ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Maaliskuussa Helsingissä muunsukupuolisuutta koskeva Näkymätön sukupuoli -valokuvanäyttely

Sami Mollgren • 07.03.2018 12:12 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Näkymätön sukupuoli -valokuvanäyttely on avoinna Helsingissä ARTag Galleryssa 5.-31.3.2018 keskiviikosta perjantaihin kello 12-18 ja lauantaista sunnuntaihin kello 12-16.
Helsingissä on maaliskuussa esillä muunsukupuolisuutta käsittelevä Näkymätön sukupuoli -valokuvanäyttely. Näyttely on avoinna kuukauden loppuun asti keskiviikosta sunnuntaihin ARTag Galleryssa Helsingin Hietalahdessa.

- Näkymätön sukupuoli -projekti tekee muunsukupuolisuuden näkyväksi ja toimii pehmusteena niille, joiden identiteetti törmää kaksijakoiseen sukupuolijärjestelmään. Muunsukupuoliset ihmiset eivät identioidu naisiksi eivätkä miehiksi. Tällä hetkellä kaksijakoinen sukupuolijärjestelmä määrittää yleistä ihmiskuvaa. Se vaikuttaa siihen, millaista politiikkaa Suomessa tehdään ja miltä tuntuu kasvaa transihmisenä, muunsukupuolisena tai sukupuolettomana. Projekti kertoo noista kasvukokemuksista, törmäämisistä viranomaisten kanssa ja oman tilan löytämisestä.

Kuvien kautta valokuvaaja Jenni Holma haluaa tuoda muunsukupuolisuudelle paikan myös taidekeskustelussa, sillä yhteiskunnallista todellisuutta luodaan myös valokuvaamalla, piirtämällä ja asettamalla teoksia gallerian seinille.

Projektin työryhmään kuuluvat valokuvaaja Jenni Holman lisäksi sarjakuvataiteilija Apila Pepita Miettinen ja toimittajat Veera Järvenpää ja Kaisu Tervonen. Työryhmä toivoo, että kaksijakoisen sukupuolijärjestelmän ongelmien osoittaminen auttaa kyseenalaistamaan koko jäykän järjestelmän, jossa muunsukupuoliset joutuvat usein selittelemään sukupuolen ilmaisuaan, nimeään tai tyytymään vääränlaisiin pronomineihin.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Homot ovat aina törmänneet tähän samaan: ei tässä ole mitään uutta. Vaikka olen homo, niin en minäkään identifioidu mieheksi, siis tässä tarkoitetaan heteroa. Homo on jotakin toista kuin hetero(mies). Enkä ole nainen. Olen homo. Mutta en ole sillä tavalla toisenlainen, että muuttaisin kemikaaleilla tai leikkauksilla omaa kehoani. Minusta se on samaa kuin kauneuskirurgia ja voi rumentaa eikä parantaa. Kun ymmärtää perimän ja perintötekijöiden merkityksen, niin kaikenlainen interventio on turhaa ja monesti se on tuhoavaa. On sinut itsensä kanssa ja hyväksyy että on vajaa, epätäydellinen. Ei kannattaisi perustaa olemassaoloaan tunteisiin jotka vaihtelevat ja muuttuvat koko ajan. Loppujen lopuksi kaikki menevät hautaan. Se on ainakin demokraattista.
  Kolmoisritti • 08.03.2018 00:36
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy