ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Miltei sata henkeä osoitti Helsingissä mieltä samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta vastaan

Sami Mollgren • 24.09.2016 18:05 • 92 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Tasa-arvoisen avioliittolain vastainen Aito avioliitto -mielenosoitus keräsi miltei sata osallistujaa. Senaatintorilta lähteneen kulkueen jälkeinen puhetilaisuus järjestettiin Kansalaistorilla. (kuva: Sami Mollgren)

Helsingissä järjestettiin lauantaina mielenosoitus samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta vastaan. Iltapäivällä järjestetyn mielenosoituksen takana oli Aito avioliitto ry. Osallistujia oli hieman vajaa sata henkeä.

Aito avioliitto ry:n mukaan kulkue järjestettiin "aidon avioliiton ja lapsen oikeuksien puolesta". Samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeuden kumoamista vaativa kansalaisaloite on parhaillaan käsiteltävänä eduskunnassa.

Aito avioliitto -mielenosoittajat kokoontuivat Helsingin Senaatintorin liepeille, josta mielenosoituskulkue lähti liikkeelle kello 14 kohti Kansalaistoria. Kulkue sujui rauhallisesti, mutta poliisi otti kiinni Säätytalon kulmalla Aito avioliitto -mielenosoitusta häirinneen henkilön.

Kansalaistorilla pidettiin noin 15 minuutin mittainen puhetilaisuus, jossa olivat äänessä Aito avioliitto ry:n Sarah Rizzo, Aito avioliitto ry:n hallituksen jäsen Petteri Pietikäinen, puheenjohtaja Susanna Koivula ja kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus. Vajaan sadan kulkueeseen osallistuneen lisäksi puheita oli seuraamassa kourallinen muita ihmisiä. Kansalaistorin puhetilaisuuden tallenne on kuunneltavissa kuvien lomassa.
Myöhemmin iltapäivällä käynnistyi Aito avioliitto ry:n syysjuhla Kalliossa Setlementtitalolla. Tilaisuuden esiintyjälistalla ovat professori Mark Regnerus, professori Tapio Puolimatka, Aito avioliitto ry:n puhaanjohtaja Susanna Koivula, Äiti, Isä&Lapset -EU-kansalaisaloitteen koordinaattori Sarah Rizzo, samaa sukupuolta olevien avioliittoja vastustavan kansalaisaloitteen toinen vireillepanija Pasi Turunen. Kansalaistorilla kerrottiin, että tilaisuuteen oli myynnissä lippuja vielä ovella.

Monen mielenosoituksen lauantai

Helsingissä järjestettiin lauantaina useita muitakin mielenosoituksia. Suurin niistä oli Senaatintorilla järjestetty yli 15 000 henkeä kerännyt rasismia vastustanut Peli poikki -mielenosoitus.Myöhemmin kansalaistorilla Aito avioliitto -yleisölle puhunut KD:n Sari Tanus oli erityisen pahoillaan siitä, että kulkuereitti muutettiin pois Aleksanterinkadulta. Hän totesi, että aikoo kansanedustajana tehdä poliisille selvityspyynnön, koska Aito avioliitto -marssista oli ilmoitettu paljon "Senaatintorin muuta mielenosoitusta" aiemmin, ja hän kokee, että "Aito avioliitto ry:n järjestämää tapahtumaa on kohdeltu aivan toisin kuin jotakin toista tapahtumaa".


Lauantaina Aito avioliitto -mielenosoituksen kanssa samoihin aikoihin järjestetyssä rasisimin ja natsismin vastaisessa mielenosoituksessa näkyi muutama pieni sateenkaarilippu. (kuva: Vaeltaja2006)
Yhdenvertaisuutta puolustava rasismin ja ääriryhmien vastainen ´Peli poikki´ -mielenosoitus keräsi noin 15 000 osallistujaa. Senaatintorilla kulkueen jälkeen järjestetyssä tilaisuudessa puhui esimerkiksi presidentti Tarja Halonen. (kuva: Sami Mollgren)
Aito avioliitto -ryhmän mielenosoituskulkue sai rasismin vastaisen mielenosoituksen osanottajaruuhkan vuoksi uuden suunnan. Tässä ollaan tulossa Porthaniasta kohti Rautatientoria. Etummaisena huutosakin johtajana luokanopettaja Tuulikki Tepora ja hänen takanaan punaisessa asussa kansanedustaja Sari Tanus. (kuva: Vaeltaja2006)
Aito avioliitto -kulkue sai seurakseen muutaman sateenkaarivarjolla varustautuneen hiljaisen seuraajan. He halusivat olla vain paikalla ja näkyvissä. Ei huudeltu eikä solvattu. Samat sateenvarjot olivat viime vuonna kesällä Aito avioliitto -projektin telttojen lähellä Helsingin keskustassa. (kuva: Vaeltaja2006)
Mielenosoituskulkue saapumassa Kansalaistorille. (kuva: Sami Mollgren)
Mielenosoittajat Kansalaistorilla. (kuva: Sami Mollgren)
Aito avioliitto -mielenosoituksen puheet Kansalaistorilla 24.9.2016. (tallenne: Sami Mollgren)
Mielenosoituskulkue saapumassa Kansalaistorille. (kuva: Sami Mollgren)
Sari Tanus (kd) puhuu. (kuva: Sami Mollgren)

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tässä koko Aito avioliitto -mielenosoituksen porukka tilaisuudessaan Kansalaistorilla. Kuvaani saa käyttää vapaasti:

oi63.tinypic.com
  JAMPPA • 24.09.2016 18:36
Mitä sukupuolta mä oon? Oonko mä nainen?

Miten joku voi huutaa noin?
  Tudiluu (ei rekisteröitynyt) • 24.09.2016 18:50
Miltei sata henkeä! Se on sama kuin Kansallisoopperan permannon kolme ensimmäistä riviä. Henkilökunta sanoisi: "Huonosti myyty näytös. Perutaan loputkin."
  vaeltaja2006 • 24.09.2016 18:59
Eräässä twiittauksessa todettiin, että "paikalla enemmän ilmapalloja kuin ihmisiä".
  smo • 24.09.2016 19:06
"Kansan hiljainen enemmistö" taas liikenteessä...
  Homopallero • 24.09.2016 19:09
Jännä, että näin pieni mielenosoitus kuitenkin kiinnostaa tätä foorumia niin paljon, että siitä tehdään päivän ykkösuutinen. Missään muussa mediassa tämä mielenosoitus ei ole saanut yhtä suurta palstatilaa.
  Jochanan • 24.09.2016 19:14
Voi voi Tanus, ei ihan hirveesti tarvita aivoja että jos toiseen tapahtumaan tulee 70 henkeä ja toiseen 15000, kumpi silloin väistää.
  Niksu • 24.09.2016 19:18
Jochanan: tottahan asia kiinnostaa aiheensa puolesta. Mielenosoituksessa ajettiin asiaa, joka ei käytännössä mielenosoittajia itseään koske millään tavoin, mutta seksuaalivähemmistöihin kuuluvia varsin suoraan.
  smo • 24.09.2016 19:25
Anteeksi, mutta millä tavoin tuo mielenosoitus seksuaalivähemmistöjä koskee? Ihanko tosissasi pelkäät, että tuon mielenosoituksin voimin kaadetaan joku laki? Tai kajotaan jonkun oikeuksiin? Nyt en ymmärrä. Siellähän oli vain kourallinen kristittyjä koolla ilmaisemassa mielipiteensä. Ja varmasti monet ovat myös avioliitossa, niin että kokevat asian hyvin henkilökohtaisena. Sen sijaan seksuaalivähemmistöihin kuuluvia suurinta osaa ei voisi vähempää kiinnostaa mikään avioliitto.
  Jochanan • 24.09.2016 19:43
En pelkää, enkä usko kaatamista. Mutta ei kyse ole minun peloistani tai uskostani. Olennaista on, että aihe on julkisella paikalla esillä. Paikalla on vieläpä kansanedustaja. Jos mielenosoituksessa vaaditaan kumoamaan sukupuolineutraali avioliittolaki, niin kyllähän siinä esitetään seksuaalivähemmistöihin kuuluvia koskettava vaatimus.

Mistäs sinä Jochanan noin tiedät, kiinnostaako vai eikö kiinnosta suurinta osaa seksuaalivähemmistöihin kuuluvista avioliitto?
  smo • 24.09.2016 20:02
Jochanan, toki meitä kiinnostaa se, että olisivatko aa:laiset jo tuolla julistaneet erään ?"ihmiseksi tulleen" satuhahmo jessen oikeutta biologiseen isään - koska nuo tuolla vaativat lapsille oikeutta biologiseen isään ja biologiseen äitiin.

Mutta näköjään eivät nuo umpi-kristityt siihen vieläkään uskoneet.
Nähtävästi siksi kun ovat äiti-jumalattomia yksinhuoltaja-iskän uskovais-lapsia ; )

Joten onhan se tuo aa-poppoo aikamoisen surkuhupaisa tragikomediaryhmä.

Jochanan, jos yhtäkin naisparia, miesparia tai naismiesparia kiinnostaa avioliitto, eli maallinen perinne elämänkumppanuutensa virallistamisesta, niin muilla ei pitäisi siihen olla nokan koputtamista - sillä se ei ole keneltäkään muulta mitenkää pois.

Kommenttia muokattu: 24.09.2016 klo 20:25
  human • 24.09.2016 20:15
"Jännä, että näin pieni mielenosoitus kuitenkin kiinnostaa tätä foorumia niin paljon, että siitä tehdään päivän ykkösuutinen. Missään muussa mediassa tämä mielenosoitus ei ole saanut yhtä suurta palstatilaa.
Jochanan • 19:14"

Ykkösuutinen ja todennäköisesti myös ainut RL:n uutinen tälle päivälle. Kiitos Sami Mollgrenille, että toimitti tämän uutisen meille. Se, että asia ei ole saanut vielä julkisuutta muissa medioissa, johtuu ehkä osanottajamäärän vähyydestä.

Jos et keksi yhteyttä, miksi se on uutinen meidänlaiselle vähemmistölle, se on ihan sun oma asia.
  Minna B (ei rekisteröitynyt) • 24.09.2016 20:19
Olisikohan se noitten uskovaisten isä-jumala hyljännyt tuon häntä pilkkaavan aa-porukan, kun eihän sillä heidän isä-jumalallaan ole vaimoa, mutta poika kuulemma on, tai oli - eikä sillä "ihmiseksi tulleella" pojalla ollut kuulemma biologista isää laisinkaan. Joten nuo taisivat rienata isä-jumalaansa. Noh, annettakoon heille anteeksi, sillä he eivät selvästikään tiedä, mitä ovat tekemässä.
  human • 24.09.2016 20:30
Onko muuten Jochanan tuon nimesi takana tämä "jahve on suuri"

en.wikipedia.org

Ainakin selittäisi aika paljon.

Kommenttia muokattu: 24.09.2016 klo 21:27
  human • 24.09.2016 20:34
"Mistäs sinä Jochanan noin tiedät... ?"

Kuule ihan oman käytännön kenttäkokemuksen kautta! Suurin osa homoista ei todellakaan ole menossa naimisiin maaliskuussa 2017. Vain pieni murto-osa ja suurin osa heistäkin jatkaa irstailuaan ja huoraamistaan "naimisiin mentyäänkin" ns. avoimessa suhteessa, vähät välittäen avioliiton alkuperäisestä ideasta. Juuri siksi tämä teidän avioliittoilunne voitaa parhaimmatkin Liisan seikkailut ihmemaassa. Vaaditte itsellenne jotain toisille arvokasta ja pyhää ja sen jälkeen tallaatte sen maahan. Mutta se on kai tarkoituksennekin, koska teille ei mikään ole pyhää.

Sitä paitsi Aito avioliitto ry:n tarkoitus ei ole vain kumota sukupuolineutraali avioliittolaki, vaan pitää esillä kristillistä näkemystä avioliitosta miehen ja naisen välisenä - siis sitä, mikä avioliitto alunperin on. Heidän toimintansa ja mielenosoituksensa jatkuvat Ranskan malliin lain voimaanastumisen jälkeenkin.
  Jochanan • 24.09.2016 20:38
Jochanan, oletat siis kenttähuo... kenttäkokemustesi kautta tuntevasi verrattoman enemmistön seksuaalivähemmistöihin kuuluvista? Ehk'et kumminkaan.

En usko, että kukaan (määrittelemästäsi ihmisjoukosta "te") haluaa itselleen kenenkään arvokasta ja pyhää avioliittoa. Jokainen nykyinen aviopari voi nukkua yönsä rauhassa. Maaliskuun 2017 voimaan astuva avioliittolain uudistus ei vie heidän avioliittoaan yhtään minnekään. Siitä lähtien yhteen vähemmistöön kuuluvilla sen sijaan on mahdollisuus ennen evättyyn omaan avioliittoon.

PS. Olisi muuten maistraateissa hieman hätä, jos suurin osa homoista olisi menossa naimisiin maaliskuussa 2017.
  smo • 24.09.2016 20:53
"... oletat siis kenttähuo[raamisesi] kautta tuntevasi..."

Ymmärrän kyllä, että joillekin homoille tuntuu hyvin vieraalta ajatus tutustua muihin homoihin ilman, että heidän kanssaan ns. huoraa. Se on kuitenkin ihan mahdollista. Ja suhteellisen "pienellä otoksella" on myös täysin mahdollista muodostaa käsitys siitä, kuinka suurin osa homoista ajattelee ja elää, ilman että pitää tutustua joka ikiseen homoon - puhumattakaan siitä, että jokaisen kanssa pitäisi huorata.

Suurinta osaa homoista ei voisi avioliitto vähempää kiinnostaa. Se kiinnostaa lähinnä TEITÄ änkyrähomoja, mutta palataan tähän asiaan sitten, kun saadaan ensimmäiset tilastot kaikista naimisiin menneistä homoista.
  Jochanan • 24.09.2016 21:07
Sehän meni loistavasti, kulkueessa oli kokonaisen kunnan verran porukkaa. Siis jos otetaan esimerkiksi Ahvenanmaalla sijaitseva Sottunga, jossa on 94 asukasta. Tosin Sottungan kunta on konkurssin partaalla ja se joudutaan lakkauttamaan. Katsotaan nyt, kauanko Aa-kunta sinnittelee ja jaksaa tarjota hömpsönpömpsöä.
70 kulkueeseen osallistunutta seurakuntalaista, ”hiljainen enemmistö”, vastaa noin 0,001 prosenttia tai sinnepäin maamme väestöstä. Maakunnista piti tulla porukkaa mielenilmaukseen. Luku 70 sisältää siis myös kaikki ”bussilasteittain” maakunnista saapuneet?
Kiitokset kuvista Vaeltajalle, Jampalle ja muille sekä tietenkin uutisen ja tekstien laatijoille.
-----
Nimimerkki Jochanan kirjoittaa entistäkin sekopäisempiä kommentteja. Noh, se on tietenkin hänen ongelmansa.
  Havainnoija • 24.09.2016 21:08
Kävelin tuon AA-kulkueen lähettyvillä jonkin aikaa nähdäkseni ihmisten reaktioita siihen ja niitä olikin mielenkiintoista kuunnella. Lapsiperheen vanhemmat, nainen ja mies naureskelivat toisilleen että "onko tämä vitsi" ja "eikö se ole tärkeintä että on vanhemmat", nuori kundiporukka nauroi myös että "miten noi jaksaa", johon kaveri heitti että "kun se jumala sanoo niin", johon koko porukka remahti suureen nauruun.
  Zephyr • 24.09.2016 21:15
Maaliskuulla 2017 Suomessa on siis jälleen takaisin se vanha avioliitto-perinne, joka meillä jo ammoin on ollutkin, tervehenkisesti luonnon aidon monimuotoisuuden mukaisesti eli kaikilla täysin sama avioliitto-oikeusmahdollisuus ja kaikki täysi-ikäiset parit voivat solmia täysin saman avioliiton, niin halutessaan.

Kyse on kaikilla samasta oikeudesta, eikä kenellekään pakosta. Ja niin sen on luonto ja Suomen kansakin hyväksi nähnyt.

www.youtube.com

www.youtube.com

.
.
.

Toviottavasti lähi-itänaapurissammekin vielä joskus 1999 siellä laulettu toivonjulistus toteutuu

www.youtube.com

Kommenttia muokattu: 24.09.2016 klo 21:42
  human • 24.09.2016 21:24
Eikös prideä edeltäneessä kulkueessa ollut 80-luvulla suurin piirtein tuo määrä osallistujia? Joten määrä ei suoraan osoita laatua. Meidän kannattaisi muistaa oma historiamme :). Tai omalla kohdallani pikemminkin _tietää_, kun en vauvaikäisenä kovin moneen mielenosoitukseen (tietääkseni) osallistunut. :)

That being said, tuosta mielenosoituksesta on silti laatu kaukana. Väitetään nykyistä lakia tasa-arvoiseksi ja tuetaan tätä väitettä kysymyksellä "Voivatko kaikki mennä naimisiin vastakkaista sukupuolta olevan kanssa?" mutta unohdetaan kysyä vähän mielekkäämpi kysymys: "Voivatko kaikki mennä naimisiin rakastamansa ihmisen kanssa?".

Eikä tunnusteta sitä tosiasiaa, että nämä ihmiset eivät pidä homoista. Kirkkain silmin väitetään, että "kyllä homot ansaitsevat ihmisinä saman kunnioituksen kuin muutkin". Jostain syystä se kunnioitus ei sitten yletykään meidän parisuhteisiimme. Eli meistä tykätään kyllä, mutta vain jos emme käytännössä toteuta homouttamme tai ainakaan näytä sitä mitenkään julkisesti. Onpa todella "tykkäämistä" ja "kunnioittamista".

Ja homo-termi tässä kohtaa nyt kattakoon kaikki muutkin seksuaalivähemmistöt.

Noniin, tulipahan purkauduttua, mutta liittyy aiheeseen siten että nämä ovat niitä tunteita, mitä minulla heräsi tätä uutista lukiessa ja äänitystä kuunnellessa.

Kuumemittareita tuolla olisi pitänyt jakaa - joku tautihan tuossa täytyy taustalla olla! :D
  Jare1988 (ei rekisteröitynyt) • 24.09.2016 21:46
Toimittajalle kiitos tuosta äänitteestä. Tilaisuuden henki välittyy siitä todella hyvin.
  JAMPPA • 24.09.2016 22:04
Tuohon rasismia vastustaneeseen Peli poikki -mielenilmaukseen osallistui tosiaan persu-nuorten Sebastian Tynkkynenkin kavereineen, mutta he olivat kasvonaamioituneina fantasiahahmoasuissa, Tynkkynen Mustanaamiona - eli sinällään syyllistyivät tuossa nykyisten lakiemme vastaiseen toimintaan, sillä laki määrää nykyisin, ettei mielenosoituksiin saa osallistua kasvot täysin peitettyinä/naamoituina. (sama ei koske muita tilaisuuksia, eli esim. vuosittaisessa Helsinki Sambakarnevaalissa ja sen katukulkueessa saa olla kasvonaamioita)

Nelosella Tynkkysen haastattelu tuolta:
www.ruutu.fi

Tuo mustaan burkhaan pukeutunut siis Sebastian Tynkkynen ja nuo puna-anarkistit kamujaan - koko poppoo laittomasti kasvot peittävissä naamioissa
puheenvuoro.uusisuomi.fi
Ironista tuossa on se, että Tynkkynen on aiemmin nillittänyt muissa mielenosoituksissa kasvonsa peittäneistä. Mutta nyt olikin sitten omankädenoikeus-usko itse asialla ja vielä maahanmuutto-mediakulttuurin voimin. Heh heh.
Toki muuten ihan kivat asut ja Tynkkynen voisi enemmänkin promota tummaihoisuutta, kun noin innoissaan siitä itsekin oli, kun ei aina kalkkiruuhen kapteenina.

Heitä ei silti tiettävästi tultu pidättämään.

Kommenttia muokattu: 25.09.2016 klo 00:08
  human • 24.09.2016 22:15
Kansan enemmistö, s.o. aitoavioliittolaiset, oli siis runsaslukuisena valtaamassa pääkaupunkiamme puhkaistakseen punavihreässä kuplassa elävien illuusiot. Perhetapahtumasta bongattu yksi fyysiseltä iältään lapsi. Muut..., no päätelkää itse. Kyllä nyt vähemmistöläisenä tuntee itsensä jyrätyksi.
  Karhumiäs (ei rekisteröitynyt) • 24.09.2016 23:14
Tämä kertoo kaiken olennaisen:
  Ead (ei rekisteröitynyt) • 24.09.2016 23:31
Jotenkin hirvittävän aggressiivista tuo Rizzon esiintyminen.

Jochanan, kenttähuo[mioittesi] kautta tunnet siis "suhteellisen pienen otoksen" homoja, ja teet siitä sitten johtopäätelmiäsi. Okei. Otoksesi varmaan edustaa kuitenkin kattavasti erilaisia elämäntilanteita, elämänvaiheita ja erilaisia ympyröitä, eikös?
  smo • 24.09.2016 23:47
Ihan hyvä, että Rizzo on yksi Aa ry:n keulahahmoista.
  JAMPPA • 25.09.2016 00:02
Olen kyllä hivenen harmissani, että ns. valtamediaa ei ollut dokumentoimassa tuota Rizzon tunnelmannostatusta. Se olisi ollut puoli yhdeksän uutisten avauksena säväyttävä. Mietin myös, että toimisikohan puhelimen herätysäänenä tuo mainittu: "Mitä sukupuolta mä oon? Oonko mä nainen?"...
  smo • 25.09.2016 00:07
"Mietin myös, että toimisikohan puhelimen herätysäänenä tuo mainittu: "Mitä sukupuolta mä oon? Oonko mä nainen?""

Ei hitto... muutenkin on välillä ikävä herätä! Ei kiitos tuolle herätysäänelle :D
  JAMPPA • 25.09.2016 00:56
Tynkkysen punamustat kaverit eivät suinkaan ole anarkistiteja, jos heihin Human yrittää viitata.
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 25.09.2016 09:15
Sarah Rizzon esiintyminen antoi jokseenkin täydellisen kuvan AA nykytilasta. Puhemiehet ovat hermoraunioita.

Nytpähän tiedämme Rizzon esimerkin perusteella, mistä osoitteesta voi käydä tiedustelemassa omaa sukupuoltaan. Kiinnittikö kukaan huomiota, pitivätkö sukupuolensa perään kyselevät pöksyt jalassa?
  Karhumiäs (ei rekisteröitynyt) • 25.09.2016 09:38
Olisikohan se noitten uskovaisten isä-jumala hyljännyt tuon häntä pilkkaavan aa-porukan, kun eihän sillä heidän isä-jumalallaan ole vaimoa, mutta poika kuulemma on, tai oli - eikä sillä "ihmiseksi tulleella" pojalla ollut kuulemma biologista isää laisinkaan. Joten nuo taisivat rienata isä-jumalaansa. Noh, annettakoon heille anteeksi, sillä he eivät selvästikään tiedä, mitä ovat tekemässä.

human • 24.09.2016 20:30

No Jesushan on Jumala ja Jumala on Jesus.
  Xx_Val_xX • 25.09.2016 09:52
Tuossa mielenosoituksessa oli ymmärrykseni mukaan varsin suuri osuus isovanhempia. Suruissani pohdin, miten näiden fanaattisen homokielteisten isoäitien ja isoisien suhteelle lapsenlapseensa käy, jos tämä lapsenlapsi havahtuukin kuuluvansa seksuaalivähemmistöön.
  smo • 25.09.2016 09:57
Tuohon Jochanan-nimimerkin huomioon vielä siitä, että muualla tätä Aito avioliitto -seurakunnan mielenosoitusta ei todella ole juuri noteerattu; ei edes KD-lehdessä (jossa on kuitenkin esillä Sari Tanuksen radiohaastattelu avioliittoaiheesta) tai Seurakuntalaisessa.
  smo • 25.09.2016 10:07
Tiedän sisäpiiristä, että tähän syysjuhlapäivään mielenosoituksineen oli ladattu valtavat odotukset. Marssille odotettiin tuhansia ihmisiä ja bussilasteittain väkeä Helsingin ulkopuolelta. Tapahtuman kuivuminen kasaan tajuttiin muutama viikko sitten, kun syysjuhlan liput eivät oikein käyneet kaupaksi. Pettymys ja turhautuminen on suuri. Kiukkua puretaankin nyt syyttämällä mediaa ja viranomaisiakin puolueelliseksi. Viimeinen niitti oli rasismimielenosoitus, joka söi viimeisenkin toiveissa olleen medianäkyvyyden.
  P-Pekka (ei rekisteröitynyt) • 25.09.2016 10:36
Smo 09:57:

Mukana oli myös lapsia. On erityisen surullista, että he joutuivat kuuntelemaan ja katselemaan Rizzon suorakurkkuista mesoamista. Toi mieleen kauhufilmiklassikkoja. Pelottava ihminen aikuisen näkökulmasta ja aivan varmasti myös lapsen. Mutta lasten eteenhän AA näitä tempauksia järjestää, joten heidän mielestään muutama traumatisoitunut "collaterally damaged" lapsi on pikku juttu?
  Karhumiäs (ei rekisteröitynyt) • 25.09.2016 11:05
Karhumiäs, olet erinomaisen oikeassa.

Tanus muuten omassa puheosuudessaan (kuunneltavana yläpuolella) selitti, että moni lapsiperhe ei uskaltanut osallistua marssille (eikä sen paremmin tuohon Kansalaistorin tapahtumaankaan).

Paljon kummallista on ilmassa...
  smo • 25.09.2016 11:12
Täältäpä löytyy klippi, kun marssi sivuuttaa Kansallisteatterin: m.facebook.com
  smo • 25.09.2016 11:33
Jochanan, sinun määritelmäsi 'pyhästä' ei ehkä ole samalla tavalla 'pyhää' muille. Olethan tietoinen, että uskontosi tulee lähi-idästä. Mainitsen tämän siksi, että olisin kiinnostunut, mitä ajattelet seuraavasta:
yle.fi
  JETT (ei rekisteröitynyt) • 25.09.2016 12:41
Oli todella tärkeää, että AA-liike piti mielenosoituksensa. Se konkretisoi julkisesti heidän aatteensa kannatuksen mitättömyyden. Sosiaalisessa mediassa on helppo pörhistellä ja aktiivien jalkautua kuukausiksi keräämään nimiä listan täytteeksi kaikista mahdollisista koloista. Heidän kannatuksensa todellisuus on osoittautunut avain toiseksi, mitä he puheissaan ja kirjoituksissaan ovat tuoneet esille.

AA-liikkeen puuhahenkilöt tekivät myös ajamalleen asialle ison vahingon arvioimalla täysin väärin todellisen kannatuksensa ja sijoittamalla mielenilmauksensa juuri samaan päivään kuin jättimäinen rasisminvastainen mielenosoitus. Tämä mielenosoitus imaisikin lähes kaiken mediahuomion. Aa-liikkeelle kokemus on ollut varmasti kirvelevä.
  JuhaniV • 25.09.2016 12:53
JuhaviV, AA-mielenosoitus oli lyöty lukkoon jo kauan ennen kuin tästä spontaanista ns. "rasisminvastaisesta" mielenosoituksesta oli tietoakaan. Toisekseen sinun kannattaisi sisäistää myös se tosiasia, että vaikka tuolla olikin paikalla vain kourallinen ihmisiä, heidän asiaansa kannattaa puoli Suomea. AA-liike on profiloitunut sukupuolineutraalin avioliittolain kumoajana ja siksi kovin moni ei viitsi mennä mukaan, ettei anna itsestään hölmöä vaikutelmaa. Mutta kun on kyse miehen ja naisen välisen avioliiton kannattamisesta, tuolla pienellä ja pippurisella poppoolla on takanaan valtaisa tuki.

Ja smo: ellei elä suunnilleen neljän seinän sisällä koko ikäänsä, pystyy kyllä muodostamaan pienellä "etnografisella tutkimuksella" käsityksen siitä, miten suurin osa ihmisistä elää ja ajattelee, on kyse sitten heteroista tai homoista. Siis ihav vaan elämällä normaalia sosiaalista elämää. Jos pikkusenkin homomaailmaa tuntee, tietää kyllä, että suurin osa homoista jättäisi avioliiton suosiolla miehen ja naisen väliseksi, koska ymmärtää, ettei monogaamiselle elämäntavalle ole kovin suuria edellytyksiä eikä monesti edes halua. Te aktivistit olette pienen pieni murto-osa kaikista homoista, mutta tunnetusti pidätte kovaa meteliä ja harjoitatte käytäväpolitiikka, jolle suurin osa homoista viittaa kintaalla. Kaikki homot eivät todellakaan ole mitään antikristillisiä pikku termiittejä, vaan ymmärtävät ja kunnioittavat juutalais-kristillisiä perusarvoja, joiden varaan terve ja menestyvä yhteiskunta ja koko länsimainen sivistys on aina rakennettu. Näin tulee aina olemaan. Siksi yhteiskunnan on ennemmin tai myöhemmin jälleen palattava tälle perustalle.

Mitään "homomaailmaa" ei koskaan tule. Luonto pitää siitä huolen ja Jumalan sana. Yhteiskunta, joka juhlii homoseksuaalista elämäntapaa, on tuhoon tuomittu.
  Jochanan • 25.09.2016 13:55
Toivon, että kenties vielä epäröivät kansanedustajat saivat AA-liikkeen mielenosoituksesta konkretiaa päätöksentekoaan varten kansalaisaloitteesta äänestettäessä.

Mielestäni AA-aloitete on ollut monella tapaa ajan ja resurssien hukkaa, valtakunnassa kärvisteltäessä monien vakavien ongelmien edessä. Niihin tulisi huomio ja resurssit keskittää tällaisten puuhastelujen sijaan.
  JuhaniV • 25.09.2016 13:55
Nimimerkki JETT: olethan itse tietoinen siitä, että koko länsimainen sivistys tulee lähi-idästä? Siellä on syntynyt hellenismi ja siellä on syntynyt juutalais-kristillinen arvopohja.
  Jochanan • 25.09.2016 13:56
Kaikkien homojen asiantuntija Jochanan, suomalaisista samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta tukee mielipidekyselyjen mukaan reilusti yli puolet, kenties lähes 60 prosenttia. Mutulla sanoisin, että seksuaalivähemmistöihin kuuluvista 90 prosenttia.
  smo • 25.09.2016 14:22
Jochanan: "...poppoolla on takanaan valtaisa tuki." Ei ole!

Kyseinen joukko sai monen kuukauden uurastuksella kasaan pääasiassa paperisia kannatusilmoituksia. Ne siis jouduttiin nyhtämään yksi kerrallaan ihmisiltä ja määrättömällä jalkatyöllä. Tasa-arvoista avioliittoa kannattanut kansalaisaloite keräsi uskomattoman lyhyessä ajassa tarvittavan määrän sähköisiä allekirjoituksia. Ihmiset siis aktivoituivat itse, eikä heiltä tarvinnut pyydystää nimikirjoituksia.

Jäädään nyt ihan rauhassa odottelemaan eduskunnan päätöstä asiassa.
  JuhaniV • 25.09.2016 14:27
Itse kannatan miehen ja naisen välistä avioliittoa. Sen lisäksi kannatan kahden miehen ja kahden naisen välisiä avioliittoja.
  Cerpintaxt (ei rekisteröitynyt) • 25.09.2016 14:30
Nimimerkin Jochanan arvomaailmasta ja etiikasta kertoo kaiken se, että hän paitsi vastustaa pyrkimystä seksuaalivähemmistöjen täysien ihmisoikeuksien saavuttamiseen, myös antaa lauantain päämielenosoitukselle nimen "ns. 'rasisminvastainen'" mielenosoitus - siis ensin "niin sanottu" ja sitten vielä varmemmaksi vakuudeksi lainausmerkit.

Mikähän se mielenosoitus sitten Jochananin mielestä oli oikeasti? Tuolla lausumallaan hän ainakin vahvasti asemoi itsensä vastamielenosoittajien joukkoon - ja tottahan sieltä rasismia kannattavasta mielenosoituksesta ehtikin hyvin vielä osoittamaan mieltään "aidon avioliiton" (kyllä! käytän lainausmerkkejä) puolesta yhdenvertaisuutta vastaan.
  Public eye • 25.09.2016 14:56
Nämä kaksi mielenosoitusta sattuivat yhtäaikaa. Toiseen osallistui tuhansia, tuhansia ihmisiä. Mukana ministereitä ja entinen presidentti. Toiseen osallistui kourallinen kylmässä värjöttelijöitä. Puhujat lähinnä somessa riehujia, joiden mielenterveydestä ei ole täyttä varmuutta. Kertoo kaiken oleellisen. Eduskunta hylkää selkeästi ja tyylikkäästi "aito avioliiton" kansalaisaloitteen. Sen sijaan, on erittäin mahdollista, että eduskunta hyväksyy äityislaki-kansalaisaloitteen. Suomi menee hyvään suuntaan.
  Ihmettelijä (ei rekisteröitynyt) • 25.09.2016 15:32
Ilkeämielinen parodia aa-liikkeen tilaisuudesta - se oli ensimmäinen mielikuvani smo:n nauhoituksesta. Ja he tekivät sen ihan itse.
  Jorma Hentilä (ei rekisteröitynyt) • 25.09.2016 15:46
Jochanan:
"AA-liike on profiloitunut sukupuolineutraalin avioliittolain kumoajana ja siksi kovin moni ei viitsi mennä mukaan, ettei anna itsestään hölmöä vaikutelmaa."

Todellakin :D

"Mutta kun on kyse miehen ja naisen välisen avioliiton kannattamisesta, tuolla pienellä ja pippurisella poppoolla on takanaan valtaisa tuki. "

Eiköhän kaikki suomalaiset kannata miehen ja naisen välistä avioliittoa, sen lisäksi suuri osa suomalaisista kannattaa myös samaa sukupuolta olevien avioiittoa.

"Kaikki homot eivät todellakaan ole mitään antikristillisiä pikku termiittejä, vaan ymmärtävät ja kunnioittavat juutalais-kristillisiä perusarvoja, joiden varaan terve ja menestyvä yhteiskunta ja koko länsimainen sivistys on aina rakennettu."

Kaikki kristityt eivät todellakaan ole mitään äärikristillisiä pikku termiittejä, vaan ymmärtävät ja kunnioittavat sekulaaris-humanistisia perusarvoja, joiden varaan terve ja menestyvä yhteiskunta ja koko länsimainen sivistys on aina rakennettu.
  Minna B (ei rekisteröitynyt) • 25.09.2016 20:17
Ei mene kovin hyvin muillakaan AA-liikkeen kaltaisilla toimijoilla. Yhdysvalloissa äänekkäästi homojen oikeuksia vuosikaudet vastustanut järjestö nimeltä National Organization for Marriage - NOM sai Washington DC:ssä Meksikon suurlähetystön edustalle protestoimaan peräti kolmetoista henkeä, jos vauvat lasketaan mukaan.

Meksikossahan suunnitellaan parhaillaan tasa-arvoista avioliittolakia. Katolinen kirkko vastustaa ajatusta tapansa mukaan raivokkaasti.

NOM on tullut vuosien kuluessa tunnetuksi sotkeutumisesta mm. vaaleihin heidän kauttaa kanavoiduilla suurilla rahasummilla. He tulivat rikkoneeksi Yhdysvaltain vaalilakeja ja ovat joutuneet niistä vastaamaan. Järjestö on viime aikoina ollut varsin näkymättömissä. Ehkä rahat ja tukijat ovat loppuneet.

www.queerty.com
  JuhaniV • 25.09.2016 21:19
Nyt Sarah on pahalla päällä, kun jotkut epäilee että osallistujia olisi ollut vähän. Voi voi, olis kiva tietään millaisten lasien läpi täytyy katsella että näkee määrän olleen iso.
  Niksu • 25.09.2016 22:37
Rizzoa tietenkin risoo, kun paikalle ilmestyi vain kourallinen, eikä maamme media ole pätkääkään kiinnostunut fundisten puuhasteluista. Kristofasistit ja muut vastaavat fanaatikot kuten vastarintanatsit elävät hyvin pienessä kuplassa samanmielisten kanssa, joten heidän todellisuudentajunsa on kadonnut ja korvautunut jonkinlaisella suuruudenhulluudella. Jos ajattelee vaikkapa Ahvion, Turusen, J-P Rahkosen, Rizzon, Tanuksen, Räsäsen, Niikon ja vastaavien kokoontuvan samassa tilassa, niin tuloksena on havaitsemaamme sekopäistä riekkumista.
------
Niillä äärikristillisillä järjestöillä, joiden kanssa Aa-seurakunta ilmoitti taistelevansa samassa rintamassa, ei mene kovinkaan hyvin. Esimerkiksi amerikkalainen MassResistance, joka kuuluu ihmisoikeusjärjestö Southern Poverty Law Centerin listaamiin vihajärjestöihin ja jonka materiaalia Aa-seurakunta on jakanut, on hävinnyt tähän mennessä kaikki juttunsa. Nyt se kiihottaa Meksikon äärikatolisten kanssa kansalaisia tasa-arvoista avioliittolakia vastaan ( massresistance.org ).
------
Peli poikki
Muutamia kuvia todellisista mielenosoituksista Helsingissä, Tampereella, Kuopiossa ja Joensuussa. Ainakin yksi sateenkaarilippu näkyvissä:
yle.fi
Ne mielenosoitukset huomioitiin kautta maailman, esimerkiksi Virossa ( maailm.postimees.ee ), Saksassa ( www.dw.com ) ja Kiinassa ( news.xinhuanet.com ).
  Havainnoija • 26.09.2016 01:01
Aito avioliitto ry on rasistinen ääriliike, jolla on yhteyksiä eduskuntaan ja hallitukseen. Puolueet tukevat oman väkensä yhteyksiä tähän ääriliikkeeseen.

Eduskunnassa voi laukoa ihan mitä vaan, kunhan vihapuheet verhotaan poliitikkojen uskon- ja sananvapaudeksi. Ministerien ei tarvitse kitkeä rasismia omasta työympäristöstään, kun sitä esiintyy muka vain rivikansan keskuudessa.
  aitorovioliitto (ei rekisteröitynyt) • 26.09.2016 08:57
Jochanan, siis mitä olet mieltä moniavioisuudesta?
Vastauksestasi päättelen, että ok?
  JETT (ei rekisteröitynyt) • 26.09.2016 22:18
Rizzon mesoamisesta on tullut naurunaihe Twitterissä: twitter.com
  Tomppa (ei rekisteröitynyt) • 27.09.2016 01:40
Peli poikki tosiaan tuli maailmalla tietoon.

Britanniassa
www.theguardian.com

www.independent.co.uk

muslimimaailmassa:
www.aljazeera.com

english.alarabiya.net

Intiassa
indianexpress.com

israelissa
www.timesofisrael.com

Libanonissa
www.dailystar.com.lb

ristiretkeläisjulkaisussakin
crusaderjournal.com

Kommenttia muokattu: 27.09.2016 klo 01:53
  human • 27.09.2016 01:45
Terve,
mukavaa nähdä teitä:

www.amazon.com

mukana Aito avioliiton tilaisuudessa !

Pari oikaisua juttuun:
"...mielenosoitus samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta vastaan"

Ei suinkaan ja perätön väittämä.

Marssi puolustaa perusteltua käsitystä, että avioliitto on vain miehen ja naisen liitto. Se ei ottanut mitään kantaa liittoutumisoikeuteen.

Kaikille on liittonsa. Jos kyseessä on eri sukupuolet , se on nimeltään avioliitto. Jos taas samaa samaa sukupuolta olevat , se on rekisteröity parisuhde. Nimitys on sisällön perusteella, ei sen perusteella että se olisi jotain syrjintää.
Aito avioliitto ei ole koskaan vaatinut että rekisteröity parisuhde pitäisi lopettaa. Jos näin olisi käynyt voisit puhua Aito avioliiton vaativan "avio-oikeuden poistamista samaa sukupåuolta oleville". Rekisteröity parisuhde on nimenomaan se avio-oikeuden tulos samaa sukupuolta olevilla.

Toivon, että voitte tutustua tähän:
artojaaskelainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi

Haluan painottaa, että otamme kantaa avioliiton merkitykseen, emme suinkaan mitään ryhmää vastaan ja vähemmistöjen edustajat ovat tervetulleita yhdistykseen mukaan jos he ovat samaa mieltä peruskäsitteistä kuten avioliitto.

Samoin otamme kantaa lasten asemaan ja jälleen: Se ei ole kohdistettu vähemmistöä vastaan vaan lasten puolesta.

Jotkut asiat ovat hyvin perustavaa laatua yhteiskunnassa ja pidämme niistä kiinni.

Toivon, että julkaisuillanne ei luotaisi vastakkainasettelua tai luotaisi perätöntä kuvaa jostain ihmisvihaajista. Keskustelu kanssanne kadulla (esim. liittämäni kuvan pyörämies) on ollut leppoisaa ja mukavaa. Pidetään julkaisutkin sellaisena, eiks niin ?

Sarah hehkutti torilla ja leikitti ihmisiä mutta huomaa: Kaikki hymyilivät ja olivat iloisia.
  Arto Jääskeläinen (ei rekisteröitynyt) • 27.09.2016 13:16
Nimimerkki JETT: en ymmärrä, miten moniavioisuus liittyy tähän keskusteluun tai kristillisyyteen ylipäätänsä? Olenko minä, kristittynä, antanut ymmärtää, että kannatan moniavioisuutta?

Moniavioisuutta kyllä kannattivat monet tuossa nk. "rasisminvastaisessa" mielenosoituksessa mukana olleet muslimit ja muut islamisaation kannattajat. Olisko sinä heidän joukossaan osoittamassa mieltä?
  Jochanan • 27.09.2016 13:48
Samaa sukupuolta olevien yhdenvertainen avioliitto-oikeus joko on tai ei ole. Helmikuun 2017 loppuun asti sitä ei Suomessa ole, mutta maaliskuun 2017 alusta lukien sellainen on. Samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeus ei ole toteutunut nykyisen parisuhdelain kautta, eikä voi toteutua minkään muun kuin (sukupuolineutraalin) avioliittoinstituution kautta. Parisuhdelailla yhteiskunta toki tunnusti samaa sukupuolta olevien parisuhteet olemassa oleviksi. Se oli aikanaan edistysaskel.

Avioliitton solmiessaan osapuolet sopivat ottavansa kumppaninsa lähimmäksi omaiseksi, tiettyine oikeuksineen ja velvollisuuksineen toisinaan kohtaan. Maalliset oikeudet ja velvollisuudet on kirjattu lakiin. Samaa sukupuolta olevilla pareilla on tämän suhteen ihan yhtäläinen tarve kuin eri sukupuolta olevilla pareilla. Samaa sukupuolta olevien vanhempien jälkikasvullekin vanhempien parisuhteen yhdenvertainen asema on parannus, vaikka avioliittolainsäädännöllä ei säädellä vanhempien ja lasten välisiä suhteita.

Aito avioliitto -seurakunnan vetoaminen lasten oikeuksiin avioliittolain uudistamisen suhteen on mainittujen lasten oikeuksien ottamista keppihevoseksi - suoranaista hyväksikäyttöä. Avioliittolain uudistus nimittäin ei millään tavoin muuta lasten juridista asemaa.
  smo • 27.09.2016 14:23
AA:n mielenosoitus-video on saanut jo lähes 14 000 katselua ja loistavia kommentteja :D www.youtube.com
  Tomppa (ei rekisteröitynyt) • 27.09.2016 14:33
"Kaikki kristityt eivät todellakaan ole mitään äärikristillisiä pikku termiittejä, vaan ymmärtävät ja kunnioittavat sekulaaris-humanistisia perusarvoja, joiden varaan terve ja menestyvä yhteiskunta ja koko länsimainen sivistys on aina rakennettu."


Juuri näin, kiitos Minna B!
  xxxx (ei rekisteröitynyt) • 27.09.2016 15:37
”Jos kyseessä on eri sukupuolet , se on nimeltään avioliitto. Jos taas samaa samaa sukupuolta olevat , se on rekisteröity parisuhde.”

Jääskeläiselle tiedoksi, että 155 päivän kuluttua eli 1.3.2017 avioliiton voivat solmia myös kaksi naista ja kaksi miestä keskenään. Avioliiton nimittäin Suomen kaltaisessa länsimaisessa demokratiassa määrittelee ja siitä päättää vain ja ainoastaan kansan valitsema eduskunta. Aa-seurakunnan homo-ongelmaiset fundikset eivät sitä määrittele. Avioliitto on juridis-taloudellinen sopimus kahden osapuolen välillä, eikä sillä ole mitään tekemistä yhdenkään uskonnon kanssa. Tällä hetkellä yli miljardi (1 000 000 000) ihmistä elää niissä valtioissa ja osavaltioissa, joissa tasa-arvoinen avioliittolaki on voimassa.

Mitä tulee Rizzon riekkumiseen, prof. Puolimatkan paasaamiseen, Rahkosen rähinöintiin, Turusen turhiin pseudotutkimuksiin, Koivulan Susannan sössötyksiin ja Jaaskelaisen juomapurkkeihin ( artojaaskelainen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi ) sekoitettuina uskontopohjaiseen homo-ongelmaisuuteen, niin ne tietenkin todistavat erittäin hyvin kaikille, millä tasolla Aa-seurakunnan fundikset puuhastelevat.

Kerroin jossain vaiheessa pihakeinussa istuessamme eläkeläisnaapureilleni Aa:sta, koska he eivät olleet siitä edes kuulleet. Pyörittelivät epäuskoisina silmiään, minkä jälkeen yksi jatkoi sukkien kutomista lapsenlapselleen, toinen jatkoi päivälehden lukemista, kolmas (mä) meni valokuvaamaan läheisen kukkapuskan perhosia ja neljäs ehdotti grillausta ja puolikuivaa saksalaista, mikä sitten toteutettiin. Aa:ta ei ole täällä sen koommin mainittu.
Mitä taas tulee sateenkaariperheisiin, joiden vanhempia olen tuntenut yli 40 vuoden ajan, Aa:n sekoilu ei niitä kiinnosta tuon taivaallista.
  Havainnoija • 27.09.2016 22:35
Arto Jääskeläiselle tiedoksi:

Avioliiton rajaamisen vain miehen ja naisen väliseksi liitoksi kannattaminen on samaa sukupuolta olevien parien avio-oikeuden vastustamista. Avioitunut samaa sukupuolta oleva pari kun on avioliitossa.

Pitäydyhän nyt niissä omissa rajauksissasi, myös näsäviisastellessasi: samaa sukupuolta olevat parit eivät toistaiseksi avioidu keskenään, vaan rekisteröivät parisuhteensa. Heillä on siis oikeus rekisteröidä parisuhteensa, ei avioitua.

Suoraan sanottuna ihmettelen, miksi homo- ja lesboparien avio-oikeuden vastustaminen on sinulle niin iso asia, kun olet valmis joustamaan käsitteissä noinkin paljon.

Ja vielä siitä avioliiton tarkoituksesta: puheilla lisääntymisestä avioliiton tarkoituksena ei ole mitään painoa niin kauan kuin sitä ei heteropareilta avioliiton solmimisen ja pysymisen ehdoksi edellytetä ja niin kauan kuin homoavioliittoja vastustetaan vetoamalla lisääntymiseen tästä huolimatta, johtuu se vain ja ainoastaan pikkumaisesta halusta näyttää kyseiselle vähemmistölle niin sanotusti henkisesti keskisormea.

Kommenttia muokattu: 27.09.2016 klo 23:15
  Homopallero • 27.09.2016 23:12
Jochanan: "Nimimerkki JETT: olethan itse tietoinen siitä, että koko länsimainen sivistys tulee lähi-idästä? Siellä on syntynyt hellenismi ja siellä on syntynyt juutalais-kristillinen arvopohja."
Ajattelin vaan, että lähi-idässä myös moniavioisuus on hyväksyttyä. Hellenismistä puhumattakaan. Siis, nyt täytyy tietää, mitkä ovat ne kalevalaiseen elämänkäsitykseen hyväksytyt lähi-itäläiset käytännöt ja mitkä ei? ARVOPOHJAA etsiessäni.
  JETT (ei rekisteröitynyt) • 28.09.2016 00:23
Arto Jääskeläiselle:

Aa-liike katsoo, että sateenkaaripareille riittää rekisteröity parisuhde avioliitosta erillisenä instituutiona, joka kuitenkin takaa - kutakuinkin - samat oikeudet ja asettaa samat velvollisuudet kuin avioliitto. Päivi Räsänenkin tätä korostaa. Myös itse vetoat tähän.

Kun katsoin youtubesta Sarahin sekoilua, tulin klikanneeksi linkkiä, joka avaa Ajankohtaisen kakkosen homoillan vuodelta 1996. Ei tarvitse kauan katsoa, ja kas, vastaan tulee Päivi Räsäsen livenä kertomana, kuinka rekisteröity parisuhde on paha ja vastustettava asia.

Laki säädettiin Räsäsen et al vastustuksesta huolimatta.

Kun yksi taistelu - taistelu parisuhdelakia vastaan - oli näin hävitty, peräännyttiin seuraaviin asemiin, puolustamaan rekisteröityä parisuhdetta. Ja kun taistelussa sateenkaariavioliittoa vastaan on - muutaman kuukauden kuluttua - peruuttamattomasti kärsitty tappio, siirrytään..... mutta mihin?
  Jorma Hentilä (ei rekisteröitynyt) • 28.09.2016 01:15
Perimmäisenä pontimena AA-liikkeen ja heidän kaltaistensa toiminnalle on tarve ja halu vihata. Raamattu on ollut heidän lyömäaseensa jo pitkään. Jorma Hentilä kysyy osuvasti, että mihin he siirtyvät ensi maaliskuun jälkeen.

Malli on jo olemassa ja se tulee USA:sta. Otetaan vihattaviksi transsukupuoliset ihmiset. Pääsemme siis Suomessakin kinastelemaan niinkin merkittävästä teemasta kuin mihin vessaan kukakin voi mennä.

Mitä enemmän AA-liikkeen porukka metelöi, sitä useammat ihmiset ymmärtävät, että ottavat etäisyyttä koko joukkoon.
  JuhaniV • 28.09.2016 08:41
Mihin Aa-liike keskittyy seuraavaksi? On jo nähtävissä, että keskittyvät transsukupuolisten nuorten ja aikuisten nujertamiseen, kieltämiseen ja ihmisoikeuksia edistävän lainsäädännön vastustamiseen. Seuraavat samaa viha-agendaa kuin yhdysvaltalaiset aatekumppaninsa, kuten MassResistance. Demonisointia? Ei lähtökohtaisesti demonista toimintaa ole tarpeen demonisoida.
  Karhumiäs (ei rekisteröitynyt) • 28.09.2016 12:52
Jochanan ja Arto Jääskeläinen, avioliiton alkuperäisin merkitys on virallistaa yhteisössä pariskunnan elämänkumppanuus ja se merkitys avioliitolla on hyvä olla nykyäänkin. Jo ammoin on ollut myös seksuaalivähemmistöihin kuuluvia ihmisiä ja he ovat lyöttäytyneet yhteen pariskunniksikin jo ammoin ja heidän elämänkumppanuuttaan on virallistettu yhteisöissä jo ammoin.

Tuo on ollut selviö ajoilta, jolloin ihmisetkin tunsivat luontoa, sen monimuotoisuutta, myös ihmiseläiinluontoa myöten. Ja ammoin ihmisilel oli selviö että perheitä on monenlaisia, eikä elämänkumppanuus tai lastenkaan kasvattamine jo ammoisista ajoista lähtien liity vain toisiinsa, vaan muuhunkin ja vaihdellenkin.

Ihmiseläimillä isät tai koiraat eivät aina, tai jopa eivät useinkaan osallistu lasten kasvattamiseen. Toisaalta sitten muussakin luonnossa on myös perheitä, joissa isät hoitavat lasten kasvatuksen alusta alkaen.

Ihmisillä vain on tullut sitten miesten keksimiä uskontoja, joissa miehet ovat halunneet suurennella miesten merkitystä äärimmilleen, jopa ihan mies-jumalien asteelle, jopa niin että kaikki uskovais-ihmiset olisivat muka vain jumala-sinkkumies-isän lapsia - tuo uskomus on AA-uskovaisliikkeen toimintaan (äiti-pakkotarve) nähden todella koomista.

- - -

Jochanan valehtelee, minkä kerkiää: "olethan itse tietoinen siitä, että koko länsimainen sivistys tulee lähi-idästä? Siellä on syntynyt hellenismi ja siellä on syntynyt juutalais-kristillinen arvopohja."

Länsimainen sivistys on sukupuolten yhdenvertaisuutta, uskonnoista vapautta ja todenperäisen tiedon arvostusta ja lisäämistä, humaania sivistystä.

Patriarkaaliset-lähi-itämis&hellenistiset kulttuurit tue sukupuolten yhdenvertaisuutta. Eivätkä etenkään lähi-itämäiset uskonnot tue, eivätkä kannusta, eivätkä arvosta sivistymitä, todenperäistä tietämystä.
Lähi-itämäiset uskonnot myöskin vihaavat uskonnoistavapautta.

Me emme ole juutalaisia, me emme ole kristittyj ja me emme ole muslimeita länsimaalaisuudessa. uskominen tai uskottelu ei ole länsimaalaisuudessa käypä arvoperusta. Vain oikeasti aito on länsimaalaisuudessa aitoa. Ja rakkauden monimuotoisuus on aitoa, aidon yhdenvertaista, myös avioliitossa.
  human • 28.09.2016 14:53
Kirjoititte (JETT, Jochanan) moniavoisuudesta.

Sen osalta ihan vain muistuttaisin siitä, että raamattu noista abrahamisista uskomuskirjoista tarinoissaan kertoo eniten äärimmäisyyksiin menneistä moniavioisuuksita. Siellähän kerrotaan Daavidillakin olleen ainakin 8 vaimoa ja lisäksi jalkavaimoja ja pelkästään poikia 19 (raamattuhan ei useimmiten noteeraa tyttölapsia ollenkaan). Lisäksi Daavidilla vihjataan olleen biseksuaalinen/pederastinen suhde Joonatanin kanssa.
Mutta Salomo se vasta ahnehtikin, ainakin raamatun mukaan, kun hänellä oli suuri moniavioisuus-haaremi, raamatun mukaan 700 kuninkaallista vaimoa ja 300 sivuvaimoa, jalkavaimoa.

uudessa testamentissakaan ei ole suoraa kieltoa moniavioisuudelle yleisesti, vaan ainoa ohje siellä on uskonjohtajille, kirkon päämiehille paavain kirjeissä timoteukselle, että kirkonpäämiehillä saa olla vain yksi vaimo - mutta paavalikaan, kuten jessekään ei määrää kristinuskovaisten vaimojen lukumäärää. vanhassa testamentissahan on useita kohtia, jotka hyväksyvät moniavioisuuden ja kertovat ohjeita siitä, miten niissä kuninkuuden ja muun perimyksen asiat pitäisi hoitaa (siellä korostetaan ihan ensimmäisen pojan ensisijaisuutta perimyksessä, vaikka muiden vaimojen esikoiset olisivat isälle kuinka mieluisampia).
jesse-kirjoituksissa on miehen ja naisen tulemisesta yhdeksi lihaksi, mutta se ei ota kantaa, eikä ole selvätulkintainen moniavioisuuden suhteen - etenkään kun paavalin korinttolaiskirjeissä sanotaan että jos aviomies yhtyy prostituoituun, niin hekin tulevat yhdeksi lihaksi. Eli uuden testamentin mukaan "yhdeksi lihaksi" tulemista ei voi perustella pari-amoriaksi.

Sukurutsan ja insestin osalta raamattuhan on "vailla vertaa", eli ainakin nämä yli 10 käskykohtaa noihinkin:

en.wikipedia.org

Nuo siis ihan raamattu-faktoina, eikä vain mielipiteinä.

islamin puolella tarinoissa Muhammed sitten vasta vekkuli onkin, sillä hän nuorena miehenä, 25na, avioitui ensimmäiseksi itseään reilusti vanhemman naisen kanssa ja eli monogamisessa pariavioliitossa Khadijan kanssa kuulemma 25 vuotta ... kunnes Muhammedille sitten iski 5kympin villitys... Tuommoinen nuorenmiehen ja vanhemman naisen avioituminen toki on monillekin kristityille miehille todella puistattava ajatus, johon heillä ei uskoa riitä ; )

Kommenttia muokattu: 28.09.2016 klo 15:48
  human • 28.09.2016 15:33
Superviikonloppu?

Aa-seurakunta järjesti kuulemma superviikonlopun. Teksti vilisee kirjoitus- ja asiavirheitä, esim. ”kun äitiyslaki-aloite saapuu 28.7 lähetekeskusteluun”. Melko varmasti Susanna Koivulan tuotosta, sillä hän ei osaa kirjoittaa edes päivämäärää (esim. 28.7.) oikein eikä tiedä, mikä kuukausi nyt on menossa.

Seuraavaksi aikovat vastustaa mm. koulujen opetussuunnitelmaa, sillä ”työ terveen sukupuoliopetuksen puolesta jatkuu ja laajenee”.
aitoavioliitto.fi

On tietenkin selvää, että Aa-seurakunta ei pysty vaikuttamaan mihinkään.
  Havainnoija • 28.09.2016 17:11
Heitänpä kuuman perunan raamattu-uskovaisille myös siitä, miltä elänlajilta avioliitto on lähtöisin, uskomusten mukaan?

Nimittäin, raamattu-uskomuksessahan tuokin on kovasti kimurantti, koska siellä on kaksi erilaista luomisuskomusta, joissa
- 1. moos. 1:25-26 tarinoi, että kaikki eläimet luotiin ensin, ennen ihmiseläimiä
- toinen versio, 1. moos. 2:18-19 taas tarinoi, että ihmiseläimistä aatami luotiin ensin, sitten vasta muut eläimet ja lopuksi ihan huippu, eli nainen (eli tuossakin muiden eläinten parinmuodostus tuli mahdolliseksi ennen ihmiseläimiä - tai kuten sanotaan, tuossa versiossa aatamia yritti se jumala parittaa vaikka minkä muiden eläiinten kanssa ensin)

Joten, jos siis eläimet luotiin ensin ja kun tiedämme että esim. varislinnut, kurjet, varpuset, pääskyset, lokit pariutuvat, avioituvat aina eliniäkseen, täysin uskollisesti ja eroten vain kun jommankumman kuolema ne erottaa (pulut, sorsat yms sen sijaan eivät ole parisuhde-uskollisia laisinkaan, eli kyyhkysistä ei avioliiton symbolia saa tekemälläkään ; ) ... niin avioliittohan on siten noiden avioituvien lintujen aloittama traditio, toisen luomiskertomusversionkin mukaan, eikä vain luonnostaan ennen ihmiseläimiä.

Toissaalta sitten luonnossa
- mm. kaikki karhut, norsut ovat äiti-yksinhuoltaja-perheitä
- kädellisistä serkuistamme oranki-äidit ovat yksinhuoltajia, kun taas gorilloilla on haaremitouhua ja bonoboilla lapsen isästä ei ota selvää millään ilveellä, kun kaikkeen bonoboiluun liittyy sekstaaminen
- marmoseteillä raskauden hoitaa naaras, mutta poikasten hoivaamisen ja kasvatuksen sitten pääasiassa koiraat - eli reilu peli
- mm. rengashäntämakeilla yhteiskuntaa hallitsevat naaraat ja koiraat ovat sosiaalisesti niiden alapuolella; naarailla on perinnölinen arvohierarkia, kun taas koirailla lähinnä ikä merkitsee
- hämähäkeillä, sekä etenkin muurahaisilla, mehiläisillä tiedämmekin yhteiskunnan olevan liki kokonaan naaraitten valtakuntia, varsinaista amatsoonimaailmaa ja koirailla on vain siittiöiden ympärile kietoituva piikkuriikkinen ja lyhytkestoinen rooli
- käet ovat aina sijasihuoltaja-orientoituneita, eli antavat jälkikasvunsa aina adoptioon, jo munasta pitäen
- nanduilla munan hautoo ja lapset kasvattaa aina vain koiras, yksinhuoltajana

Ja maaailmassamme on satoja uskomuksia, joissa on erinäisiä aviolitto-uskomuksia ja ne liki kaikki ovat alkusynnyttäneet joku mies, ja niitä liki kaikkia uskomuksia ovat sitten lisäsynnyttäneet vain miehet. Se onkin kovat epäuskottavuusseikka Äiti & Isä -uskomusvaatimuksille.

- - -

Aa-seurakunnalla tuo panostus ilmeisesti suuntautuu eniten siihen Euroopassa kanssauskovaistensa kanssa tehtyyn aloitteeseen että EU määrittelisi avioliiton vain Naisen ja miehen väliseksi, mutta siihenkin Euroopan länsimaalaisuudella, yhdenvertaisuudella ja monimuotoisuudella on vahva sanottavansa ihmisyyden puolesta:

Sitä, minkä luonnon-rakkaus yhdistää, älkööt uskomukset erottako.

Kommenttia muokattu: 28.09.2016 klo 19:25
  human • 28.09.2016 18:22
Jos aitoavioliitto porukka alkaa hyökkäillä trans-ihmisiä vastaan löytyy Bibliasta siihenkin potkua,älköön mies pukeutuko naisen vaatteisiin eikä nainen miehen vaatteisiin sellainen on herralle kauhistus,tosin kirjassa ei kerrota mikä siinä herraa niin kauhistaa. Ovat olleet niin varmoja meidän kelvottomuudesta, nyt pitäisi kohdata meidät normaaleina ihmisinä,se on heidän ongelma,surettaa lapsen asema tuollaisessa ympäristössä.
  homo-x (ei rekisteröitynyt) • 28.09.2016 20:40
Human: Länsimainen sivistys on demokratiaa, sukupuolten tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta, uskontojen kunnioittamista, tiedettä, kulttuuria ja niden arvistamista. Länsimaiseen sivistykseen kuuluu hyvin erilaisten mielipiteiden, näkemyksten tai uskontojen kunnioittaminen ja pyrkimys elää näiden kanssa rinnakkain monikulttuurisessa maailmassa toisia kunnioittaen.
Humaania sivistystä, jota toivoisi sinunkin täällä toteuttavan tietyissä kysymyksissä siitäkin huolimatta, että omaat näistä hyvin omanlaiset käsitykset ja tunnet tarvetta saarnata niiden puolesta.
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 29.09.2016 08:33
(Anti) humanin kiinnostaa vain homomiesten oikeudet, viis muist seksuaalivähemmistöistä, ei pidä heidän tunkea (anti) humanin homo-iltoihin. Toivottavasti tuo säälittävä uskomus-raamattu lainaukset loppuvat ylläpidonkin siitä huomautettua.

Olisi kiva lukea taas asiapitoista keskustelua.

Kommenttia muokattu: 29.09.2016 klo 13:49
  Zephyr • 29.09.2016 13:43
Mitähän mahtaa nimimerkin Zephyr peräänkuuluttama "asiapitoinen keskustelu" oikein olla? Sitäkö, että te samanmieliset täällä keskenänne hymistelette, kuinka kauheita kristityt ovat ja miten hirveä on heidän Pyhä Kirjansa ja uskontonsa?

Kyllähän te "kristinusko-ongelmaiset" täällä keskenänne kristittyjä hakukutte, mutta ette te mihinkään asiapitoiseen keskusteluun kristittyjen kanssa kykene, se nyt on nähty jo. Nimimerkki human ei suinkaan ole mikään poikkeus joukossanne, pikemminkin hän on ainoa rehellinen, joka sanoo ääneen sen, mitä muut ajattelevat.

Jos te ihan oikeasti haluatte dialogia ja asiallista keskustelua kristittyjen kanssa, voisitte lähteä liikkeelle siitä, että lakkaatte ensitöiksenne nimittelemästä kristittyjä "homo-ongelmaisiksi", "homojen vihaajiksi", "rakkaudettomiksi" ja "vihapuhujiksi". Ei ole kiva lukea itsestään jatkuvasti jotain sellaista, mikä ei pidä paikkaansa.

Tämä palsta on täynnä kristittyjen perusteetonta leimaamista, asiayhteydestään irrotettuja raamatunjakeita ja puujalkavitsejä siitä, kuinka kristityt muka näitä jakeita tulkitsevat. Käsityksenne klassisesta kristillisestä uskosta, perinteisestä kristillisestä raamatuntulkinnasta ja kristillisestä elämästä ylipäätänsä ovat niin vääristyneitä, että herää lähinnä kysymys, onko teille koulussa opetettu yhtää mitään? Passittaisin joka ikisen uudelleen rippikouluun oppimaan kristinuskon perusteet.

Asiallista keskustelua ja dialogia ei synny, ennen kuin luovutaan perusteettomasta leimaamisesta ja mustamaalaamisesta. Täytyy kyetä asettumaan toisen ihmisen asemaan ja ymmärtämään, kuinka toinen ajattelee. Kristillinen vakaumus ja siihen liittyvä perinteinen näkemys, että Jumala on tarkoittanut seksin vain miehen ja naisen väliseen avioliittoon ja kaikenlainen muu perinteisen avioliiton ulkopuolella tapahtuva seksuaalinen kanssakäyminen on synti, josta täytyy tehdä parannus, ei millään muotoa tarkoita, että olisi ongelmia jonkin ihmisryhmän kanssa. Se on vakaumus ja näkemys, joka sivistyneessä länsimaailmassa täytyy voida esittää ilman minkäänlaisia syytöksiä "ihmisvihamielisyydestä", "rakkaudettomuudesta", "homo-ongelmaisuudesta" yms. Tietenkin joukossa on aina poikkeuksia, mutta kaikkien leimaaminen ei ole oikein. Kristityt eivät keskimäärin vihaa homoja ja ole homofobisia yhtään sen enempää kuin ei-kristitytkään.
  Jochanan • 29.09.2016 17:14
Jos uskonnon varjolla poljetaan jonkun ryhmän ihmisoikeuksia,onhan se väärin,sanoo uskomus mitä hyvänsä Tämä polemiikki täällä kohdis-
tuu viharyhmien vääriin käsityksiin eikä suinkaan kristittyihin sinänsä, onhan se ihme jos Päivi Räsäsen käsityksiä meistä ei saisi arvostella,se ei ole kristittyjen mollaamista.
  homo-x (ei rekisteröitynyt) • 29.09.2016 20:57
”Kristillinen vakaumus ja siihen liittyvä perinteinen näkemys, että Jumala on tarkoittanut seksin vain miehen ja naisen väliseen avioliittoon ja kaikenlainen muu perinteisen avioliiton ulkopuolella tapahtuva seksuaalinen kanssakäyminen on synti, josta täytyy tehdä parannus...”

Idioottimainen, ihmisyydenvastainen ja ihmisvihamielinen käsitys, joka on aiheuttanut ja aiheuttaa edelleen paljon pahaa erityisesti niissä maissa, joissa uskonnolla on ylivalta. Syntiä ei uskonnottomalle tietenkään ole olemassa eikä sitä ole lakikirjassa, onneksi elämme Pohjoismaissa. Synnillistämisellä, jota harjoittavat Suomessa lähinnä Amerikasta tuotujen hihhulilahkojen edustajat, ei myöskään enää onneksi pystytä alistamaan ihmisiä sivistyneissä maissa, valitettavasti kyllä vähemmän edistyneissä maissa.

Naapurimaissamme Ruotsissa ja Norjassa sateenkaarikansalaisten oikeudet ovat edistyneet nopeasti johtuen siitä, että uskonnon epäinhimilliset käsitykset on hylätty aiemmin kuin Suomessa. Esimerkiksi norjalaisista suurin ryhmä on ateisteja ja Norjan kirkon jäsenistäkin ateisteja on 33 %, jumaluskoisia Norjan kirkon jäsenistä on vielä yli 40 %, mutta harva uskoo esim. uudestisyntymiseen, ihmetekoihin yms. hömppään.
  Havainnoija • 29.09.2016 22:05
Jochanan, arvaa onko homon tai lesbon kiva lukea itsestään jatkuvasti jotain sellaista, mikä ei pidä paikkaansa? Arvaa, onko kivaa lukea, ettei kykene aitoon rakkauteen, yksiavioisuuteen ja uskollisuuteen, vain siksi, että on homo tai lesbo? Että on huono vanhempi/huoltaja lapselleen, koska kuuluu seksuaalivähemmistöön. Kristityt suoltavat näitä valheitaan ja saastaansa, koska kuvittelevat uskonnonvapauden suovan heille sen oikeuden. Kristityt harjoittavat myös perusteetonta leimaamista sekä mustamaalausta puhuessaan homoseksuaalisuudesta.

Kuulutat asettumista toisen ihmisen asemaan, mutta osaatko sinä itse asettua syrjityn vähemmistön asemaan? Tiedätkö, millaista oli kasvaa aikuiseksi yhteiskunnassa, joka ei hyväksynyt, jos oli homo tai lesbo? Onneksi Suomi on ottanut aimo harppauksen eteenpäin 70- ja 80-luvuista, jolloin itse olin nuori homo.

Millainen on se homomaailma, jonka kerrot tuntevasi? Homobaareja -ja yökerhojako? Näissä käyvät homot sitten yleistät käsittämään kaikki homoseksuaalit, ja luot kuvan, etteivät homot kykene yksiavioisuuteen tai uskollisuuteen. No, jos minä kuvittelisin heteromaailman olevan pelkkiä baareja ja yökerhoja, voisin hyvinkin tulla samaan johtopäätökseen, siis että heterot eivät kykene yksiavioisuuteen ja uskollisuuteen. Tämä voi tulla sinulle yllätyksenä, mutta aivan samoin kuin heteroilla niin myös homoseksuaaleilla käyttäytyminen useimmiten muuttuu, kun se elämänkumppani löytyy; baareille ja yöelämälle ei enää riitä aikaa eikä kiinnostusta, aletaan elämään tavallista perhe-elämää. Näin on ainakin minulla ja miehelläni on käynyt samoin kuin parinsa löytäneillä ystävillämme.
  Xander (ei rekisteröitynyt) • 29.09.2016 22:41
Nimimerkki Havannoija ei ole tainnut käydä rippikoulua? Syntikäsitys kuuluu hyvin oleellisena myös luterilaseen vanhurskauttamisoppiin. Se ei ole mikään amerikkalainen tuontitavara. Ilman syntiä ei ole sovitusta, ei evankeliumia, ei mitään. Jeesus kuoli turhaan ristillä. Toisin sanoin koko kristinusko voidaan heittää romukoppaan, jos syntiä ei ole. Ruotsin ja Norjan täysin maallistuneet ja läpeensä liberaalit kirkot ovat oma lukunsa. Luther kääntyisi haudassaan, jos näkisi, missä tilassa hänen seuraajansa näissä maissa ovat. Suomessa tilanne on sentään vähän parempi.

Eikä kyse ole mistään toisten "synnillistämisestä", koska kaikki ihmiset ovat tässä suhteessa samalla viivalla. Kaikki ovat yhtä syntisiä ja jokainen tarvitsee yhtä paljon Jeesusta.

Kyllä näitä on täällä teille väännetty, mutta ilmeisesti täysin turhaan.
  Jochanan • 29.09.2016 23:04
Totuuden kuuleminen voi tehdä kipeää jos sitä seksuaalisuutta tulkitsee
ahtaista raameista,juuri se on aiheuttanut vähemmistöille kärsimystä kun me ollaan sellaisia ja sellaisia,vankilaa ja kuoleman tuomioita,täl-
laistako vastaan ei olisi saanut nousta,ei tietenkään jos bibliaa olisi noudatettu.
  homo-x (ei rekisteröitynyt) • 30.09.2016 05:32
Rippikoulu ei ole tehnyt kaikista sivistyneesti tiedollisia,tänne sitä vaan tullaan meitä sylkemään ja puhumaan tasa-arvosta ja rakkaudesta.Hyi helvetti.
  homo-x (ei rekisteröitynyt) • 30.09.2016 07:09
"Mitähän mahtaa nimimerkin Zephyr peräänkuuluttama "asiapitoinen keskustelu" oikein olla? Sitäkö, että te samanmieliset täällä keskenänne hymistelette, kuinka kauheita kristityt ovat ja miten hirveä on heidän Pyhä Kirjansa ja uskontonsa?"

Varmasti ihan samaa kuten minäkin peräänkuulutan ateistina: toisten uskomusten ja/tai uskontojen kunnioittamista siinä missä toivon itse heiltä (myös sinulta) vastavuoroisesti samaa kunnioitusta. Reaktiosi kertoo aika paljon omista ennakkoluuloistasi ja tahallisesta vastakkainasettelusta, joka ei ole mitään asiallista keskustelua. Siinä olet aivan oikeassa, että joidenkin "meikäläisten" asenteet uskovaisia ja järjestyneitä uskontoja kohtaan on yhtä "tiukat" kuin vastavuoroisesti uskonnollisten fundisten asenteet "meitä" kohtaan. Kuka heitti ensimmäisen kiven ei liene relevanttia, vaan se kuka ei enää jatka heittelyä?
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 30.09.2016 09:06
Valokuva tuolla ylempänä ei näkynyt oikein, tämän pitäisi toimia:

www.amazon.com

------------------------------------
Sen sijaan...
Poliittisesti tai muuten vaan hyökkääville "rauhan puolustajille jotka ajattelevat olevansa suvaitsevaisia":
Minulla on oikeus mielipiteeseeni ja sen ilmaisuun ilman että halutaan käydä kimppuun (viittaus Senaatintorin vieressä sattuneeseen kohtaukseen) tai tullaan perusteettomasti herjaamaan rasistiksi, ym. Avioliiton pitäminen vain miehen ja naisen liittona ei ole syrjintää. Jokaiselle on liittonsa mistä valita jo nyt aivan vapaasti ja tasa-arvoisesti, ei nimitysten ero tee niitä eriarvoisiksi. Euroopan Ihmisoikeustuomioistuin (EIT) totesi äskettäin aivan saman asian.

Hyvää viikonloppua !
  Arto Jääskeläinen (ei rekisteröitynyt) • 30.09.2016 15:40
*kops...?*
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 01.10.2016 10:58
Arto Jääskeläinen, olet ihan oikeassa; kimppuusi ei olisi saanut käydä. Mielestäni tavaramerkiksesi muodostuneita suurta typeryyttä huokuvia mielipiteitäkin pitää voida tuoda esiin. Esimerkiksi siksi, että niitä voi eritellysti käsitellä. En tiedä mahdollisista rasistisista ulostuloistasi, mutta homo-ongelmaisia ulostuloja on kosolti.

Parisuhdeinstituutioiden karsinoiminen erilleen nimenomaan on perusteetonta syrjivää erottelua - olisi, vaikka ne olisivat ominaisuuksiltaan täysin vertaiset. Nyt rekisteröity parisuhde on kaiken lisäksi oikeusvaikutuksiltaan heikompi.

Maaliskuun 2017 alusta lukien myös samaa sukupuolta olevien parisuhteet ovat samalla viivalla eri sukupuolta olevien parisuhteiden kanssa, kun tasa-arvoinen avioliittolaki tulee voimaan.

EIT päätti kesällä, että avioliitto-oikeuden kieltäminen samaa sukupuolta olevalta parilta ei riko Euroopan ihmisoikeussopimusta ( ranneliike.net ). Suoranaisesti se ei ottanut kantaa siihen, onko kyse eriarvoisuudesta vai ei.

Tämä kiteyttää täydellisesti samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeuden vastustamisen: www.youtube.com


PS. En tiedä, mitä kuvaa yrität täällä saada näkymään. Oletan kumminkin, ettei se tänne kuulu.
  smo • 01.10.2016 15:45
Tasa-arvon alkeita:

Kun pohdit sitä, onko jokin sääntö tasa-arvoinen, asetu itse säännön kohteeksi. Makustele sitten asiaa asettamalla eri ihmisiä säännön kohteeksi.

"Avioliiton pitäminen vain miehen ja naisen liittona ei ole syrjintää."

Jos avioliitto määriteltäisiin ainoastaan samasukupuoliseksi ja erisukupuolisille parisuhteille varattaisiin rekisteröityminen, kokisitko Arto Jääskeläinen, olevasi eriarvoisessa asemassa?

Koska nykytietämyksen valossa homoseksuaalisuus asettuu vastaavanlaiseksi synnynnäiseksi variaatioksi, kuin vaikkapa vasenkätisyys, on suhtautuminen homoseksuaalisuuteen eri tavalla kuin vasenkätisyyteen osoitus virheellisellä perustalla lepäävästä ihmiskuvasta.
  Yesman • 02.10.2016 09:37
Minua kristittynä ei yllättänyt Jochananin väite polygaamisuuden suuremmasta vetovoimasta ihmisten parissa. Olet oikeassa, Jochanan - todistaahan VT tästä aika vahvasti.
Et kyllä, Jochanan, toimi silti Kristuksen esille tuoman periaatteen mukaan: Jos itse haluat moniavioisuutta, niin Sinun olisi suotava moniavioisuus muille.
  martin • 03.10.2016 02:59
Tuo Petteri Pietikäinen joka on apteekkarina Vuosaaressa, lausuu a-ongelmaisten marssivideossa että: "muut liitot on ihan muita liittoja, jos ne on niitäkään".
Hänen arvostus homopareja tai vaikka avoliitossa elävää heteroparia kohtaa on kyllä niin vähäistä, että kaikkien pitäisi kiertää tuo apteekki kaukaa.
  Niksu • 03.10.2016 09:38
Aitoongelmaiset kertoo seuraavaa marssin jälkeisestä torikokouksesta

"Kansalaistorilla EU-aloitteen koordinaattori pilke silmäkulmassa ja rock`n roll hengessä muistutti siitä, että sukupuolisuus on arkitodellisuutta; on lankomiehiä, kälyjä, isoisiä ja isoäitejä, tyttäriä ja poikia, aviomiehiä ja aviovaimoja."

Se rok-henkinen avaushan upposi kuin veitsi jäätyneeseen voihin, kun tämän lauman keski-ikä huiteli kuudenkympin ja kuoleman välillä.
Mutta pääasia on että kivaa oli..
  Niksu • 11.10.2016 17:12
Niksu: 50-60-luvun roriginaalit okkarit ovat nykyään kuudenkympin ja kuoleman välillä. Näihin "miltei sataan" rokkariin raitaa sopia slogan "Too slow to live, you old to die.."
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 11.10.2016 19:37
Tasa-arvoista avioliittoasiaa Savon Sanomien blogissa. Muutamia epätarkkuuksia on päässyt mukaan. Lesken eläkettä tuskin Elis taikka Rami saisi toisen kuoltua. Lakiin on pistetty ikärajoja eläkkeen suhteen.

Muistelen, ettei jutussa neuvottu aikuisten adoptiokaan taida olla noin yksinkertainen, kuin sitä on kuvailtu.

Muuten vallan mainio pakina.

blogit.savonsanomat.fi
  JuhaniV • 11.10.2016 22:10
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy