ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

KOMMENTTI: Mitä pahaa komissaari Viviane Reding on tehnyt?

vaeltaja2006 • 15.06.2013 18:20 • 1 kommentti. YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Monet ovat olleet aivan Hoo-Moilasina, kun on kerrottu Setan "kunniarotan" saaja. Yleensä ärhäkkäästi reagoivat facebook-kaveritkin ovat aivan hiljaa, vaikka palkinnon saaja on tiedetty jo useita tunteja. Harva suomalainen on selvillä, mitä kaikkea antipalkinnon saaja, EU-komission varapuheenjohtaja ja komissaari Viviane Reding puuhailee, ja miksi hän nyt on HLBTI-ihmisten epäsuosiossa.

Onko Redingistä valitettu? ILGA Europen uutisessa 16.5.2013 häntä moititaan passiivisuudesta ja toivotaan vahvempaa johtajuutta. Oli puhe HLBTI-tutkimuksesta, joka julkaistiin homofobian vastaisena päivänä.

Mitä muut ovat kertoneet Redingistä?

Ruotsalainen uutissivusto QX on kirjoittanut Redingistä viimeksi vuonna 2010. Silloin Reding antoi tukensa Baltic Pridelle. EU sai silloin kritiikkiä sisäasioista vastaavalta ruotsalaiskomissaarilta, Cecilia Malmströmiltä. Vuonna 2010 hälistiin myös siitä, että eurooppalaisten homojärjestöjen katto-organisaatio ILGA Europe saa suurimman osan tuloistaan EU-tukina suoraan Brysselistä. Asiaa on moittinut mm. Brysselissä toimiva antigay-lobbausjärjestö European Dignity Watch. Se saa rahoituksensa USAn äärioikeistolta. Siellä nähdään, että EU aktiivisesti yrittää muuttaa eurooppalaista perhekäsitystä, kun homojärjestö saa noin paljon rahaa lobbaukseen.

Ranneliike.netissä Viviane Reding mainitaan lähinnä Unkari-asioiden kohdalla. Hän on kritisoinut Unkarin nykyistä demokratiavajetta. Vuonna 2010 hänet ILGA-kokouksen yhteydessä mainitaan vahvana komissaarina, joka ajaa yhtäläistä kohtelua kaikille.

Setan toukokuisessa uutiskirjeessä kerrotaan, miten EU:n 12 jäsenmaata halusi EU-komissiolta eräänlaisen "tiekartan" siitä, miten HLBTI-asioissa pitäisi edetä. Reding torjui komission johtajaroolin ja sysäsi vastuun EUn jäsenvaltioille.

seta.fi


Viviane Reding on alunperin konservatiivinen kristillisdemokraatti Luxemburgista. Hän on tällä hetkellä oikeus-, perusoikeuksien ja kansalaisuusasioiden komissaari. Hänestä ei kovin paljon HLBTI-piireissä tiedetä, mutta EUObserver-lehti on viime viikkoina kirjoittanut useaan kertaan hänen haluttomuudestaan jonkinlaisen tiekartan luomiseen gay-asioissa. Kahdentoista maan ministerit pyytävät tiekarttaa, Viviane Reding vetäytyy vastuusta. Reding vetää mattoa EU:n yhdenvertaisuustyön alta. Siinä on syy kunniarotalle.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
konservatiivinen kristillisdemokraattius on suuntautumis-valinta, josta joidenkin tuntuu olevan vaikea päästä henkisesti luonnollisemmille vesille.
  human • 16.06.2013 13:41
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy