänä ja edustamaan Suomea maailmalla. Kilpailu on osa Helsinki Pride -kaupunkifestivaalia ja sen tuotto lahjoitetaan tänä vuonna Oulussa järjestettävän North Priden hyväksi.

Vastavalittu Mr. Gay Finland 2012 seurueineen osallistuu lauantaina 30. kesäkuuta järjestettävään Pride-kulkueeseen omalla rekallaan. Tulevan vuoden haasteisiin kuuluu myös Roomassa järjestettävä Mr. Gay Europe -kilpailu.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Aihetta tunnutaan käsittelevän valtamediassa etenkin BB-Nikon mukanaolon kautta. Ainakin koitos saa näkyvyyttä.
  smo • 29.05.2012 13:35
Kaikki näkyvyys ei tosiaankaan ole hyvästä.

Eiköhän Niko ole jo tehnyt oman osansa homoseksuaalien edustamisen osalta julkisuudessa. Tehnyt vähän liikaakin... eikä ihan vähänkään

Kommenttia muokattu: 29.05.2012 klo 17:28
  Is • 29.05.2012 17:24
Kertokaa ihmeessä, mitä BB-Niko on "Tehnyt vähän liikaakin... eikä ihan vähänkään".
  JuhaniV • 29.05.2012 18:21
No esimerkiksi riehunut ja kirkunut aikoinaan BB-talossa siinä määrin, että hänet poistettiin sieltä. Käyttäytyi jatkuvasti kuin 10-vuotias tyttö.

Katsokaa, jos uskallatte: www.youtube.com

Chat-juontoja olen katsonut pari, ja sen verran kuuloaistiani arvostan, että enempää en myöskään tule katsomaan.

Kommenttia muokattu: 29.05.2012 klo 20:30
  Is • 29.05.2012 20:27
Jos bb-Niko valitaan homomissiks, niin noilta kisoilta menee se vähänenkin uskottavuus. Kenneth Liukkonen tais olla ainoo vakavasti otettava homomissi...
  Riquman1990 • 30.05.2012 02:07
Katsoin IS:n vinkkaaman BB-videoklipin. Onko tuo nyt sitä BB-talon meininkiä, jota tuhannet ihmiset seuraavat illasta toiseen?

Kommenttia muokattu: 30.05.2012 klo 08:15
  JuhaniV • 30.05.2012 07:14
Itseni kaltaisen asiaan perehtymättömän ulkopuolisen silmiin pistää se että homomissit ovat huomattavasti iäkkäämpiä kuin heteromissit. Hetskutytöt ovat hädin tuskin parikymppisiä, nämä äijät taas ovat kaikki jo lähempänä kolmeakymmentä.

Ainoa järkevä selitys jonka keksin on imagollinen. Eli homomissi ei voi olla juuri täysikäisyyden saavuttanut poikamainen poika, koska sehän voisi vahvistaa jonkun ennakkoluuloja ;)
  Massa • 30.05.2012 12:34
Ehkä kyseessä on myös makuasia - useimmat heteromiehet tuntuvat kuolaavan mahdollisimman nuorten naisten perään, joita pidetään kaikkein haluttavimpina. Miehiset ominaisuudet taas vain paranevat vanhetessaan (no, tiettyyn rajaan asti...).

Harvemmin kai naisetkaan himoitsevat nuorta, juuri sukykypsyyden saavuttanutta, innokasta mutta kokematonta lihaa, vaan miehen on oltava aikuisen näköinen ja oloinen!

Kovin aikuisilta nuokaan misterehdokkaat eivät kyllä keskimäärin minun silmääni näytä...
  Public eye • 30.05.2012 13:25
MrGay Finland kisan finalisteja ei ole tietoisesti haettu tietyn ikäisiä, hakijat vaan sattuvat olemaan selvästi vanhempia kuin missikisoissa. Lieneekö syynä sekin, että harva todella nuori homopoika on identiteettinsä kanssa vielä niin sinut, että hakisi mukaan kilpailuun, josta seuraa vähintään ulostulo sukulaistädeille oikein rytinällä.
  MGF -tiimiläinen (ei rekisteröitynyt) • 30.05.2012 16:19
En tiedä ymmärsinkö ihan oikein Public eyetä, mutta kommentistasi voisin tulkita että uskoisit homojen miesmaun olevan lähempänä naisten miesmakua kuin miesten naismakua. Tämä tuntuisi aika yllättävältä, koska nuorelta näyttävät poikamaiset miehet tuntuvat olevan kuitenkin hyvin haluttua seuraa teikäläisten keskuudessa. Siksi näidenkin ihmisten huomioiminen voisi olla myös ihan kohtuullista.
  Massa • 30.05.2012 16:46
En tiedä, ketä nuo Massan tarkoittamat "teikäläiset" ovat, mutta ajatukseni ydin oli vain siinä, että yleensä miehinen viehätysvoima vaikuttaa olevan parhaimmillaan vähän kypsemmässä iässä kuin naisellinen.

Puhun vain omasta puolestani, itse kukin voi ja saa tietysti olla eri mieltä.
  Public eye • 30.05.2012 17:34
En tiedä mutta jotenkin on surullista että näihin kisoihin ei uskaltaudu mukaan kilpailijoita, jotka erottuisivat iällään (esim. 19-20v tai 60+v). Lisäksi mukaan toivoisi muitakin, rohkeasti erilaisia henkilöitä esim transihmisiä tai intersukupuolisia henkilöitä, jotta yhteisön kirjo olisi paremmin esillä. BB-Niko on mielestäni hyvä valinta, koska hän on uskaltanut olla rohkeasti oma itsensä eikä ole peittänyt tunteitaan lähimmäisiään kohtaan, toisin kuin useimmat suomalaiset tekevät. Minusta hän on vahva homopersoona, joka ansaitsisi ehdottomasti tulla valituksi. Hän on myös määrätietoisesti tehnyt työtä yhteiskunnassamme sateenkaariasioiden eteen omalla esimerkillään.
  Blueriver • 30.05.2012 19:05
MGF-tiiimiläisen tavoin uskon itsekin osasyynä olevan sen, että nuoremmista homoista kovin moni ei olisi valmis edustamaan homoseksuaalisuutta koko kansan edessä. Jotkut sitä pystyvät hädin tuskin edustamaan itsensäkään edessä.

Blueriverin kaipaamat transihmiset ja intersukupuoliset sopisivat varmaankin johonkin omaan kisaansa, mutta eivät Mr. Gay Finland -nimiseen. Seksuaalinen suuntautuminen ja sukupuoli-identiteetti katsos kun ovat eri asioita.

Kommenttia muokattu: 30.05.2012 klo 20:36
  Is • 30.05.2012 20:35
Kun nyt MGF-tiimiläinenkin on ilmaantunut keskusteluun, saamme varmaan vastauksen siihen, miksi viime vuoden Mr. Gay Finland katosi priden jälkeen julkisuudesta kuin sanonko mikä Saharaan. Minkälaisen sopimuksen kilpailijat tekevät esiintymisistä kilpailun voitettuaan, vaiko mitään? Kenneth Liukkosen mahtaviin saappaisiin oli toki vaikea astua, mutta sittenkin olisi toivonut edes jotakin pientä edeltäjänsä mallin mukaan.

MFG-tiimikin vaipuu näköjään talviunille heti Priden jälkeen. Haastattelupyyntöönkin jäi vastaamatta. Ehkä syy on selvä, ei ollut tarjota ketään haastateltavaksi.

Kommenttia muokattu: 30.05.2012 klo 22:17
  JuhaniV • 30.05.2012 20:47
Tähän JuhaniV:n kommenttiin sellainen huomio, että Mr 2011 ei herättänyt enää sellaista kiinnostusta mediassa kuin se ensimmäinen. Siksi hän ehkä tuntui kadonneen. Sama vaiva piinaa tavallisia missikilpailuja ja dragqueenkisaa, joka on vieläpä hajonnut useammaksi kisaksi. Juuri tämä hajanaisuus puolustaisi minusta sellaista kilpailua jossa valittaisiin Mr/Mrs Rainbow tms. Kilpailussa ei ulkonäkö saisi nousta ykkösasiaksi, jotta sillä olisi jotain uskottavuutta.

Toinen huomattava ongelma näissä kilpailussa on ns. ei-vittu-toi-tuolla -efekti, kun naamat ovat kaikille ennestään tuttuja Suomessa kun piirit on pienet. Samainen efekti aiheuttaa varmasti monen poisjäänninkin. Samojen naamojen pyörittäminen eri kilpailussa uudestaan vuosi toisensa jälkeen on aika hassua.
  Blueriver • 31.05.2012 19:32
Tuo tavan takaa toistuva valitus "pienistä piireistä" on minusta kyllä lähinnä optista harhaa ja vaivaa vain niitä, jotka itse pyörivät niissä pienissä piireissä eivätkä pysty havaitsemaan sen ulkopuolista maailmaa.

Kyllä tätä sateenkaarikansaa Suomessa riittää aivan riittävän suureen rinkiin, ja elämä on varsin monimuotoista. Tietysti yhdessä (tai vaikka kahdessa) baarissa ilta toisensa jälkeen viihtyvät kokevat piirinsä pieneksi, mutta kannattaisi välillä katsella jotain muutakin ympäristöä ja aktiviteettia.
  Public eye • 31.05.2012 21:34
niko saarinen voittaa kilpialun :D ihana niko
  lesbotyttö798 • 07.06.2012 02:51
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy