ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

KOMMENTTI: Mainos, joka toivoo hyvää tulevaisuutta

vaeltaja2006 • 26.05.2015 05:03 • 16 kommenttia. YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Räväkässä etusivun mainoksessa Helsingin Sanomissa tänä amuna Finlayson onnittelee uusia ylioppilaita ja rohkaisee heitä löytämään oma tiensä: ”Olkaa rohkeita, ravistelkaa, kyseenalaistakaa. Uskokaa itseenne, tehkää suuria ja olkaa onnellisia”.

Viime aikoina eurooppalaisia arvoja on ravisteltu poikkeuksellisen vahvasti. Irlannin kansanäänestyksen tulos kertoo, että edes katolisuuden mallimaassa arvomaailma ei ole enää sama kuin ennen. Eilen Vatikaanikin myönsi, että muutos on nopeampaa kuin ajateltiin.

Suomessa tasa-arvoista avioliittolakia vastustettiin ”tieteellisesti” vetoamalla monien menneen ajan ”viisaiden miesten” ajatelmiin perinteen puolustamisesta. Ei ole vaikea löytää ajatelmia puolesta tai vastaan, mutta on otettava selvää, millaisessa maailmassa silloin elettiin, kun ne ajatukset syntyivät. Pinttyneiden, syvään juurtuneiden ajatusrakennelmien ravisteleminen ja kyseenalaistaminen on nykyään entistä tärkeämpää. Siitä hyötyvät sekä enemmistöt että vähemmistöt.

Mainos, jossa uusi yliopilas on Tom of Finland -lakanoiden välissä, herättää varmaan huomiota myös ulkomailla.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Olipa luotaan työntävä mainos.
  kaappi ilman ovia (ei rekisteröitynyt) • 26.05.2015 09:26
Toivottavasti joku tiukkapipo aloittaa kauhian paheksunnan Hesarin etusivun mainoksesta. Sen jälkeen Finlayson hykertelee jälleen tyytyväisenä, kun liikevaihto vain kasvaa.
  JuhaniV • 26.05.2015 09:30
Tilasin www.finlayson.f sivuilta heti tuotteita kannatusmielessä. Ihan älytöntä että tästä tulee haloota, mitä jos lakanassa olisi ollut Samantha Fox?
  jarmo (ei rekisteröitynyt) • 26.05.2015 12:51
Olipa kutsuva ja tyylikäs mainos! Hinnan vuoksi olin karsastanut lakanoiden hankkimista, mutta nyt sain hyvän syyn käydä ostamassa!
  karhumiäs (ei rekisteröitynyt) • 26.05.2015 13:22
...jos ajatellaan sitä kuvallista ristiriitaa, mikä syntyy ylioppilaan ja Tomin miehen välillä, mainos on varsin onnistunut pervoudessaan: ylioppilaat yhdistetään kirkasotaiseen tulevaisuuteen, nuoruuden toivoihin, Tomin mies edustaa hieman paatuneempaa ja kokeneempaa seksuaalisuutta fistaus&raiskaus fantasioineen.

t: joku tiukkapipo
  SaintJudy • 26.05.2015 17:52
"Viime aikoina eurooppalaisia arvoja on ravisteltu poikkeuksellisen vahvasti. Irlannin kansanäänestyksen tulos kertoo, että edes katolisuuden mallimaassa arvomaailma ei ole enää sama kuin ennen. Eilen Vatikaanikin myönsi, että muutos on nopeampaa kuin ajateltiin."

Sopii muistaa historiasta se että taannoinhan katolisuus ja kristinuskomus ravisteli eurooppalaisia perinteisiä arvoja melko nopeasti ja muutti maanosaamme ihmisille aiempaa huonommaksi paikaksi elää.

Katolisuuden valta-aika Euroopassa oli kärsimystä sekä seksuaalivähemmistöille, että myös juutalaisille, kuten tämäkin tapahtumien aika,

Reininmaan joukkomurhat: en.wikipedia.org

josta suomalailenkaan kehuttu koulujärjestelmä ei vieläkään kykene historian opetuksessa hiiskahtamaankaan, mutta käsittelee kyllä kotimaastaan taistelevia palestiinalaisia terroristeina ja unohtaa kertoa että Palestiinan kristityt ovat nimenomaan palestiinalaisia.

Euroopassa ollaan lakaistu valtavan paljon kristillistä pahaa vain maton alle.
  human • 26.05.2015 18:38
Tuo mainoshan oli Filaysonin nykyomistajilta jälleen oivan suomalais-kansallinen veto, tuoden mieleen jääkäriliikkeen, jossa ylioppilasnuorukaiset olivat keskeisesti mukana.

Ja jääkäriliikkeen merkittävänä taustahahmonahan oli homo Fritz Wetterhof fi.wikipedia.org

Eli hyvin on historiakuosit ylioppilasliikettä myöten kunnossa Finlaysonilla.

Ja SaintJudy on taaskin ihan pihalla löysäpipoilemassa kaikesta :P

Tom of Finlandin töissähän ollaan vastuullisen homosti, aikuisten oikeesti miehekkäästi, eli niissä ei metsästetä lapsia tai nuorukaisia, eli ei sorruta minnekään biseksualismin harhapoluille.

Kommenttia muokattu: 26.05.2015 klo 18:54
  human • 26.05.2015 18:48
Ehkä Humanilta on jäänyt tutustumatta esimerkiksi Kake sarjakuviin? Kake sarjakuvissa esiityy myös naisia, myös aktiivisina toimioina. Monet Toukon tarinat/fantasiat tapahtuvat esinkertalaisen ja kokeneemman miehen välillä, aluksi usein pakotetuksi joissa nuorempi kokematon osapuoli löytää homoseksin. Väkisinoton muuttuminen mielihyväksi on toistuva teema Toukon sarjakuvissa. Vastuullisuutta Laaksonen osoitti aika myöhään Image-lehden turvaseksi kampanjassa.

Mutta runkkufantasiat ovat runkkufantasioita, näissä menee läpi myös natsiviittaukset ilman politisiointia. Toukon kuvaston kesyttäminen joksikin muuksi mitä se on on mielestäni keisarille keisarin uusien vaatteiden pukemista.
  SaintJudy • 26.05.2015 23:21
Sinähän SaintJudy olet tarkkaan katsellut laput silmilläsi fantasioiden niitä Tompan töitä, mutta ei niissä kyllä lapsia, eikä naisia pahaksikäytetä missään, vaan kaikki ovat kyllä aikuisia - eihän sitä nyt homomies mistään lapsiinsekaantumisista tai naisten kanssa pelehtimisistä nautikaan, eikä mieli tee yhtään moisia.

Itselleni muistuu mieleen niistä Kake-jutuista esim. se, miten Afrikan matkalla ensin paikalliset afrikkalaiset miehet nautiskelivat ... ja sitten valkoinen vieraskin sai vastavuoroisesti osansa, eli varsin sopupelillä mentiin ja kaikki olivat aikuisia - ja tyytyväisiä kohtaamisen jälkeen.

Ja muutenkin niissä on aina miehistä menoa ja kummatkin/kaikki osapuolet nauttivat ja tyydytetään, eli ei ole mitään yksipuolista ruuvimutteri-runkkailu"raiskaus"puuhastelua.

Ja yhdenvertaisia ollaan
s-media-cache-ak0.pinimg.com


Natsisymbolejahan Tompalla ei missään töissään ole - toisin kuin Suomessa on nykyisinkin ollut persuilla natsisymboleita
www.ts.fi
yle.fi

Kommenttia muokattu: 26.05.2015 klo 23:59
  human • 26.05.2015 23:38
Ehkä sinun, hyvä Human, kannattaisi harrastaa kuvien lukutaitoa?

Esimerkiksi The Complite Kake sarjakuvan ensimmäinen osa "Intruder" vuodelta 1968. Nahkahomo tirkistelee ikkunasta sisään tissilehdille runkkaavaa nuorukaista (Toukon fantasioissa ihan miehen kokoinen ja näköinen) ja tulee sisään ikkunasta. He harrastavat seksiä kunnes pojan isä illättää heidät. Nahkamies yrittää paeta mutta jumittuu ikkunaan. Isä ottaa nahkamiehen väkisin pojan rukatessa vieressä.
Tervehenkistä miestenvälistä seksiä? Ehkä olen vain vanhanaikainen..

Raiskausfantasiat kohdistuvat miehiin, naisten hyväksikäytöstä en kai maininnut? Naiset jäävät yleensä Kake sarjoissa yksin soittelemaan, mutta Kake Oversexed Office 26 sihteeri on tällä kertaa yllättäen yksi aktiivisista toimijoista kliimaksiin asti.

Laaksosen kuvasto sisältää positiivisen roolimallin, tämä tulee lähinnä häpeämättömyydestä miten seksi ja seksuaalisuus esitetään. Katsekontakti muotokuvissa on myös voimaannuttava, mitä merkityksiä tuo katse sisältää, onkin ihan eri asia.

Kommenttia muokattu: 28.05.2015 klo 10:51
  SaintJudy • 27.05.2015 00:12
”Olkaa rohkeita, ravistelkaa, kyseenalaistakaa. Uskokaa itseenne, tehkää suuria ja olkaa onnellisia”.

Kaikkia näitä toivon toki ylioppilaille, mutta en pelkästään tällaisessa muodossa. Onko juuri tällainen maailma se oikea? Sitähän HS-juttu ei toki väitä. Kyseenalaistaminen on kaikessa hyvä asia, mutta ei loputtomasti. Itseensä uskominen ... ehkä kuitenkin uskominen siihen, mitä hyvää on ajamassa (hyvä tosin on vaikea määritellä) ja ennenkaikkea uskominen Jumalaan!
Toivotus "olkaa onnellisia" on hyvä, mutta harvoin toteutuu samaan aikaan kuin "olkaa rohkeita, ravistelkaa, kyseenalaistakaa".
Kaikkea hyvää ylioppilaille (ihan näinkin kyseenalaistetussa sanomassa).

Kommenttia muokattu: 28.05.2015 klo 23:46
  martin • 28.05.2015 23:45
O tempora, o mores. Nuorukainenhan nukkuu kädet peiton alla!
  Rubix • 29.05.2015 01:00
"Pinttyneiden, syvään juurtuneiden ajatusrakennelmien ravisteleminen ja kyseenalaistaminen on nykyään entistä tärkeämpää."

Ja milläköhän perusteella?

2000-luvun globalisaatio, valtavat rakenteelliset muutokset ja geopolitiikan täyskäännös Kaukoitä-johtoiseksi ovat aiheuttaneet sen, että konservatiiviset tahot ovat kaapanneet läpi Euroopan poliittisen valta-aseman. Tämä johtuu siitä, että 15 vuotta kestänyt liberaali hämmennys on saanut ihmiset ja asiat täydellisen sekaisin, ja ihmiset kaipaavat nyt kahtiajaon ja veneenkeikuttamisen sijasta jonkinlaista vakautta, tasapainoa ja turvallisuutta elinympäristöönsä.

Joku voi toki nähdä että juuri tällaisessa tilanteessa on tärkeää, että asioiden auki repimistä tulee nimenomaan jatkaa "ettei kehitys pysähtyisi". Ja mikäpä sen parempi kohderyhmä kuin kokemattomat nuoret, ketkä tekevät sitä pelkästään omaksi ilokseen sen suuremmin ymmärtämättä tekojensa seurauksia.
  tjas (ei rekisteröitynyt) • 29.05.2015 09:29
Seksuaalivähemmistöjen hyväksynnän kannalta ns. paistin kääntyminen ehti kuitenkin tapahtua, ja nämä vähemmistöt ovat tulleet Euroopassa osaksi mainittua vakautta, tasapainoa ja turvallisuutta. Seksuaalivähemmistöjen yhdenvertaista asemaa vastustava äänekäs mutta ei kovin lukuisa vähemmistö on harrastanut tuota asioiden auki repimistä.
  smo • 29.05.2015 23:07
Ensimmäinen reaktio tuohon mainokseen oli että onpas rivo ja todella näkyvä pullotus. Mutta sitten tajusin että mulla on selkeästi päässä vikaa; tässä yhteiskunnassa kasvaneena tuo kuva on yllättävä mutta jos siinä olisi se tavanomainen vosu syvään uurretulla tissivaolla, se ei olisi yllättänyt yhtään. Nyt kun asiaa ajattelee niin ei tuo ole niin rivoa ollenkaan.
  OllH • 30.05.2015 19:05
HS tutustuu Touko Laaksosen sodanaikaisiin maisemiin. Sotaveteraanit sarjan artikkelissa "Laaksonen menestyi sodassa paitsi seura- ja seksielämässä myös sotilaana."

www.hs.fi
  SaintJudy • 04.06.2015 20:17
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy