ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Merimieskirkko tarjoaa juhlapaikan vihityille samaa sukupuolta oleville pareille

JuhaniV • 15.12.2016 11:50 • 5 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Suomen Merimieskirkko on päättänyt tarjota juhlapaikan avioliiton solmineille samaa sukupuolta oleville pareille.

Suomen Merimieskirkko kertoo tiedotteessaan tarjoavansa juhlapaikan riippumatta ihmisen seksuaalisesta suuntautumisesta, ihonväristä taikka uskonnosta. Samalla Merimieskirkon hallitus vetoaa luterilaisen kirkon kirkolliskokoukseen, että avioliittoon vihkiminen tulisi mahdolliseksi kirkossa pian 1.3.2017 jälkeen.

He toteavat:
Merimieskirkon perusarvo on vieraanvaraisuus, joka tarkoittaa ihmisen hyväksymistä ja kunnioittamista kokonaisvaltaisesti. Kirkollisessa vihkimisessä ja avioliiton siunaamisessa pariskunnat, riippumatta heidän seksuaalisesta suuntautumisestaan, viettävät elämänsä tärkeimpiä hetkiä. He ovat tilanteessa pyytämässä siunausta yhteiselle elämälleen. Vieraanvaraisuuden periaatteen mukaisesti Merimieskirkko pitää tärkeänä, että ihmisen kunnioittaminen ja hyväksyminen kokonaisvaltaisesti voisi toteutua myös kirkollisessa vihkimisessä ja avioliiton siunaamisessa.

Suomen Merimieskirkko on itsenäinen, vuonna 1875 perustettu yhdistys. Se ilmoittaa noudattavansa samaa sukupuolta olevien parien vihkimisessä ja avioliiton siunaamisessa Suomen luterilaisessa kirkossa vallitsevaa käytäntöä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
No siinäpä ei mennyt merimieskirkolta kuin 141 vuotta asiassa hieman edistymiseen. Perin hitaat ovat nuo "kaikkivaltiaat" tahot.
  human • 18.12.2016 11:25
Iäisyyteen verrattuna vuosisata on kuin silmänräpäys. Iloitaan edistyksestä... :)
  smo • 18.12.2016 11:34
Mihin iäisyyteen toistuvasti näissä yhteyksissä viittaat smo?
  Yesman • 19.12.2016 20:43
Siihen, jota kirkko katsoo maan päällä edustavansa. Viittaan siihen silleen kevyesti huumorimielin, pilkettä silmäkulmassa.
  smo • 19.12.2016 21:16
Mielestäni Merimieskirkko tekee oikeasti sitä, mitä se julkisesti sanoo tekevänsä. Samaa ei voi sanoa kaikista seurakunnista evlut-kirkossa ja muissa uskonyhteisöistä.

Minulle Merimieskirkolta on todettu että homous ei ole asia, joka määrittää ihmistä, joten on pidetty itsestäänselvyytenä, että kaikki ovat samanarvoisia ja tervetulleita. Tämä on pyritty osoittamaan käytännössä ja arjessa.

Olen mieheni kanssa käynyt moniaita kertoja Lontoon Merimieskirkolla. Meitä kohdellaan siellä aina pariskuntana, hyvin ja sympaattisesti. Pastorilla ja hänen vaimollaankin on ollut aikaa kysellä kuulumisiamme ja kertoa omia kuulumisiaan.
  JuhaniV • 20.12.2016 10:39
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy