ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Maailman AIDS-konferenssi: Act Up –protesteja

Maailman AIDS-konferenssissa Washingtonissa on jälleen nähty protesteja. Act Up –henki on yhä elossa. Kanadan terveysministeri Leona Aglukkag piti keskiviikkona iltapäivällä avauspuhettaan, mutta lämpimien applodien asemasta hän saikin kovaäänistä kritiikkiä. Aids Action Now –ryhmän (ANN) aktivistit levittivät banderollinsa ja vaativat konferenssiyleisöä kääntämään poliitikolle selkänsä. Leona Aglukkaqia syytetään HIVin vastaisen ehkäisytyön supistuksista. Häntä syytetään myös siitä, ettei hän ota huomioon seksikäyttäytymisen riskeistä ja riskien hallitsemisesta saatua tieteellistä tietoa. Kanadassa keskustellaan parhaillaan siitä, onko HIV-positiivisen ilmoitettava HIV-tilanteensa. Aikaisemmin päivällä aktivistit olivat teipeillä sulkeneet Kanadan näyttelyosaston.

Muuten konferenssissa paistaa päivä ja julkkikset käyvät hymyilemässä. Videoviesteissään Elton John ja Hillary Clinton kehottivat maailmaa solidaarisuuteen ja yhdessä taistelemaan immunikatoa vastaan. Näitä rohkaisuja himmensivät kuitenkin monet olemassa olevat konfliktit. Konflikteja on esim. rikkaiden teollisuusmaiden ja kehitysmaiden välillä. Mutta myös läntisissä maissa on ristiriitoja hallitusten ja tartunnan saaneiden välillä.

Kahdeksankymmenluvulla alkanut Act Up –liike on yhä elossa. Yhä edelleeen puhutaan kriminalisoinnista. Washingtonin kaduille ilmaantui keskiviikkona homomiehiä, joilla oli alushousuissa ja t-paidoissa myyttejä ja syytöksiä HIVistä. Tartunnan saaneet kohtaavat näitä myyttejä edelleen arjessaan. Esim. edelleen elää ennakkoluulo vastuuttomasta tartunnan saaneesta. Yhden aktivistin julisteessa luki: ”Juhlin, harrastan seksiä ilman kondomia, olen positiivinen, käyttäydyn vastuullisesti”. Mies kertoi tosielämästä, että mm. riskien minimointi on nyt monimutkaisempaa kuin 20 vuotta sitten, kun on saatu hyvin toimivia hoitomenetelmiä.

(queer.de)


Youtube-video keskiviikon mielenilmauksista Washingtonin kaduilla
Suomessa HIV-tukikeskus on heinäkuun lopun kiinni, eikä nettisivuilla raportoida mitään Maailman AIDS-konferenssista. Positiiviset.net –sivulla on juttu avajaisista. Tieto on haettava joko Ruotsin RFSL:n kautta tai suoraan konferenssin sivulta www.aids2012.org . Sieltä löytyy mm. ”Humanitarian” Elton Johnin vetoomus. Konferenssin esitelmiä ja puheenvuoroja voi seurata suorana netin kautta.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy