ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

Maailman aids-konferenssi alkoi: AIDSia vastaan 90-90-90-strategialla

Sunnuntaina alkoi 20. maailman aids-konferenssi Melbournessa. Paikalla on 12 000 tutkijaa, asinatuntijaa ja aktivistia. Lentoturman uhreja oli kuusi, ja heidän muistokseen pidettiin hiljainen hetki. Kokous kestää perjantiahin saakka, ja sinä aikana esitellään uudet lääkekokeilut, rokotetutkimukset ja HIViin ja AIDSiin liittyviä arjen kokemuksia.

YK:n Unaids-järjestön toiminnanjohtaja Michel Sidibé esitteli kokouksen aluksi tulevan strategian vuoteen 2020 saakka: 90-90-90. Ainakin 90% HIV-tartunnoista pitää löytää, 90% infektoituneista tulee saada lääkehoidon piiriin ja 90%:lla viruksen taso pitää saada niin alas, että virusta ei enää pystytä havaitsemaan. Vuoteen 2030 pitäisi viruksen eteneminen saada loppumaan kokonaan.

Tällä hetkellä arvioidaan maailmassa olevan yli 50 miljoonaa viruksen kantajaa ja yli puolet heistä ei tiedä tartunnastaan. Tilannetta huonontaa joidenkin maiden syrjivä lainsäädäntö. Tällaista on ainakin Venäjällä, Intiassa ja Afrikassa. Lainsäädännöllä marginalisoidaan yhteiskunnan haavoittuvin väestönosa. Haavoittuvimpia ryhmiä maailmalla ovat huumeiden käyttäjät, seksityöläiset ja miesten välistä seksiä harjoittavat.


Taistelu aids-virusta vastaan on vaikeaa. Sen osoittaa ns. Mississippi-vauva. Häntä hoidettiin heti syntyän jälkeen aids-lääkkeillä ja virus näytti hävinneen. Nyt se on kuitenkin neljän vuoden jälkeen tullut uudestaan esiin. Se on ollut suuri pettymys tutkijoille. Lapselle on aloitettu uudelleen viruslääkitys ja hän voi hyvin.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy