ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Militaarihenkisten tuotteiden kauppa myy T-paitaa "vankoille heteroille"

Sami Mollgren • 02.03.2013 13:17 • 10 kommenttia. SATTUMAT

Armeijasta tuttua maastokuosia pidetään erityisen miehekkäänä.
Armeijahenkisen tavaran myyntiin erikoistunut Varusteleka myy maastokuvioista T-paitaa, jossa on teksti "vankka hetero".

Paidan myyntitekstissä viitataan myös Venäjän OMON-erikoisjoukkoihin kuuluvien univormujen selässä oleviin ulkonäöltään hieman samantyyppisiin kangasmerkkeihin, joissa kyrillisin kirjaimin lukee teksti "OMOH", joka taas peilikuvana on länsimaisin kirjaimin "HOMO".

"Vankka hetero" -paidan myyntitekstissä luvataan, että paita päällä on helppo kertoa lähenteleville homoille asioiden todellinen laita. Sen lisäksi muistutetaan hip hopin piirissä elävän "no homo!" -fraasin käyttötapaa mukaillen, että paita päällä voi tehdä kaikenlaista "tosi homoisaa", ilman pelkoa homoksi leimautumisesta.

- Jos molemmilla on tämmöinen paita päällä, voi tän kanssa kaksi miestä vaikka harjoitella suutelemista, koska se homma jos mikä, on hyvä osata sen kerran, kun vähän naista saa. Ja hei, jos on ihan varma omasta heteroudestaan, on aivan sama kenen kanssa seksiä harrastaa, kerrotaan paidan eduista Varustelekan nettisivuilla.

Käsite "no homo!" viittaa hip hop -kulttuurissa joitain vuosia sitten syntyneeseen tapaan alleviivata sitä että tietyllä tavoin "epäilyttävä" toiminta ei tarkoita sitä, että kyse olisi mihinkään homoseksuaalisuuteen liittyvästä. Heitto "no homo!" toimii suojana vaikkapa kun tuohtuneena kehottaa toista imemään elintä.

Machoiluun perustuvan hip hopin piirissä homoseksuaalisuutta on pidetty hankalana aiheena, mutta viime vuosina asenteet hip hop -kulttuurin piirissä ovat muuttuneet homoseksuaalisuutta kohtaan suvaitsevammaksi.

Pohjoisessa Helsingissä ja netissä tukikohtaansa pitävä Varusteleka on toisinaan herättänyt huomiota myymillään tuotteilla. Vankka hetero -paidan lisäksi Varusteleka myy myös "NOMO"-T-paitaa, jossa kirjaimet ovat kyrillisessä muodossaan.

Homoseksuaalisuuteen liittyvää nahka-, kumi-, ja armeijafetissi-alakulttuuria edustavien tiedetään suosivan postimyyntiäkin harrastavaa yritystä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Miksi et laittanut linkkiä? www.varusteleka.fi ja www.varusteleka.fi
  NOMO (ei rekisteröitynyt) • 02.03.2013 14:06
muistaakseni kyseistä paitaa ollut myynnissä useamman vuoden, mutta hyväksi kaupaksi olen todennut eikä ihan tosikoita ole..

viimeksi ostin posteineen alennuksesta 8 eurolla kännylle vedenpitävän pussin, kun muualla samanlaiset maksaa reilusti yli kympin ja kosketusnäyttökin toimii sen kanssa
  puppeliassi • 02.03.2013 14:42
Hyvä se on että vankoille heteroillekin löytyy jotain vaatteita päälleen.
  Rokkihomo • 02.03.2013 17:06
joku oli tilannut homo paidan kun luuli sitä omoh paidaksi eikä tykännyt ;)

sen takia tekivät paidan vankoille tai vähemmänkin vankoille heteroille. tasa arvoa katsokaas.
  puppeliassi • 02.03.2013 18:26
Nämä adjektiivit vaihtelevat. Ylen Radio 1:n ajankohtaisohjelmassa on käytetty ilmaisua "luja hetero", jossa kai korostetaan myös arvoja ja henkistä lujuutta kilvoitusten keskellä, saarnatuolinkin tyylilajeihin sopiva ja perinteiseen oikeistoon istuva. "Vankka hetero" on kansanomaisempi ilmaisu, ylevittä aatteitta, kuitenkaan statuksen puolustamisesta yhtään tinkimättä.
  jnsto • 02.03.2013 20:00
Minulle vankasta heterosta tulee mieleen lähinnä fyysisesti vankkarakenteinen kovasti heteronoloinen (ainakin vyötärön kohdalta)... joka sitten löytyy karhubileistä kun sille päälle sattuu.

Luja hetero taas on niin heteroa niin heteroa vaikka kuinka homottaisi (ainakin päivänvalossa).
;)
  Public eye • 03.03.2013 01:00
Varustelekan seksuaali- ja sukupuoliasioilla väritetty eikä ihan niin vakavasti army-varusteisiinkaan suhtautuva huumori on hyvin omintakeista. Itse olen hekotellut monesti heidän tuotekuvauksiaan lueskellessa. Samaa huumoria tuntuvat viljelevän myös työyhteisössään.

Pari vuotta sitten MSC:n Finlandization pääjuhlassa oli myös Varustelekan myyntipiste, josta oli sovittu myymälän kanssa sähköpostitse. Paikalle saapuville Varustelekan työntekijöille oli jätetty kertomatta minkä tyyppiseen tilaisuuteen olivat tulossa myyntipistettä rakentamaan. Olivat tosin hieman ehtineet ihmettelemään mukaan laitetun myyntimateriaalin pientä vinoutuneisuutta. Hauskaa heillä tuntui olevan kuten meilläkin.
  Irokeesi • 03.03.2013 13:02
Haluaisin paidan jossa lukisi "vankka hetero" kysymysmerkin kanssa. Kukaan ei tosin koskaan erehdy luulemaan mua heteroksi, joten ehka vitsi ei toimisi =)
  Niisku • 04.03.2013 01:44
"Homoseksuaalisuuteen liittyvää nahka-, kumi-, ja armeijafetissi-alakulttuuria edustavien tiedetään suosivan postimyyntiäkin harrastavaa yritystä."

Käsittääkseni tämä suosinta on ihan molemminpuolista. :-)
  Codpiece • 04.03.2013 10:38
En ole size-queen, mutta aika vankaltahan tuo heteropaidan malli näyttää noin homo-paidan malliin verrattuna. Heteropaidan pienin koko L näyttää olevan aika kyllä naftisti istuva.

Kyseiseen lafkaan saa kai vieläkin MSC-kortilla alennuksia?
  SaintJudy • 05.03.2013 23:44
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy