ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Merkkejä ilmassa: Toinen homojen pidätysaalto alkamassa Tsetseniassa


Kesäkuun alussa Amnestyn mielenosoituksessa Venäjän suurlähetystöllä yritettiin luovuttaa kansalaisadressi suurlähetystölle, mutta portti pysyi suljettuna
Venäläiset kansalaisjärjestöt ja Saksan ulkoministeriö ovat ilmaisseet huolensa Tsetsenian tilanteesta. On merkkejä siitä, että jälleen on aloitettu homojen pidätykset.

Saksan eurooppaministeri Michael Roth kirjoitti tiedotteessaan keskiviikkona, että on tullut tietoja uudesta pidätysaallosta. ”Jos se pitää paikkansa, se olisi shokki meille kaikille”, kirjoittaa Roth. Venäjän hallitusta vaaditaan nyt suojelemaan vainottuja. Syylliset on saatava vihdoin oikeuteen.

Ensimmäisen kerran Tsetsenian homovainot tulivat julkisuuteen huhtikuun alussa, kun Novaja Gazeta -lehti raportoi pidätyksistä ja kuolemista. Myöhemmin Human Right Watch on vahvistanut lehden tiedot. Monissa maissa on järjestetty mielenilmauksia Venäjän suurlähetystöillä. Suomessa on ollut kaksi mielenosoitusta homovainojen vuoksi.

Igor Kosetkov venäläisestä LGBT-Network -järjestöstä on koordinoinut Tsetseniasta paenneiden homomiesten pelastusoperaatiota. Hänen mukaansa viime päivinä haastatteluissa ja Pariisin konferenssissa on tullut ilmi tietoja uusista pidätyksistä. Ramadanin päättymisen jälkeen on tullut puheluja järjestön perustamaan hätäpuhelimeen. Kosetkov kertoi asiasta eilen torstaina, 6.7.2017.

Keväällä vainon aikana oli käytössä kuusi pidätyskeskusta. Pidätetyistä kuuden tiedetään kuolleen. Pidätysaalto loppui toukokuun alussa kansainvälisen painostuksen pakottamana. Viimeksi pari viikkoa sitten Vice-kehti teki tapahtumista reportaasin ja Vicen toimittaja haastatteli paikallisia viranomaisia Tsetseniassa.

Ranska ja Liettua ovat ottaneet maahan paenneita tsetseenejä. Myös Saksa on myöntänyt humanitaarisia viisumeja. Michael Roth mainitsi lehdistötiedotteessaan keskiviikkona, että maahan on jo tullut kolme Tsetseniasta paennutta. Lisää ilmeisesti on tulossa.

Merkel ja Macron ovat puhuneet asiasta Putinin kanssa toukokuussa. Saksan ulkoministeri Sigmar Gabriel on Pietarin käynnillään tavannut LGBT-Networkin jäseniä. Venäjän valtionsyyttäjä aloitti asiasssa tutkinnan.

Kansainvälinen järjestö All Out ja LGBT-network ovat yhteisessä tiedotteessaan eilen kehottaneet G20-huippukokoukseen osallistuvia poliitikkoja vaatimaan Putinia lopettamaan välittömästi pidätykset ja käynnistämään syyllisten tutkinnan.

USAn presidentti Trump tapaa tänään Venäjän presidentin Putinin G20-kokouksessa. Viime viikkoina kansalaisjärjestöt ovat patistaneet Trumpia ottamaan kantaa Tsetsenian vainoihin, mutta Valkoinen talo on ollut hiljaa.

Kremlin tiedottaja on luvannut kertoa, jos Tsetsenia nousee esiin Trumpin ja Putinin keskusteluissa.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy