ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Matkatoimistot karttavat homoystävällisten kohteiden markkinointia

Sami Mollgren • 04.10.2010 10:11 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Homoystävällisten matkakohteiden markkinointi on vähäistä Suomen suurimmilla matkatoimistoilla. Lomaoppaissa ja nettipalveluissa on huonosti tietoa homoystävällisistä hotellivaihtoehdoista.

Aiheen otti esiin STT.

Esimerkiksi Aurinkomatkat eivät käytä gay friendly hotelleja ensinkään. Finnmatkoilla on käytössä yksi homoystävällinen hotelli, jota ei kuitenkaan mainita lomaoppaassa. Matkatoimiston nettisivulla asia kerrotaan. Kaleva Travelilla ja Tjäreborgilla ei niinikään ole suosituksia homoystävällisistä kohteista. Tjäreborg järjesti kuitenkin viime keväänä matkan Pride Maspalomasiin.

Joissain matkatoimistoissa selvitetään pyynnöstä sopivia vaihtoehtoja sateenkaareville-matkailijoille.

Virallisena perusteluna homoystävällisyydestä vaikenemiselle on, ettei ihmisiä haluta lokeroida seksuaalisen suuntautumisen mukaan.

Monille erityisryhmille kuitenkin markkinoidaan erikseen kohteita, esimerkiksi perheille.

Homoystävällisyys?

Suomessa on viime aikoina keskusteltu jonkin verran siitä, että homot ja lesbot tarvitsevat omia "gay friendly" –palveluita. Esimerkiksi läntisessä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa on jo hyvin tavallista, että homo- ja lesboturisteja varten on omia oppaita ja netin palvelusivustoja.

Homoystävällisistä palveluista tiedottaminen auttaa homoasiakasta löytämään palvelun, jossa ymmärretään ottaa asiallisesti huomioon asiakkaan erityistoiveet. On esimerkiksi yhä yleistä, että hotellivirkailija varaa hetero-oletuksensa pohjalta kahdelle samaa sukupuolta olevalle huoneen, jossa on kaksi erillistä vuodetta.

Helsingin kaupungin matkailu- ja kongressitoimisto loi taannoin gay friendly -kriteeristön, jonka pohjalta ylläpidetään rekisteriä toimijoista, jotka ovat valmiita aktiivisesti tarjoamaan palveluitaan myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville matkailijoille ja ottamaan heidät vastaan siten, että he voivat olla omia itsejään.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tämän vuotista Inglesin matkaa varatessamme, meinasi menna kahvit väärään kurkkuun, kun aiemmin käyttämäämme hotellia Finmatkat mainosti gay-parien suosittelemaksi. Tosin sen olimme jo huomanneet aiemmin.
Hienoa Finnmatkoilta.

Toista oli takavuosina, kun muistaakseni Tjäreborgin kohdekansiossa varoiteltiin Jumbon olevan täynnä poikabaareja. Jätin palautteeseen kommentin, seuraavalla kerralla olivat muutaneet teksit...
  juham • 09.10.2010 20:24
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy