ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Marko Hamilo väittää, että homojen ja lesbojen kanssa tehtiin yhteiskuntasopimus 1990-luvulla: eivät keikuta vanhoja instituutioita

vaeltaja2006 • 18.09.2017 14:39 • 20 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Toimittaja ja tietokirjailija Marko Hamilo oli vieraana Roman Schatzin keskusteluohjelmassa Radio Yle1:ssä. Puhuttiin sananvapaudesta. Hamilo pitää yhtenä pahimmista sananvapausongelmista homosaatiota. Siitä ei saa puhua.

Hamilolle ns. ”valtamedia” on vastenmielistä. Ne ihmiset, jotka luovat maailmankuvansa pelkästään Ylen uutisten tai Hesarin mukaan, saavat kapeimman kuvan maailmasta. Nuoret, joilla on aikaa netin käyttöön, saavat monipuolisemman kuvan.

Hamilon mukaan valtamedia jättää käsittelemättä kolme tabu-aihetta. Niissä vain tietyt näkökulmat sallitaan. Yksi on maahanmuutto, toinen Euroopan unioini ja kolmas on homosaatio, seta-agenda, sateenkaariasiat. Näistä saa olla vain yhtä mieltä. Jos näistä on eri mieltä, on ihmisvastainen tai populisti. Lisäksi Trumpista ja Venäjästä vain yksi mielipide on sallittu. Ihmiset ovat puolesta tai vastaan. Polarisaatio on raju. Keskellä ei ole tilaa ihmisille, jotka olisivat jossain asiassa yhtä mieltä ja toisessa asiassa toista mieltä. Jos on asioista eri mieltä, joutuu hyvin herkästi huonoon valoon. Ilmiantajat sosiaalisessa mediassa nopeasti paljastavat ”väärät” mielipiteet.

Hamilon mukaan eniten kuraa niskaan tulee maahanmuuttoasioista, mutta myös seta-agenda aiheuttaa nopeasti kielteisiä reaktioita. Hamilo sanoo, että osa homoista ja transsukupuolisista alkaa olla kyllästyneitä siihen.

Ohjelman juontaja Roman Schatz kyseli, miksi homoista ja lesboista pitäisi päästä eroon. Heitä on aina ollut ja jos he ovat avioliitossa, tuskin kukaan kadulla sitä huomaa. Hamilo nostaa esiin kysymymyksen islamilaisista maista tulevista pakolaisista ja homoista. Homot ovat valitsemassa puolensa. Olisiko homojen oltava suvaitsevaisia myös niitä kohtaan, jotka eivät suvaitse homoja. Puna-vihreään ajattelutapaan kuuluu, että suvaitaan sekä homoja vihaavaa islamiin uskovaa että homoja. Saksassa on alkanut näkyä, että homo- ja pakolaisvihamielinen AfD-puolue saa paljon kannatusta homobaareissa. Homot taitavat pelätä muslimeja enemmän kuin AfD:tä. Roman Schatz muistuttaa, että homoja on Saksassa jokaisessa puolueessa.

Hamilon mukaan asiat menivät hyvin 1990-luvun lopulla. Homot hyväksyttiin sellaisella yhteiskuntasopimuksella, että enemmistö ei puutu siihen, mitä homojen makuuhuoneissa tehdään mutta homot eivät myöskään saa puuttua enemmistön vanhoihin instituutioihin. Nyt alkaa monia homojen oikeuksia puolustaneita kyrsiä se, että homot ”tulevat iholle” ja esittelevät omaa homouttaan ja pridea julkisesti. Sopimus oli, että homot saavat makuuhuoneessa olla mitä ovat, mutta nyt ollaankin koko ajan valittamassa syrjinnästä ja koko ajan ollaan praidaamassa kaduilla törkeällä ja epäsiveellisellä tavalla, jota ei heteroille sallittaisi.

Roman Schatz muistuttaa, että ”me heterot” emme huomaa omaa praidaamistamme pilluralleissa ja tv-mainoksissa. Ja homoista ja lesboista hän sanoo, että jos takana olisi tuhansia vuosia täydellistä piilossa oloa ja sitten tulisi vapautus, kyllä silloin tekisi mieli hieman bailata. Roman Schatz soisi seksuaalivähemmistöille että ”pitäkää nyt hauskaa ja olkaa vähän rivoja, kun teillä on ollut niin vaikeaa ja 70-lukuun saakka lailla kiellettyä”.


Aito avioliitto -ryhmän agendaa

Toimittaja ja kirjailija Marko Hamilo on ollut muutaman muun kanssa kirjoittamassa kirjaa suvaitsevaistosta ja arvokonservatiiveista (Mitä mieltä Suomessa saa olla, 2015). Kirja on kova hyökkäys liberaalivasemmistolaista eliittiä vastaan. Kirjassa on 50 sivua perinteisen perheen puolustusta.

Itse hän julistautuu entiseksi homorummuttajaksi (s. 191). Hän opiskeli 80-90-luvuilla psykologiaa ja toimi ainejärjestön puheenjohtajana. Hän muistaa, kuinka keskustelutilaisuudessa Olli Stålström oli väittelemässä psykoanalyysiä puolustaneen Risto Vuorisen kanssa. Siihen aikaan Hamilo oli liberaali ja puolusti homoja psykoanalyysin kannattajia vastaan. Samoihin aikoihin tutkintovaatimuksista poistettiin Achte et al. kirja Psykiatria, koska se uuden tietämyksen mukaan oli epätieteellinen.

Hamilo kertoo kirjassaan, miten 1990-luvulla homoliike voimistui ja tuli aggressiviisemmaksi. Otettiin mm. käyttöön homofobia-käsite. Samoihin aikoihin alettiin vaatia parisuhdelakia, siis käytännössä rekisteröityä parisuhdetta.

Hamilo kertoo kirjassa, ettei hänen asenteensa homoja kohtaan ole muuttunut, mutta homot ja lesbot ovat jo käytännössä saaneet kaikki ne oikeudet, jotka liberaalin näkemyksen mukaan heille kuuluvat (!). Nyt on tapahtumassa sama kuin feministien liikkeessä: kun kaikki on saavutettu, ei pannakaan pillejä pussiin, vaan vaaditaan yhä enemmän – muka ihmisoikeuksien nimissä.

Tästä eteenpäin Hamilon perustelut ovat lähellä ”aito avioliitto” -ryhmän perusteluja. Uusia arvoja aletaan juurruttaa päiväkoteihin, syntyy kalteva pinta ja avioliittoa levitetään yhä uudenlaisiin pari- ja kolmiosuhteisiin, sukupuolen hämärtäminen, trans- ja queer-ideologia, jne.


Yhteiskuntasopimusta ei ole

Mitään homoille ja lesboille tarjottua yhteiskuntasopimusta tai ”rauhansopimusta” ei tietenkään ole olemassa. Kuka sen olisi voinut tehdä homojen ja lesbojen nimissä. Pikku ryhmät psykologian ainejärjestössä Komleksissa ehkä ovat sellaista voineet pohdiskella.


Roman Schatzin radio-ohjelma maanantaina 18.9.2017

areena.yle.fiMarko Hamilon esittely kirjan kannessa

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"Sateenkaari-ihmisistä sallitaan vain yksi mielipide"
Niin, mikä tässä on ongelma? Ihmisoikeudet kun eivät ole mitään vitun "mielipidekysymyksiä".

Pakolaisuuspolitiikka ja Euroopan Unioni taas ovat aivan eri asioita ja eivät kosketa samalla lailla ihmisoikeuksia, joten niistä voitaneenkin sallia myös näitä eriäviä mielipiteitä.

Kommenttia muokattu: 18.09.2017 klo 16:06
  ._. • 18.09.2017 16:06
Hassu näkemys myös että 90-luvulla asiat olivat hyvin. Siihen aikaan ei ollut edes translakia vielä olemassakaan ja homojenkin syrjintä oli yhteiskunnan kaikilla osa-alueilla yleistä. Sekö ei ole näiden "arvokonservatiivien" mukaan ongelma?
  ._. • 18.09.2017 16:09
Niin ne "enemmistön vanhojen instituutioiden" rajat ovat siirtyneet aikuisten välisistä vapaaehtoisista seksisuhteista aina viimeiseen avioliittolinnakkeeseen asti ja ihan voivat vastustaneet omaa ylimielisyyttään tappiostaan syyttää. Omaa narsismia, ylenkatsetta ja inhoa kun on hyvin vaikea esittää järjellisinä saatikka edes moraalisesti ymmärrettävinä perusteluina erottelun ja eriarvoisen kohtelun vaatimiselle.

Kommenttia muokattu: 18.09.2017 klo 19:22
  Homopallero • 18.09.2017 17:14
"Heitä on aina ollut ja jos he ovat avioliitossa, tuskin kukaan kadulla sitä huomaa."

Muuttuvatko homot näkymättömiksi mennessään naimisiin?

"Roman Schatz soisi seksuaalivähemmistöille että ”pitäkää nyt hauskaa ja olkaa vähän rivoja, kun teillä on ollut niin vaikeaa ja 70-lukuun saakka lailla kiellettyä”."

Itse "soisin" Roman Scahtzille tutustumista homokulttuuriin, tai pikemminkin kulttuurihistoriaan ennen ja jälkeen 1970-luvun murroksen. Vaikeudet tuskin ovat minnekkään kadonneet vaan tulleet näkyviksi. Se, että samaa sukupuolta väliset liitot sallitaan laissa ei ole nyt kauhean revittelyn paikka vaan tasa-arvokysymys eikä mikään päätepysäkki, jonka jälkeen vaaditaan vielä vähän enemmän.

"Puna-vihreään ajattelutapaan kuuluu, että suvaitaan sekä homoja vihaavaa islamiin uskovaa että homoja."

Eikä kuulu.
  xxxx (ei rekisteröitynyt) • 18.09.2017 19:15
Tuo Marko Hamilo on ristiriitaissuuden malliesimerkki.

Hamilo vaahtoaa että "Ihmiset ovat puolesta tai vastaan. Polarisaatio on raju. Keskellä ei ole tilaa ihmisille, jotka olisivat jossain asiassa yhtä mieltä ja toisessa asiassa toista mieltä."
Mutta, hän leimaa ne, jotka eivät kannata hänen ääri-kristillisiä, natsi-aatteitaa, muka vihervasemmistoksi, eikä hän itse kykene, eikä halua ymmärtää että noista äärileireistä erossa pysytteleviä, "kultaisen keskitieen kulkijoita" on valtaosa suomalaisistakin.

"Hamilo nostaa esiin kysymymyksen islamilaisista maista tulevista pakolaisista ja homoista. Homot ovat valitsemassa puolensa. Olisiko homojen oltava suvaitsevaisia myös niitä kohtaan, jotka eivät suvaitse homoja."

Katsot Hamilo, kun ajatustesi kaltaiset juuri äskettäin, vain 75 vuotta sitten terrorisoivat ja joukkosurmasivat homoja yli 10 000 tuossa ihan keskellä Eurooppaa, joten homoilta meni kyllä luottamus moisiin nationalisti-äärikristittyihin.

Samoin, monien kokemusten mukaan Hamilon ideologiakumppanit (persut, vimpan päälle kristityt, natonalismifanaatikkouskovaiset) "suvaitsevat" homoja selvästi vähemmän, kuin monet, varsin maallistuneet pakolaiset, jotka tulevat islamilaisista (lue: itse asiassa uskovaispersuja varsin lähellä olevien fanaatikkosaarnaajien) maista.

Hamilo: "koko ajan ollaan praidaamassa kaduilla törkeällä ja epäsiveellisellä tavalla, jota ei heteroille sallittaisi"
Kertoisikto Hamilo, koska homot muka ovat olleet kieltämässä sadomaksokistista pääsiäiskekkulointia kaupungilla, saatika varsin heteroseksuaalista Samba-karnevaaliakaan yms.?

"Hamilo on kristillistä traditiota arvostava ateisti" ... öööh ... eli siis sellainenko, joka kristityt olisivat Suomessa tuominneet kuolemaan 1800-luvullakin? Vaiko sitä kristillistä 'valehtelu ei ole synti eikä mikään' -traditiota arvostava?

Hamilolla on kuitenkin ilmiselvä rakkaus-suhde sekä äärikristittyjen että ääri-islamistien yhdessä, samanlaisena harrastamaan naisten dissaukseen ja homojen syyttelyyn. Onkos hän salaa virallistanut jo 3some-suhteensa noiden kanssa?

Olisikohan Hamilo samoin suuntautunut, kuin Sebastian Tynkkynenkin, Markku Koivisto yms. homo-kateelliset?

Kommenttia muokattu: 18.09.2017 klo 19:57
  human • 18.09.2017 19:40
Täältä löytyy sellainen neutraali kirjoitus Marko Hamilosta, joka asustaa Eirassa, samoilla kulmilla Jussi Halla-ahon kanssa.

www.journalisti.fi

Hänen radikalisoitumisensa (eli persu-saarnaajien vaikutuksen) toki huomaa, sillä 1997 päätoimittaja Hamilo kirjoitti nuorsuomalaisten verkkolehdessä Livessä näoin:

”Kokoomus edustaa konservatiivista traditiota, me liberaalia (tämä näkyy esimerkiksi nuorsuomalaisten suvaitsevassa ja Kokoomuksen nuivassa suhtautumisessa homoseksuaaleihin ja ulkomaalaisiin).”
  human • 18.09.2017 20:24
Jos M.Hamilon media olisi valtamediaa,olisi se kammottavaa meidän kan-
nalta,Suomi olisi masentava maa asua uutiset olisivat yksipuolisia ja vah-
vasti säänneltyjä, saataisiin olla kaapissa vielä mahdollisesti pitkään,totuut-
ta saisi hakea uutisista muualta,Marko.H saa ihan vapaasti arvostella kaik-
kea mitä haluaa. Éikö hänelle mikään riitä? Homotko risoo?
  homo-x (ei rekisteröitynyt) • 18.09.2017 21:41
Onkohan tämä elitisti Hammilo sama henkilö, joka on käynyt helsinkilaistä kielieliittikoulua, on arkkitehtiperheen vesa ja elänyt vanhempineen Kaivopuistossa?

Hän halveksii tavallista kansaa, kute käy ilmi hänen monista kirjoituksistaan, vaan eipä ole kummoinenkaan tieteellinen toimittaja itsekään, ei edes kunnon tieteelistä koulutusta.

Muuten, onko Human viimeissa toteamuksesaan oikeassa, jos, niin on se vaan outoa kun hän ja tuo Tunkkynenkin osoittavat tyhmyytensä homofobian ja muiden vastaavien avulla.
  oscari • 18.09.2017 22:19
Kyllä Hamilo on mielestäni oikeassa tässä "Hamilon mukaan valtamedia jättää käsittelemättä kolme tabu-aihetta. Niissä vain tietyt näkökulmat sallitaan. Yksi on maahanmuutto, toinen Euroopan unioini ja kolmas on homosaatio, seta-agenda, sateenkaariasiat. Näistä saa olla vain yhtä mieltä. Jos näistä on eri mieltä, on ihmisvastainen tai populisti. Lisäksi Trumpista ja Venäjästä vain yksi mielipide on sallittu. Ihmiset ovat puolesta tai vastaan. Polarisaatio on raju. Keskellä ei ole tilaa ihmisille, jotka olisivat jossain asiassa yhtä mieltä ja toisessa asiassa toista mieltä. Jos on asioista eri mieltä, joutuu hyvin herkästi huonoon valoon. Ilmiantajat sosiaalisessa mediassa nopeasti paljastavat ”väärät” mielipiteet." Ei noista tosiaankaan näe asiallista keskustelua ns. valtamediassa. Siellä maahanmuuttokriittisyys rinnastuu persuun, EU-kriittisyys Väyryseen(/Soiniin) ja homasaation vastaisuus Räsäseen. Nuo puolestaan aktivoivat useimmissa "oikeinajattelevissa" sellaisen kimpun mielleyhtymiä että keskustelu nyrjähtää asialinjalta, jos sillä on kerennyt olla, mitä tulee em. teemoihin. Tämä siis ottamatta kantaa itse teemoihin, itse liberaalina.
  Harza • 19.09.2017 13:02
On se tietysti ikävää homo-ongelmaisten kannalta kun seksuaalista tasa-
arvoa pitäisi kannattaa,eihän tällaiseen mitään homosaatiota tarvita eikä
salaliittoja.Asiatiedon levittäminen kuuluu sivistysvaltion periaatteisiin ja kun on ihmisoikeuksista kyse on asiatiedon oltava vahvasti perusteltua.
  homo-x (ei rekisteröitynyt) • 19.09.2017 13:53
Tismalleen noin! Selvyyden vuoksi. :)
  Harza • 19.09.2017 18:21
On kohtuullisen epätieteellistä väittää, että homojen kaltainen pieni vähemmistö pystyisi ylläpitämään jotain "homosaatiota".

Olen vuosien ja vuosikymmenten aikana nähnyt ja kuullut monet homoja koskevat keskusteluohjelmat, joissa ei ole ainoatakaan "asianosaista" eli homoa. Ja kas kummaa Hamilon ja Schatzin juttu kuulunee tuohon samaan joukkoon.

Ehkä muutoksessa onkin "heterosaatio" eli liberaali vs. konservatiivi heterosaatioporukka ovat kinanneet keskenään heteromonian (vrt. hegemonia) muuttumisen tarpeesta ja suunnasta.

Tuon kinaamisen aikana homot ovat lähinnä miettineet miten pysyä hengissä, mitä työtä voi tehdä ja voiko mitään elämänsä unelmia edes yrittää toteuttaa.

On siis erilaisia näkökulmia jännästi uusiin sivistyssanoihin. Bill Maherilla on myös uusi näkökulma.
www.youtube.com Jälleen kerran hauska ja oivaltava.
  Ergaster (ei rekisteröitynyt) • 19.09.2017 18:49
Hamilo on vain yksi esimerkki Suomessa onneksi vielä aika vähäisestä "uudesta homofobiasta". Sen kannattajat eivät välttämättä ole perinteisessä mielessä uskonnollisia tai konservatiivisia.

Tällainen ajattelu on noussut yleiseksi esimerkiksi Yhdysvaltain alt-rightin, "alt-leftin" ja "miesten oikeuksien" kannattajien joukossa (esim. Chateau Heartiste). Tällä tavoin ajattelevista monet ovat oman ilmoituksensa mukaan ateisteja ja tieteellisen maailmankatsomuksen omaavia. Suomessa jonkun Henry Laasasen puheissa saattaa ehkä kuulla heikkoja kaikuja samantapaisesta ajattelusta.

Jostain on syntynyt tämä ajatus, että homoilla on jo liikaa oikeuksia, pride-kulkueet ja homoporno ovat säädyttömiä ja homot ovat omalla "provosoivalla" käytöksellään" oikeuttaneet homofobian. Kuitenkaan esimerkiksi heteropornoa nämä henkilöt eivät usein vastusta.

Olen huolissani tästä "uudesta homofobiasta". Perinteinen uskonnollinen homofobia on jotenkin helpompi kumota, kuin näiden "uusien homofoobikkojen" osin tieteellisen kieleen (esim evoluutiopsykologia) puetut viha-argumentit
  in dubio (ei rekisteröitynyt) • 19.09.2017 19:39
Kun Suomalaisilla on tietoa enemmän seksuaalivähemmistöistä ja tukea
alkaa tulla enempi muiltakin kuin vain Hlbtiq ihmisiltä se on sitten sitä "ho-
mosaatiota" joka on vaarassa viedä kaikki mukaan,ja sitä sitten pitää mie-
lipide asiana vastustaa.Pahinta heterosaatiota on vihaisten ääriryhmien toi-
minta meitä vastaan ja sehän on kansainvälistä.
  homo-x (ei rekisteröitynyt) • 19.09.2017 20:45
”mutta myös seta-agenda aiheuttaa nopeasti kielteisiä reaktioita. Hamilo sanoo, että osa homoista ja transsukupuolisista alkaa olla kyllästyneitä siihen.”

No nythän on niin, että me homot olemme kyllästyneet Hamilon höpötyksiin jo ajat sitten. Hyvin harva Hamilon kirjoitelmia edes viitsii lukea.

Yhdeksän vuotta sitten Hamilo yritti todistaa Tiede-lehdessä, että (kaikki) heteromiehet pitävät homomiehiä ällöttävinä. Sen jälkeen Hamilolta ilmestyi kirjoitelmia, joilla hän yritti todistaa, että mustat ihmiset ovat tyhmempiä kuin valkoiset. Pian sen jälkeen Hamilo ei enää kirjoitellut Tiede-lehteen.

Hamilo kirjoittelee nykyisin persujen äänenkannattajaan ja Oikea media -nimiseen höpöjulkaisuun. Tämän ”oikean median” tasosta kertoo mm. se, että sen päätoimittaja on Aa-joukkion entinen puheenjohtaja Jukka-Pekka Rahkonen. Marko Hamilon ohella ”oikeaan mediaan” kirjoittelee mm. Patmos-säätiön hörhöilijänä tunnettu Juha Ahvio ja sivustolla kehutaan mm. Aa-joukkion profeettana pitämän Tapio Puolimatkan, Patmos-säätiön selittelijän Pasi Turusen ja persujen Mika Niikon kirjoitelmia. Voidaan todeta, että Marko on viimein päässyt kotiin kaltaistensa joukkoon. Kieltämättä joskus kummastuttaa, miksi jotkut vajoavat niin alas, ehkä se on luonteessa.

Marko Hamilon tyyppinen alati kitisevä toinen tapaus on Sakari Hankamäki, joka päästelee aivopierujaan mm. Uuden Suomen Puheenvuoroon. Onneksi meillä Suomessa kiihkouskovaiset ja heitä hännystelevät hamilot ja hankamäet eivät ole määräävässä eivätkä päättävässä asemassa.
  Havainnoija • 20.09.2017 00:05
Kummallista että homosaatio ja islamisaatio saavat kristityn heterosuomen vapisemaan kauhusta kun muslimeja on vain reilu prosentti ja hlbtq-väkeä vajaat kymmenen (lonkalta heitetty arvaus tämä).
  Geschwitz • 20.09.2017 09:58
Tuollaista "sopimusta" vasta ehdoteltiin vielä tämänkin vuosikymmenen puolella... (Saattaa tietysti olla, että noista asioista suurintaääntä pitänyt VAS oli lopultakin kaikesta pihalla...)

tyynekuusela.puheenvuoro.uusisuomi.fi
  Hämeemmiäs (ei rekisteröitynyt) • 22.09.2017 04:43
"Kummallista että homosaatio ja islamisaatio saavat kristityn heterosuomen vapisemaan kauhusta kun muslimeja on vain reilu prosentti ja hlbtq-väkeä vajaat kymmenen (lonkalta heitetty arvaus tämä)."

Alistuvaa kansaa tämä heterosuomi.
  xxxxx (ei rekisteröitynyt) • 22.09.2017 11:04
Oscari: "Onkohan tämä elitisti Hammilo sama henkilö, joka on käynyt helsinkilaistä kielieliittikoulua, on arkkitehtiperheen vesa ja elänyt vanhempineen Kaivopuistossa?"
Ei näitä hamiloita nyt niin kovin montaa ole, ja arkkitehtivanhempia mahdollisesti lukuunottamatta nuo muut ainakaan eivät täsmää.
Hassu otus tuo Hamilo muuten kyllä on, sitä ei voi kieltää. Yllä kiinnitti huomiota taas se, kuinka on hyvin valikoiva kokemusmaailmansa suhteen: yllä mainitussa kirjan esittelyssä väittää olevansa maabongari, mutta on kuitenkin parhaansa mukaan vältellyt muslimimaita, ettei todellisuus vaan pääsisi sotkemaan itse väsättyjä ja netista ladattuja ajatusrakennelmia. Joillekin ihmisille pienen pienikin määrä yliopistokoulutusta (tai vaikkapa lukiokoulutusta) voi olla älyllisesti paljon huonompi kuin ei koulutusta ollenkaan.
  tsube (ei rekisteröitynyt) • 16.10.2017 21:32
Olen seurannut Hamilon juttuja jo pidempään. Pidin häntä vielä 5 vuotta sitten ihan fiksuna kaverina, mutta sitten mies on joutunut jollekin kaltevalle pinnalle ja valunut jonnekin minun käsityskykyni ulottumattomiin.
Kuuntelin juuri tuon Schatzin kanssa käydyn keskustelun. Kummallisinta näissä Hamilon jutuissa on se, että häneltä puuttuu melkoisen täydellisesti kyky nähdä maailman monisyisyys ja asioiden monimutkaisuus. Kaikki asiat ovat hänelle hyvin yksinkertaisia kyllä-ei-asioita. Haastattelussa (ja muuallakin) hän täysin yksikäsitteisesti leimaa islamin ja muslimit homovastaisiksi. Muinainen islam varmasti homot tuomitsee, kuten Raamatun kristinuskokin, mutta tästä on hyvin pitkä matka nykytodellisuuteen ja nykymuslimeihin, joista suurelle osalle homoissa ei ole mitään erityisen kummallista tai vastenmielistä. Enemminkin homovastaisuus tai -myönteisyys liittyy kulttuuripiiriin, ei niinkään uskontoon. Muutenkin tuo homous näyttää Hamiloa kovasti vaivaavan: mitä ihmettä niissä pride-tapahtumissa oikein tapahtuu, että Hamiloa ihan selvästi puistatti kun niistä puhui? Ei tarvitse mennä katsomaan, jos siitä alkaa voimaan huonosti. Itse olen homojuttuja ylivoimaisesti kaikkein eniten saanut eteeni Hamilon ja muiden vastaavien aitoavioliittolaisten kirjoittelusta, en mistään muualta. Symptomaattista.
  Kruppan (ei rekisteröitynyt) • 01.11.2017 13:50
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy