ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Maanjussille ´sulhanen´

vaeltaja2006 • 08.10.2008 18:52 • 16 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Maanjussin morsian?


Ruotsin tv4:ssä alkaa tänään klo 21 "maanjussille morsian" –ohjelma. Yksi kahdeksasta maanjussista on homo, Peter Gustafsson. Ja tänään kuulemma kerrrotaan, että hän on yksi niistä neljästä, jotka ovat saaneet eniten kirjeitse yhteydenottoja katsojilta.

Peter Gustafsson on hevostilallinen. QX:n haastattelussa kesäkuussa hän kertoi itsestään ja odotuksistaan ohjelman suhteen.
Kuva:
www.qx.se

Peter kertoo, että hän on saanut valtavan positiivisen huomion. Hän haki ohjelmaan viime talvena. Jo kahden päivän päästä häneen otettiin yhteyttä. Tv-ryhmä tuli heti käymään, ja niin hänen, 35-vuotiaan hevoskasvattajan tie ohjelmaan alkoi. Nyt hän etsii rakkauttaan miljoonapäisen katsojakunnan edessä. Ja jos hän ei satu löytämään sydänystävää, niin ainakin hyviä kavereita. Silloin tämä seikkailu on onnistunut.

Peterillä on tilallaan 25 hevosta. Toiminta alkoi 7 vuotta sitten. Hän pitää omaa tilaansa maatilana, vaikka siellä ei olekaan porsaita , lehmiä tai traktoria. Mutta siellä on solarium, flatscreen ja verannalla pool! Äskettäin uudistetussa keittiössä Peter kertoo, että hevosten kasvatus on elämäntapa. Hän nousee joka aamu puoli seitsemältä ruokkimaan hevosia.
Peter ei vaadi uudelta rakkaudeltaan, että tämäkin olisi kiinnostunut hevosista. On hyväkin, että tämä toinen on kiinnostunut muista asioista ja näin yhdessä luodaan elämälle vankka pohja. Mutta ajokortti sillä miehellä pitää olla. Hän on huomannut, että Tukholmassa monillakaan ei ole korttia, joten hänen luokseen tuleminen voi olla vaikeaa. Peterille ei riitä pelkästään internetissä tapaaminen. Pitää kohdata myös fyysisesti. Usein, kun hän baarissa kertoo asuvansa maalla, tuttavuus kuivuu siihen.

Peter luottaa tv-firmaan, joka ohjelmaa tekee. Asiasta on puhuttu. Hän haluaisi näkyä tavallisena ihmisenä, joka asuu maalla, mutta sattuu olemaan homo. Ehkä tällä osallistumisella hän voi hivenen vaikuttaa niihin, jotka katsovat homoja vinoon. Nyt he näkevät, että homon rakkaus on ihan samanlaista kuin muukin rakkaus.

Peter kertoo, ettei hän ole sitä tyyppiä, joka ostelee kukkia. Hän mielellään istuskelee sohvalla tv:n ääressä. Mennäänkö naimisiin? Se on tärkeä asia. Hänellä on jotain hampaankolossa kristillisdemokraatteja vastaan, koska nämä eivät lainkaan hyväksy miesten liittoja, vaan leimaavat sellaiset sairaiksi. Tähän kuvaan Peter haluaa nyt vaikuttaa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Pahoitteluni heti alkuun, että tämä menee hiukkasen sivuun aiheesta, mutta mahtunee kuitenkin tämän otsikon alle.

Peterillä on vain yksi toivomus mahdolliselle kumppanilleen, nimittäin ajokortti. Se toive on perusteltu. Aivan toisenlainen asenne oli mäännäviikolla tapaamallani Peterin ikäisellä naisella. Hänellä on ero takanaan. Nyt hän odottaa tulevalta mieheltään niin paljon merkittäviä ominaisuuksia, että minua alkoi hengästyttää pelkkä kuuntelukin. Uljas prinssi valkoisen ratsun selässä ei hänelle riittäisi alkuunkaan.

Pointtini on se, että mielestäni parisuhdetta pitäisi lähteä suunnittelemaan täysin päinvastaisella tavalla. Pitäisi miettiä, mitä minulla on annettavana tuohon tulevaan ja toivottuun parisuhteeseen. Muu (kumppanin ominaisuudet) tuleekin sitten ikään kuin lisänä.

**********

Vaeltajan tänne referoima tarina on kiinnostava ja mukavaa olisi kuulla jatkotapahtumistakin.
  JuhaniV • 08.10.2008 21:43
Illalla se alkoi. Itse en nähnyt, mutta onneksi QX raportoi.

Peter on on nyt yksi niistä neljästä, jotka ovat mukana kisassa. Hän uskoo, että tv-ruudulla hänestä syntyy varsin oikea kuva. Hän kovasti kehuu tv-tiimiä.

Juontaja Lisa Isacsson toi hänelle 137 kirjettä, joista sitten alkoi valinta. Tuontiinkin liittyi pieni episodi. Lindan piti tulla maanantaina, mutta kamera oli mennyt rikki ja ryhmä kääntyi takaisin kesken matkaa tulematta perille. Uudelleen tultiin perjantaina, joten se tapaaminen oli aito ensi tapaaminen.

Monet kirjeet olivat pitkiä, ja tuli tunne, että ehdokkaat todella yrittivät "myydä" itseään parhaalla mahdollisella tavalla. Erään kaverinsa kanssa hän kävi läpi ja sortteerasi kirjeitä niin, että jäljelle jäi 20 kiinnostavinta. Ja sitten hän valitsi niistä 10 ja ne nähdään ensi jaksossa.

Kirjeitä tuli kaikenlaisilta ihmisiltä. Mukana oli 15 naista, mutta he putosivat heti. Vanhempia oli vähän, aika nuoria enemmän. Nuorin oli 17, mutta sekin putosi, koska Peter ei etsi itselleen omaa poikaa (nauraa). Oli myös "runkkukirjeitä". Nekin putosivat esikarsinnassa.

Peter kertoo, että koko touhu on ollut melkoista terapiaa. Saa olla mikä on. Ikävää aiheuttaa pettymys monille, joita hän ei valinnut, mutta se on tässä ohjelmassa ideana. Varmaan on ollut myös kyyneleitä!

--

(Vaeltajan oma huomatus: Referoin tätä aihetta, koska tv4 näkyy ainakin pääkapunkiseudulla vain maksullisena. Muutenkin olen huomannut, että ruotsin kieltä osataan yhä vähemmän ja vähemmän ja sen vuoksi olen alkanut nostaa ruotsalaisia uutisia esiin)
  vaeltaja2006 • 09.10.2008 06:48
JuhaniV> "Peterillä on vain yksi toivomus mahdolliselle kumppanilleen, nimittäin ajokortti."

:D Tuosta tulee mieleen vanha irlantilaisvitsi:

Note from Irish farmer to matchmaking agency: "I wish to marry a fine woman who owns a tractor. Please include photo of tractor."
  Pollon • 09.10.2008 16:05
Myös Saksassa RTL-kanavalla seuraavalla kierroksella maanjussit etsivät mieskumppaneita. Ohjelman nimi on "Bauer suht Frau". Mitenkähän nimi muutetaan?
Kuvassa yksi ehdotus
www.dermedienverwerter.de
  vaeltaja2006 • 08.12.2008 12:30
Mtv:n ohjelmassa ne ehkä ovat maajusseja, mutta maalla yleisesti puhutaan maanjusseista ihan niin kuin maanviljelijöistäkin. Saattaa olla eroja murteittain. Olen maalta ja siellä on iät ajat puhuttu maanjusseista.
  vaeltaja2006 • 08.12.2008 20:57
>>Heppuli kirjoitti: "Ai jassoo - luulin, että olet ruotsinkielinen >>

???
  vaeltaja2006 • 09.12.2008 11:59
Millaisen kukon saankaan koriini?


Marco (34) on ensimmäinen homo RTL:n maanjussi-kisassa. Pituus 170, paino 58 kg. Kahdeksaan vuoteen hänellä ei ole ollut vakintuista kumppania. "Alkaa ikävystyttää olla aina yksin". Hänellä on yksi kukko, 15 kanaa ja 300 kasvatussikaa.

Maalla homon on aika vaikeaa, koska ennakkoluulot jylläävät. Sen vuoksi monikaan maalla ei uskalla tulla kaapista, sanoo Marco.

Kuvia (diasarjassa on kuvia muistakin kilpailijoista)
www.bild.de
  vaeltaja2006 • 12.12.2008 17:24
Offtopic: Googlessa "maajussi" 258 000 osumaa, "maanjussi" 167 osumaa. Kyllä se maanjussi taitaa olla erittäin harvinainen murremuoto ;)
  arosusi • 12.12.2008 22:46
Eikö kuitenkin tärkeintä ole tulla ymmärretyksi ilmaisulla taikka toisella?
  JuhaniV • 13.12.2008 00:16
On toki .... tämä karkasi sivuraiteille .... vaan ei kai sekään niin vaarallista ole .... söpö maajussi kun ois vielä kainalossa (tai vaikka joku muu söpöliini) ....
  Heppuli • 13.12.2008 00:57
Heppuli kirjoitti: " .... .... .... ...."

Kun tartuit Vaeltajan käyttämään terminologiaan, niin sinulle palautteena, että kolmea (!) pistettä käytetään suomen kielessä Wikipedian mukaan:

* Kaunokirjallisissa tai tuttavallisissa teksteissä merkitsemään puuttuvaa lauseen tai ilmauksen alkua tai loppua. Esimerkki: Myymme pullia, kakkuja, leivoksia, viinereitä…

* Luonnontieteellisissä ja teknisissä teksteissä erottamaan raja-arvoja toisistaan, esimerkiksi -10…+10 °C.

ja

Virke koostuu vähintään yhdestä päälauseesta, jonka lisäksi siinä voi olla useita muita pää- ja sivulauseita. Virke alkaa isolla kirjaimella ja loppuu lopetusmerkkiin eli pisteeseen, huutomerkkiin tai kysymysmerkkiin.
  JuhaniV • 13.12.2008 10:31
Nykysuomen sanakirjaa ei ole kai uudistettu sitten 1960-luvun. Kielitoimiston äskettäin päivitetty sanakirja tuntee sanan maajussi ("maajussi": leik., us. halv. maanviljelijä), mutta ei maanjussia. Näin se kieli uudistuu :)

PS Itse kyllä pidän vanhoistakin sanamuodoista, eikä minulla ole mitään maanjussiakaan vastaan ;)
  arosusi • 13.12.2008 12:25
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy