ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Ministeri: Urheilu on homofobian linnake

Ossi Halme • 25.06.2012 14:44 UUTISET: URHEILU
Helsinki Pride –tapahtuman suojelija, urheiluasioista vastaava ministeri Paavo Arhinmäki (vas.) kertoi olevansa erityisen huolestunut urheilumaailman homofobiasta. Ministerin mukaan urheilussa ollaan vanhentuneiden mielikuvien takana ja syrjintää hyväksytään.

Ministeriön selvitykset ovat Paavo Arhinmäen mukaan surullista luettavaa. Eräät nuoret urheilijat ovat jopa harkinneet itsensä vahingoittamista, koska kokee ilmapiirin niin ahdistavaksi. Arhinmäki kehottaakin valloittamaan urheilun ”linnakkeen”. Hän vaatii seurojen ja joukkueiden sisällä tapahtuvaa nimittelyä ja syrjintää lopetettavaksi. ”Homottelu on lähinnä noloa”, tiivisti Arhinmäki.

Arhinmäen mielestä valmentajille ja ohjaajille pitää suunnata koulutusta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä. ” Esimerkiksi ajatus, että ei voisi olla samassa pukukopissa seksuaalivähemmistöön kuuluvan kanssa, on ihan pimeä”, ministeri totesi. Kiitosta Paavo Arhinmäki antoi urheilijoille, jotka ovat olleet omasta seksuaalisesta suuntautumisestaan avoimia.Kirjoittajan kommentti

Ministeri Arhinmäen kannanotto ei ollut yllätys, mutta se tuli sopivaan aikaan. Opetus- ja kulttuuriministeriön (OPM) hallinnonalaan kuuluvat myös urheiluasiat ja se pystyy ohjaamaan asioiden suuntaa. Tärkeimpänä ohjaustyökaluna ehkä resurssit, joita OPM jakaa urheiluun - niin seuroille kuin urheilijoillekin - usein rahan muodossa.

OPM:lla on keinot tosissaan puuttua tähän ongelmaan. Jos kentältä tulee viestiä, että resurssi- ja tietopulan vuoksi mitään ei voi tehdä, OPM voi yrittää järjestää tietoa ja resursseja. Jos ministeriön tiedossa on pelisääntöjen vastaista toimintaa, se voi vääntää rahahanaa tiukemmalle. Pelkästään jo ministeriön tai ministerin julkiset pyhkeet ovat toimivia; moniko haluaa olla tukemassa sellaista toimintaa, joka on julkisesti todettu yhteisten arvojen ja pelisääntöjen vastaiseksi.

Ottamatta kantaa ministeriin voi yleisellä tasolla todeta, että urheilulle tekee hyvää kun urheilu- ja kulttuuriministerin salkkua kantaa sellainen ministeri, jolla on ajantasainen käsitys sekä suomalaisesta että kansainvälisestä urheilusta. Suomi on perinteisesti ollut ylpeä urheilustaan, mutta trendi on muuttumassa, kun urheilijat, sponsorit ja yleisö harvenee. Pahimmassa tapauksessa Suomi putoaa maailmankartalla kokoisekseen maaksi. Se tekee 0,076 % maailman väestöstä.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy