ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Maaginen homoilta - kirkosta eroamiset jatkuvat

vaeltaja2006 • 16.10.2010 07:03 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
YLEn uutiset kertoo tänä aamuna, että homoillan jälkeiset kirkosta eroamiset jatkuvat. Nyt on muutamassa päivässä eronnut 8 360 ihmistä. Keskiviikkona erosi 2 633 ja perjantaina 3 474. Yleensä tähän aikaan vuodesta eroaa n. 400 ihmistä kolmessa päivässä.

www.yle.fi


Näyttelijä Jani Toivola otti kantaa mielipidekirjoituksessaan Helsingin Sanomissa. Hän kertoo olevansa kristitty ja kirkon jäsen 33 vuotta. Homoillan jälkeen hän koki olevansa tienristeyksessä ja oman kirkollisen historianssa päätepisteessä. Päätös erota kirkosta ei ollut helppo, mutta kirkon jäsenenä jatkaminen tuli mahdottomaksi. Homokommentit loukkaisvat Toivolaa syvästi. Hän viittaa mm. Päivi Räsäsen lausuntoihin. Eniten Toivolaa huolestuttavat nuoret, jotka juuri rakentavat identiteettiään ja pohtivat seksuaalisuuttaan.

Lähde: iltasanomat.fi 15.10.2010


Myös urheilupiireissä syntyi jotain keskustelun tapaista. Kokeneet valmentajakonkarit Antti Muurinen ja Hannu Jortikka eivät Iltalehden mukaan mitenkään arastele puhua asiasta.

"Minusta homous urheilussa ei ole vaiettu tabu, mutta on rehellisesti tunnustettava, etten ole kyseiseen asiaan törmännyt millään tavalla 30 vuoden mittaisen urani aikana. Ehkä se asia, mikä ei ole tullut esiin, on vain pysynyt piilossa". Näin sanoo jalkapallomaajoukkueen entinen päävalmentaja ja nykyinen HJK:n valmentaja Antti Muurinen.

Jokerien jääkiekkovalmentaja Hannu Jortikka kertoo, että vaikka hän on valmentanut satoja urjheilijoita, urheilijoiden kaapit ovat pysyneet kiinni.

"Minulla on niin pitkä valmennusura takana, että todennäköisesti homoja on ollut joukkueissani, mutta valmentajana minun kiinnostaa vain se, miten urheilija suoriutuu tehtävästään", Jortikka sanoo.

Molempien mielestä homourheilija voi tulla kaapista. Asialle ollaan avoimia, Jortikka kuitenkin muistuttaa, että urheilussa tulos on se, joka merkitsee. On turha tulla selittelemään, että on sellainen tai tällainen, jos peli ei kulje. Urheilijalle maksetaan suorittamisesta, ei keskustelemisessta.

Rivien välistä voisi lukea Jortikan näkemystä niin, että homot vetoavat helposti homouteensa ja tulevat vaatimaan erityisoikeuksia. Näin ei ole vielä tapahtunut, mutta on sellainen tunne. Näistä "erityisoikeuksista" puhutaan muuallakin maailmassa.


Taloudellisesti kirkosta eroamiset ovat kirkolle kova asia. Jos yksi ihminen maksaisi vuodessa keskimäärin 300 euroa vuodessa kirkollisveroa, se tekisi nyt 2,5 miljoonaa euroa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Valmentaja Jortikan puhe kertoo hänen omasta tavastaan valmentaa. Juuri tuolla asenteella suomalaiset urheilijat ovat tehneet lähes kansallissurun aiheuttaneita tuloksia.

Valmentaja-lehti (4/2010) on ottanut teemaksi nykyisen tilanteen: "Suomen huippu-urheiluun haetaan uusia eväitä."

Urheilupsykologi Terhi Lehtoviita toteaa: "Psyykkinen valmennus kiinteäksi osaksi huippu-urheilupolkua."

Jos urheilija tai kuka muu tahansa kykkii pelokkaana kaapissa oman seksuaalisen identiteettinsä kanssa kipuillen, se kuluttaa merkittävän osan henkistä energiaa. Se on pois Jortikan peräänkuuluttamasta pelkästä suorittamisesta ja lopputuloksesta.

Olen siis Jortikan kanssa täysin eri mieltä urheilun valmentamisen kokonaisuudesta. Valmennettavan psyykkiseen hyvinvointiin pitää panostaa aivan samaan tahtiin kuin varsinaiseen suorituksen valmentamiseen.
  JuhaniV • 16.10.2010 12:37
Manne Maalismaa kirjoittaa mm. tästä kirkostaeroamisbuumista Setan sivuilla: www.seta.fi

Kirkosta eroamisesta muutama sana myös tässä keskustelussa: ranneliike.net

Kommenttia muokattu: 16.10.2010 klo 12:59
  smo • 16.10.2010 12:58
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy