Malesialaislehti esittelee homojen ja lesbojen tunnusmerkkejä - huoli väkivallan kohteeksi joutumisesta kasvaa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 5
Malesialaislehti kertoo käsityksensä siitä, miten tunnistaa homot ja lesbot.

Malesiassa ilmestyvä Sinar Harian on esitellyt lukijoilleen keinoja tunnistaa homot ja lesbot.

Miespuoliset homoseksuaalit tunnistaa lehden mukaan siitä, että he käyvät kuntosalilla kyseenalaisin motiivein, suosivat tiukkoja vaatteita esitelläkseen vatsalihaksiaan, haluavat adoptiosisaruksia ja suosivat partaa, viiksiä sekä merkkivaatteita. Lesbot lehden mukaan puolestaan vihaavat miehiä ja vähättelevät heitä, haluavat viettää aikaa itsekseen sekä nauttivat toistensa halailusta ja käsien pitämisestä.

Lehti on muutenkin antanut tilaa uskonnollisille vaikuttajille ja näiden kielteisille homoseksuaalisuuteen liittyville käsityksille.

Lehden julkaiseman listan pelätään lisäävän väkivaltaa seksuaalivähemmistöön kuuluvia ja sellaisiksi epäiltyjä kohtaan. Jo aiemmin seksuaalivähemmistöihin kuuluvia on pahoinpidetty ja jopa surmattu.



Tunnettu sosiaalisen median hahmo Arwind Kumar hämmästeli homoihin kohdistuvaa ajojahtia ja ihmetteli, miten homot vaarantavat kenenkään elämän. Hän kehotti mieluummin ottamaan esille lasten hyväksikäyttäjien ja murhaajien ominaisuuksia. Hän osoitti myös lehden julkaisemalla listalla mainittua mieltymystä partaan - ja muistutti, että monet papit ja muut uskonnolliset ihmiset suosivat pitkiä partoja.


Muslimienemmistöisessä Malesiassa samaa sukupuolta olevien väliset intiimit suhteet ovat jopa 20 vuoden vankeusrangaistuksen uhalla siirtomaa-aikaisella lailla kiellettyjä ja epäilyksetkin homoseksuaalisuudesta ovat vieneet väkivallan kohteeksi. Myös "eri sukupuolen vaatteisiin" pukeutuminen on kielletty maan lainsäädännössä.

Malesiassa homosyytöksiä on käytetty poliittisen ajojahdin keinona. Esimerkiksi oppositiojohtaja Anwar Ibrahim tuomittiin vuonna 2008 homoseksin harjoittamisesta vankeuteen. Hän oli jo edellisen vuosituhannen puolella saanut tuomion samasta syystä. Tuomioiden arvioitiin olevan tekaistuja ja taustalla riitautuminen pääministerin kanssa; Ibrahim paitsi lakaistiin syrjään, myös häpäistiin kannattajiensa silmissä.

Vuosikymmenen alussa Malesian kouluissa ja opistoissa käynnistettiin opetus, jossa esimerkiksi esiteltiin homoseksuaalisuuteen liittyviä väitettyjä riskejä ja pyrittiin pelottelemaan torjumaan omat homoseksuaaliset tunteet ja lietsomaan kielteisiä käsityksiä homoseksuaalisuudesta.

Viimeksi kesällä 2017 Malesian terveysvirasto käynnisti kilpailun, jossa etsittiin keinoja homoseksuaalisuuden ja transsukupuolisuuden estämiseksi. Kilpailu kuitenkin keskeytettiin.

The Guardian: Malaysian newspaper publishes ´how to spot a gay´ checklist
Reuters: Malaysian newspaper draws flak over piece on identifying gays, lesbians

5 kommenttia

  • 1 / 5
  • Jacob
  • 14.2.2018, 10.45
Toivottavasti jokainen sateenkaari-ihminen ymmärtää olla matkustamatta Malesiaan ja käyttämättä Malaysian Airlinesin palveluita. Harnillista että se on One Worldin jäsen............
  • 2 / 5
  • Anonyymi
  • 14.2.2018, 13.46
Boikotointi erittäin kannatettavaa!

Harmi, että noi tunnusmerkit pitänee nähdä malesialaisina, muuten meilläkin taitaisi olla satojatuhansia homoja enemmän :-P