ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko keskustelufoorumi tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

KOMMENTTI: Milano keskeyttää ystävyyskaupunkitoiminnan Pietarin kanssa - mitä tekee Turku?

vaeltaja2006 • 28.11.2012 17:06 • 11 kommenttia. NÄKÖKULMAT
Milano on päättänyt keskeyttää ystävyyskaupunkitoiminnan Pietarin kanssa. Syynä on vuoden alussa Pietarissa käyttöön otettu ns. "homopropagandalaki". Kaupunginvaltuusto päätti suurella enemmistöllä katkaista ystävyyskaupunkisuhteet niin pitkäksi aikaa, kun ns. homopropagandalaki on voimassa. Ehdotuksen ystävyyssuhteiden katkaisemisesta teki vasemmistoliberaali poliitikko Marco Cappato, joka oli vuoteen 2009 saakka europarlamentaarikkona ja yritti vaikuttaa siihen, että Venäjä sallisi maaperällään pride-paraatit. Nyt pride-paraatit on kielletty esim. Moskovassa 100 vuoden ajaksi. Milanon kaupunginvaltuustossa vain oikeistopopulistinen Lega Nord halusi säilyttää ystäävyyskaupunkisuhteet Pietariin. Berlusconin puolueen edustajat poistuivat salista ennen äänestystä.Ystävyyskaupunkisopimuksen katko tarkoittaa,että Milanon edustajat eivät enää osallistu Pietarin järjestämiin tilaisuuksiin. Ystävyyssuhteet luotiin neuvostoaikana vuonna 1967.


Milanon päätös on huomattu muuallakin

Pietari on luonut ystävyyskaupunkisuhteet myös Torinon ja Venetsian kanssa, ja ihmisoikeusaktivistit toivovat, että nämäkin kaupungit katkaisevat suhteenssa Pietariin.

Pietarilla on Keski-Euroopassa useita ystävyyskaupunkeja. Saksassa ovat Hampuri ja Dresden ja Itävallassa Graz.

Suomessa Turku on ollut vuodesta 1953 lähtien Pietarin ystävyyskaupunkina. Aikoinaan neuvostoaikana suomalaisia kaupunkeja hoputettiin luomaan ystävyyskaupunkiverkostoja itään päin. Monien mielestä venäläisten vierailut ystävyyskaupungeissa olivat lähinnä poliittista huvimatkailua. Sitä paitsi 2000-luvun alussa on huomattu, että kansainvälinen toiminta Venäjällä on kiristynyt ja ulkosuhteet takkuilevat. 200 suomalaisella kunnalla on ystävyyskunta Venäjällä, mutta monissa kunnissa on alettu keskustella ylipäätään Venäjän kanssa tehtävän ystävyyskaupunkiyhteistyön mielekkyydestä.

Turun ja Pietarin ystävyyskaupunkitoiminta täyttää ensi vuonna 60 vuotta, ja sen merkeissä matkustellaan puolin ja toisin. Tässä voisi olla hyvä paikka protesteille homopropagandalakia vastaan.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Turku tuskin reagoi mitenkään negatiivisesti näin "marginaaliseen" kysymykseen.
Taloudelliset seikat ja Pietarin tarjoama potentiaali kauppakumppanina painavat (valitettavasti) paljon enemmän täällä metropolin naapurustossa kuin vaikkapa Milanossa, jolla on tärkempiä kauppasuhteita vaalittavana lähempänäkin.
  Public eye • 28.11.2012 17:48
turussa pääsi läpi paljon homofobeja ja oikeistoa, joille raha ja homojen kärsimys on tärkeintä. ihmettelen jos katkaisevat ystäväkaupunkitoiminnan.
  puppeliassi • 28.11.2012 20:32
Turussa on sellainen poliittinenkulttuuri ettei vähemmistöjen asioille ole juurikaan lämmetty. Tämä näkyy esimerkiksi siitä miten vammaisia on päätöksissä kohdeltu. Tuskin tapahtuu mitään tässäkään asiassa.
  Turkulainen (ei rekisteröitynyt) • 28.11.2012 23:02
Pietarin homovihalain alullepanija ja laatija, homo-ongelmainen kiihko-ortodoksi Vitali Milonov näyttää hapanta naamaa Milanon kaupungin jäädytettyä ystävyyssuhteet.

Milonovin mukaan Milanon johdossa täytyy olla paljon sosialisteja ja on suuri häpeä, kun Milano teki tällaisen päätöksen. Milonovin mielestä useat eurooppalaiskollegat ovat homopropagandakoneiston jäseniä.
Homoudesta:
”Katsokaapa vaikka Saksaa, jossa tilastojen mukaan 12 prosenttia väestöstä on homoja. Tilastot kertovat myös, että 40 % berliiniläismiehistä on kokeillut homoseksiä. Tätä ei voi selittää biologialla,” sanailee Milonov muun muassa.

en.rian.ru
---
Pietarin kaupunginhallinnon lakivaliokunta on myös hyväksynyt alustavasti määräyksen, jolla kielletään myöhäisiltaiset ja öiset kopautukset, huonekalujen siirtelyt, kovaääninen kuorsaus, tömistely, kovaääninen voihkinta/ähkintä ja vaikerrus sekä kitinä ja narina.

Pietarin kuvernöörin alullepanemassa määräyksessä kielletään myös koiria ulisemasta:

en.gazeta.ru
---
Rauhallista yötä kaikille.

Kommenttia muokattu: 29.11.2012 klo 00:51
  Havainnoija • 29.11.2012 00:06
Tiedä sitten, kuinka paljon Turun vetäytyminen ystävyyskaupunki-toiminnasta vaikuttaisi. Ehkä Turun olisi parempi koettaa vaikuttaa asenteisiin pehmeämmin keinoin. Olisiko Turusta siihen? Ehkä ei. Nyt voisi kuitenkin olla näytön paikka.

Milano taas on kansainvälisesti erittäin tunnettu kaupunki, joten sen vetäytyminen voi ollakin todellinen kansainvälinen imago-kolaus ja jonkinlainen herätyskello Pietarille.

Jos Turku olisi nyt se elokuva hyvä kyttä ja Milano paha kyttä?

Täydellinen eristäminen saattaa sekin aiheuttaa tukaluuden lisääntymistä. Jonkinlainen keskusteluyhteys on hyvä pitää auki.
  smo • 29.11.2012 09:25
Jatkan smo:n ajatusta: parasta olisi yhtäältä sanoa ystävyyssuhde irti ja samalla toimia yhteistyössä Pietarin HLBTQ-väen kanssa.
  Geschwitz • 29.11.2012 10:07
Aiheesta on keskusteltu muillakin mielipidepalstoilla ja juttu rönsyillyt muihin ystävyyskaupunkisuhteisiin. Mikkeli on myös Pietarin jonkinlainen ystävyyskaupunki. Tästä joku kysyi, että eikö se, että Pietari "huoli Mikkelin ystävyyskaupungikseen" osoita, että "Mannerheim oli hetero, ainakin hieman, siinä määrin kuin se nyt sopi ratsuväkiupseerille".
  aikansakutakin • 29.11.2012 14:24
Suomessa tuskin reagoidaan mitenkään. Suomesta on tulossa kansainvälisen toiminnan jalokaasu, joka ei reagoi mihinkään. Kunhan leijailee nurkissa ja toivoo ettei kukaan sano mitään.
  Ossi Halme • 29.11.2012 18:12
Mita bullshit tama ystavyyskaupunki ohjelma on? Mita hyotya siita on?
Muualla maailmassa, talla puolen atlanttia sellaisesta ei tiedeta. Maksaa rahaa tietysti.
  Torontosta • 01.12.2012 03:50
Se, että jostain asiasta ei tiedä, ei tarkoita että sitä ei ole olemassa.

Toronton ystävyyskaupunkeja ovat ainakin Vietnamin Ho Chi Minh City, Puolan Varsova, Ukrainan Kiev, Ecuoadorin Quito ja Japanin Sagamihara.

Ilmeisesti kuitenkin Toronton kaupunki ajattelee, että tällä systeemillä on mahdollista saada molemminpuolista etua vilkastuttamalla taloudellista ja kulttuurista kanssakäymistä kaupunkien välillä.

en.wikipedia.org
  Public eye • 01.12.2012 11:23
"Se, että jostain asiasta ei tiedä, ei tarkoita että sitä ei ole olemassa."

Näinpä - indeed. Pätee moniin kommentteihin täällä.
  Rokkihomo • 01.12.2012 15:40
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy