ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Manhattan Beachin tapaus: ´He tuhosivat elämäni´

vaeltaja2006 • 08.04.2012 08:43 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Menneellä viikolla Manhattan Beachin poliisi Los Angelesissa julkaisi 18 julkisesta vessasta pidätetyn miehen kuvat ja henkilötiedot. Poliisi käytti epätavallisia menetelmiä miesten paljastamiseen: varjostamista, kurkkimista vessan koppiin, jalkaparien laskemista, yms. Advocate-lehden lukijakommenteissa ihmetellään, ketkä olivat tämän rikoksen uhreja. Joku asiaa tunteva sanoo,että jos vessan yksiössä jotain kontaktinottoa tapahtuu, siellä ollaan hiirenhiljaa, kun joku ulkopuolinen astuu vessaan.

Paikallinen LGBT-keskus on myös esittänyt paheksumisensa kuvien julkaisemisesta arvostetulla tv-kanavalla. Motiivi on, että rikolliset teot ovat "riettautta" tai muuten vaan liittyvät gay-seksiin. LGBT-keskus ei halua puolustella, mutta miehiä ei ole vielä tuomittu mistään ja poliisin varjostuksessa on käytetty kyseenalaisia menetelmiä. Kuvien julkaisemisen tarkoitus on selvä: halutaan nöyryyttää ja tuhota näiden ihmisten elämät.

Tv-asema puolustautuu. Tv-asemien käytäntö on, että pidätettyjen kasvokuvat ovat julkisia. Nämä julkaistiin erityisesti, koska pidätettyjä oli näin suuri määrä.

LA Weeklyssä John Walsh -niminen bloggaaja kirjoittaa, että poliisi halusi saattaa häpeään gayseksiringin porukan. Nyt monet heistä ovat itsemurhan partaalla. Daily Breeze kertoi eilen, että yksi miehistä, Claudio Pinto kertoo olleensa väärässä paikassa väärään aikaan. Hän on jo hankkinut lakimiehen puolustajakseen. Hän sanoo olevansa syytön, mutta nyt hänen elämänsä on tuhottu.

Pidätettyjen joukossa on mm. yhden suuren mediayhtiön Viacomin turvapäällikkö Benavides. Hän ei halunnut antaa lehdistölle lausuntoa.

Poliisi kertoo, että jo helmikuussa kiinnitettiin huomio vessassa käynteihin. Jotkut viipyivät siellä jopa yli tunnin ja palasivat myöhemmin päivällä uudelleen. Kun hengenpelastajat kävivät vessassa, he näkivät wc-kopissa kahdet jalta, joksus jopa kolmet. He kertoivat havaintonsa poliisille. Siviilipukuiset poliisit järjestivät seurannan vessan tapahtumista. Heti tehtiin ensimmäiset pidätykset. Poliisi teki kuusi operaatiota, mm. näytellen seksihaluista. Myöhemmin kopeista poistettiin ovet ja aktiviteetti on loppunut kokonaan, kerrottiin viime viikonloppuna.

Milloin mennään niin pitkälle, että kaikkien vaimoaan hakanneiden tai elatusmaksunsa laiminlyöneiden kuvat julkaistaan lehdisssä ja tv-asemilla. Julkisuus on nyt vielä hyvin valikoiva. Riettaat saavat kuvansa lehteen, jos sattuvat olemaan Manhattan Beachin vessassa eräänä maaliskuun lopun päivänä, sanotaan lukijakommentissa.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy