Mitalisadetta yleisurheilukentältä ja tieltä

• Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • Jari Vanha-Eskola

Jos jotain teet, niin tee se kunnolla. Liekö siinä Joken (M60-64) motto juoksuradalla, kun kullat suorastaan odottavat häntä maalissa. Jo aikaisemmin tällä viikolla 1500 metrin ylivoimaisesti voittanut mies voitti keskiviikkona 4.8. myös radalla juostun viiden kilometrin matkan. 5000 m:n suomalaisvoittajan aika oli 19.26,74.

Jokke palautui juoksusta nopeasti yön yli nukuttuaan. Torstaina 5.8. hän voitti vielä kaksi juoksumatkaa. 800 metrin juoksuvoitto tuli ylivoimaiseen tyyliin ajalla 2.32,50 ja 5 km maantiejuoksu taittui aikaan 0.19,38. Sarjassa M45-49 juossut Ahti S. juoksi erinomaisen ajan 0.19,28, ja sijoittui ikäryhmässään seitsemänneksi.

Naisten sarjassa (N50-54) pitkät juoksumatkat maantiellä menivät kaikki yhden suomalaisvoittajan nimiin. Kielo S. (ei edustanut HOT:ia) ylitti 5 km maaliviivan ajassa 0.23,44, kymmenen km:ä taittui aikaan 0.51,13 ja puolimaraton 1.51,38.

Torstaina 5.8. yleisurheilukentällä nähtiin muitakin suomalaisia mitalikorokkeella. Alkuviikosta kymmenottelun sarjassaan voittanut Marko K. (M35-39) on voittanut kaksi hopeaa: kuulantyönnössä tuloksella 8,62 m ja 110 m aidoissa ajalla 21,04. Lisäksi sama mies sai ikäryhmänsä pronssia keihäänheitossa tuloksella 36,75.

Ikäryhmän M30-34 keihäänheitossa hopean vei nimiinsä suomalainen JP tuloksella 35,54. Sama mies työnsi myös kuulaa, jossa JP hän sijoittui viidenneksi tuloksella 7,33.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Keihäspaikalla todistettiin vielä yhtä suomalaismitalia, kun Markku O. sijoittui sarjansa (M60-64) kilpailussa toiseksi tuloksella 24,60. Hyvin heitti myös Erkki K., joka sarjassa (M40-44) sijoittui seitsemänneksi tuloksella 27,28.

Mitalisateesta osalliseksi pääsi myös Noel (M35-39), joka juoksi 200 m finaalissa toiseksi ajalla 25,35.