ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Maailman aids-päivää vietetään 1. joulukuuta


Ripustamalla punaisen nauhan (Red Ribbon) rintapieleen voi vähentää hiviin ja aidsiin kohdistuvaa stigmaa, auttaa lisäämään tietoisuutta hivistä ja sen ehkäisemisestä sekä osoittaa myötätuntoa hiv-positiivisia ja aidsiin menehtyneitä kohtaan.
Joulukuun ensimmäisenä päivänä vietetään Maailman aids-päivää. Vuoden 2015 teema on monimuotoisuus.

Vuosittaisen teemapäivän tavoitteena on lisätä ihmisten tietoisuutta hivistä ja aidsista sekä kampanjoida hiv-tartuntojen ennaltaehkäisyn ja hiv-positiivisten oikeuksien puolesta.

1. joulukuuta järjestetään runsaasti tapahtumia myös useissa suomalaiskaupungeissa.

Helsingissä järjestetään päivällä Maailman aids-päivän keskustelutilaisuus. Alkuillasta Kallion kirjastossa järjestetään Maailman aids-päivän yleisöluento. Kallion kirjastossa on käynnissä myös kahden viikon mittainen Eläminen hivin kanssa tänä päivänä -sarjakuvanäyttely. Illalla Uspenskin katedraalissa ja Kampin kappelissa järjestetään Maailman aids-päivän muistotilaisuudet.

Illan lopuksi ravintola Herculeksessa käynnistyy kuudelta neljän tunnin mittainen Maailman aids-päivän klubi, jossa kuullaan mm. Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen uusi kappale Pertti käyttää kondomia. Tapahtumassa jaetaan myös Pertti Kurikan kuvittamia Maailman aids-päivän turvaseksipakkauksia.

Tampereella järjestetään päivällä Ota hiv puheeksi! – Maailman aids-päivän infotilaisuus. Oulussa järjestetään iltapäivällä Maailman aids-päivän keskustelutilaisuus. Turussa SPR:n vapaaehtoiset päivystävät iltapäivällä kaikille avoimessa kävelykatutapahtumassa.

Maailman aids-päivää on järjestetty vuodesta 1988 lähtien ympäri maailmaa.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy