ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Michael Samin siirtyminen Dallas Cowboysiin johtaa uskonnollisen homovastaisen ryhmän protestiin

Sami Mollgren • 07.09.2014 16:10 UUTISET: URHEILU • KOTIMAA

Michael Sam (kuva: Marcus Qwertyus/Wikimedia Commons)
Homovastainen ryhmä aikoo järjestää "perhearvojen" nimissä mielenosoituksen, koska Pohjois-Amerikan jalkapalloliiga NFL:n joukkue Dallas Cowboys on solminut sopimuksen kaapista tulleen Michael Samin kanssa, jonka myötä Sam liittyy joukkueen harjoituskokoonpanoon.

Konservatiivinen lobbaaja Jack Burkman sanoo Huffington Postin mukaan, että "tuhannet" kristityt protestoivat sunnuntaina Texasin Arlingtonissa, jossa Dallas Cowboys pelaa kauden avausottelun, vastassaan San Francisco 49ers.

- Emme voi vain istua hiljaisina, kun kristillisiä arvoja ja moraalia poljetaan. Teemme sen minkä voimme säilyttääksemme perhearvot maassamme, sanoi Burkman.

- [Cowboysin omistaja] Jerry Jones on pettänyt amerikkalaiset arvot, kristilliset arvot ja kaupunkinsa arvot. Dallasin asukkaat - ja kristityt kaikkialla maassa - laittavat hänet maksamaan tästä taloudellisesti valtavan hinnan. Cowboys ei ole enää Amerikan joukkue.

Jack Burkmanin protestia koskevassa lehdistötiedotteessa kerrotaan, että protestin taustalla olevassa ryhmässä olisi 3,62 miljoonaa jäsentä 41 osavaltiossa.

Aiemmin tänä vuonna Burkman teki esityksen siitä, että homot suljettaisiin ulos NFL-liigasta. Jack Burkmanin veli Jim, joka on homo, totesi aiemmin Huffington Postille arvelevansa, että kyseessä oli lähinnä huomion kalastelu.

Michael Sam kertoi helmikuussa 2014 olevansa homoseksuaali. Tuolloin 24-vuotias puolustuksen linjamies oli pelannut neljä edellistä Missourin yliopiston joukkueessa ja hänet oli valittu yliopistosarjan Southeatern Conferencen (SEC) parhaaksi puolustajaksi vuonna 2013. Monet entiset ja nykyiset NFL-pelaajat ilmaisivat sosiaalisessa mediassa tukensa Samille. Kun St. Louis Rams varasi Samin toukokuussa, tuli hänestä ensimmäinen avoimesti homo jenkkifutisammattilainen. Esimerkiksi Yhdysvaltain presidentti Barack Obama lähetti hänelle virallisen onnittelun.

Sam liittyi ESPN:n mukaan virallisesti Dallas Cowboysin harjoitusjoukkueeseen keskiviikkona, kun hänet oli vapautettu aiemmasta joukkueestaan St. Louis Ramsista.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy