ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Madrid: Tatu Vuolteenaho mukana Free Wee project -näyttelyssä

Juhannusaattona avautui Madridissa ”sukupuolivapaa”, gender free -näyttely. Swinton Galleryn näyttelyssä on mukana parikymmentä taiteilijaa. Tatu Vuolteenahon Drag Attack -töille on näyttelyssä varattu oma huone.

Näyttely on osa laajempaa Free Wee -projektia Tässä näyttelyssä taitteilijoita on pyydetty työstämään perinteisiä mies-nais- vessaopasteita uuteen sukupuolineutraaliin muotoon. On hyvä miettiä vakiintuneita ennakkokäsityksiä, etsiä uusia näkökulmia ja sitä kautta vähitellen muuttaa maailmaa paremmaksi.

Nykyään julkiset vessat palvelevat vain fysiologisia tai hygieenisiä tarpeita. Jako miesten ja naisten vessoihin korostaa perinteisiä sukupuolikäsityksiä. Voisiko vessa olla erilaisten sukupuolten luonollinen kohtaamispaikka, kysyy Tatu Vuolteenaho omassa julistuksessaan.

Tatu Vuolteenaholla on oma, "hyökkäävältä" vaikuttava tyyli: drag attack.

(Valokuvat: Pekka Saukkonen)Tatu Vuolteenaho on lähtöisin Ylivieskasta. Nyt hän on maailmankansalainen ja elää Madridissa. Hän aloitti drag-taiteilijana ja dj:nä Helsingissä ja loi vuonna 2013 oman drag attack -taideprojektinsa. Projektista saa jonkinlaisen kuvan katsomalla tv-dokumentin, joka viimeksi esitettiin Teemalla vuoden 2016 pride-viikolla. Drag on Tatulle yksi keino tehdä elämä hauskemmaksi. Jopa kodin imurointi sujuu leppoisammin, kun on pukeutunut sopivasti. Dokumentissa kerrotaan hänen elämänpiiristään Madridissa. Kun hän palaa käymään Suomessa, hän poikkeaa myös tapaamaan vanhempiaan Ylivieskassa. Siinä kohtaavat värikästä elämää viettävä maailmankansalainen ja hiljaiseloa elävät suomalaiset vanhemmat.

Tv-dokumentti Ylen nettisivuilla

yle.fi


Uutinen uudesta unisex-symbolista suomalaisiin vessa- ja pukuhuonetiloihin

ranneliike.net


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy