ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Mr. Gay Europe järjestetään elokuussa 2018 Puolassa

Sami Mollgren • 07.08.2017 14:10 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • EU
Seuraava Mr. Gay Europe -kilpailu on määrä järjestää Puolassa 4.-12. elokuuta 2018.

Järjestäjien mukaan luvassa on suurin tähän asti maassa järjestetyistä hlbt-tapahtumista.

- Järjestämällä Mr. Gay Europe 2018 -kilpailun Puolassa, haluamme lähettää viestin Euroopan homoyhteisölle; että meidän on seistävä rinta rinnan ja tuettava veljiämme ja sisariamme mantereemme kaikissa osissa, sanoo kilpailuorganisaation johtaja Tore Aasheim maanantaina julkaistussa tiedotteessa.

Kilpailussa mukana olevat osallistuvat eri haasteisiin, seminaareihin, tapaamisiin ja tapahtumiin eri puolilla maata, ja voittaja ratkeaa sen perusteella, miten kilpailijat ovat menestyneet erilaisissa tehtävissä ja haasteissa.

Puolan suurkaupungeissa hlbti-vähemmistöille on tilaa, mutta yleisesti asenneilmapiiri on vanhhoillinen

Puolassa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien asema on useimpiin läntisen Euroopan maihin verrattuna huono, ja maan asenneilmapiiriä pidetään yleisesti varsin vanhoillisena. Suuremmissa kaupungissa sateenkaarielämä on kuitenkin vilkasta. Toisaalta syrjinnältä suojaava lainsäädäntö ei ole kattava, eikä vihanlietsontaan puuttuvia lakeja ole. Viime vuosina konservatiiviset ääriryhmittymät ovat häirinneet hlbti-järjestöjen toimintaa.

Puolan lainsäädännön mukaan samaa sukupuolta olevien väliset suhteet eivät ole koskaan olleet erikseen kiellettyjä, ja vuonna 1932 vahvistettiin, että myös suojaikäraja heterosuhteisiin nähden on yhtäläinen.

Puolassa samaa sukupuolta olevien parisuhteita ei tunnusteta mitenkään. Viime vuosina samaa sukupuolta olevien parisuhteet tunnustavaa parisuhdelakia on koetettu edistää useita kertoja, mutta ilman adoptiota ja yhteisiä veroetuuksiakin se on torpattu. Vuonna 1997 perustuslakiin tehtiin lisäys, jonka mukaan avioliitot ovat mahdollisia vain naisen ja miehen välillä. Vuoteen 2011 asti Puolassa maistraatit saattoivat kieltäytyä lähettämästä ulkomailla avioituville esteettömyystodistuksia, jos tuleva puoliso oli samaa sukupuolta. Sisäministeriö kuitenkin lopulta kielsi ulkomailla ihmetystä herättäneen syrjivän käytännön. Esteettömyystodistusta varten on ilmoitettava tulevan puolison nimi.

Puola on yksi Euroopan hartaimmista roomalaiskatolisista maista, ja vahva katolinen kirkko on vastustanut esimerkiksi samaa sukupuolta olevien parisuhteiden minkäänlaista virallista tunnustamista.

Vuoden 2017 Mr. Gay Europe on Englannista

Mr Gay Europe 2017 on Englannin Matt Rood, 37. Kilpailun voittaja julkistettiin lauantaina 5. elokuuta Tukholmassa, pride-tapahtuman puistotapahtuman yhteydessä.

Järjestyksessään ensimmäinen Mr. Gay Europe -kilpailu järjestettiin vuonna 2005 Norjan pääkaupungissa Oslossa. Vuosia 2010 ja 2015 lukuun ottamatta kilpailu on järjestetty vuosittain.

Kilpailun tarkoituksena on edistää seksuaalivähemmistöjen asemaa ja lisätä vähemmistöä koskevaa tietoisuutta myönteisellä tavalla.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy