ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Palveluoppaassa mukana
Alfa-Maalaus
Olemme pääkaupunkiseudulla toimiva pieni maalausalan yritys. Meillä on yli 10 vuoden kokemus korjausrakennusmaalauksesta. Asiakkaitamme ovat kotitaloudet, yritykset ja taloyhtiöt, joille tarjoamme maalauspalveluitamme monipuolisesti.
sateenkaaren värinen suomi -opas pääkaupunkiseutu & uusimaa lounais-suomi häme & pirkanmaa kymenlaakso & etelä-karjala pohjanmaa keski-suomi & savo pohjois-karjala pohjois-pohjanmaa & kainuu pohjois-suomi
tapahtumakalenteri suomen homobaarit tiedotteet ja järjestötoimintaa vapaalla lähetä vinkki

Lounais-Suomi

Helsinki + Uusimaa Lounais-Suomi Häme + Pirkanmaa Häme + Pirkanmaa Häme + Pirkanmaa Kymenlaakso + Etelä-Karjala Kymenlaakso + Etelä-Karjala Pohjanmaa Keski-Suomi + Savo Keski-Suomi + Savo Keski-Suomi + Savo Keski-Suomi + Savo Pohjois-Karjala Pohjois-Karjala Pohjois-Pohjanmaa + Kainuu Pohjois-Pohjanmaa + Kainuu Pohjois-Suomi Pohjois-Suomi
Sateenkaaren värinen Suomi -opas sisältää tietoa tapahtumista ja muista aktiviteeteista erityisesti homo- ja lesbo-näkökulmasta.

Lounais-Suomen alueen maakunnat ovat Varsinais-Suomi, Satakunta ja Ahvenanmaa.

Varsinais-Suomen suurin kaupunki on maan vanhin kaupunki Turku, jonka seudulla asuu yli 200 000 ihmistä. Turku on yksi niistä Suomen kaupungeista, joissa on seksuaalivähemmistöille suunnattua ravintolatoimintaa. Lisäksi Turun Seta järjesteää sateenkaariväelle bileitä pääasiassa Klubilla. Maakunnan sateenkaarielämä onkin keskittynyt Turkuun. Muita keskuksia ovat Salo, Uusikaupunki ja Loimaa. Turun kupeessa on myös kesäkaupunkina tunnettu Naantali.

Satakunnan keskus on Pori, jossa ympäristöineen on noin 100 000 asukasta. Porin Seta järjestää ajoittain bileitä ja ylläpitää yhdistystoimintaa kaupungissa. Satakunnan toinen keskus on Rauma, jossa ainakaan tällä erää ei ole toimintaa glbt-kansalle. Myöskään Harjavallassa tai Huittisissa ei ole toimintaa sateenkaariväelle.

Lisäksi itsehallinnollinen ruotsinkielinen maakunta Ahvenanmaa sijaitsee Lounais-Suomessa. Ahvenanmaan pääkaupungissa Maarianhaminassa (ruots. Mariehamn) on sateenkaarikansalle suunnattua toimintaa, tietysti ruotsiksi.

17. toukokuuta järjestettiin tapahtumia eri puolilla maata

Lauantaina 17. toukokuuta 2014 vietettiin kansainvälistä homofobian ja transfobian vastaista päivää. Erilaisia tapahtumia oli useissa kapungeissa eri puolilla Suomea. Helsingin keskustassa Asema-aukiolla oli usean järjestön yhteinen kampanjatapahtuma.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  KOTIMAA 19.05.2014 10:45 1 kommentti, viimeisin 31.05.2014
 

20-vuotisjuhliaan viettävä Vinokino starttaa

Turun seudun Setan järjestämä Lesbo- ja homoelokuvan festivaali Vinokino starttaa tänään 29. syyskuuta. Vinokino käy syksyn mittaan Turun lisäksi myös Helsingissä, Tampereella, Oulussa ja Jyväskylässä. Ohjelmisto on monipuolinen.
UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI  29.09.2011 00:00
 

21. Vinokino käynnistyy

Turun seudun Setan järjestämä Vinokino-elokuvafestivaali käynnistyy perjantaina 2. marraskuuta Turussa ja Jyväskylässä. Helsingissä Vinokino järjestetään 9.11. alkaen ja Tampereella 23.11. alkaen.
VIIHDE JA KULTTUURI  KOTIMAA 02.11.2012 00:10 2 kommenttia, viimeisin 16.11.2012
 

Ahvenanmaalla filmifestivaali

Ensimmäistä kertaa järjestetään tänään lauantaina Ahvenanmaalla filmifestivaali, jossa on hlbtiq-teema. Siellä saa ensiesityksensä ahvenanmaalainen hlbtiq-filmi ja Patrik 1,5 saa Suomen ja Ahvenanmaa
LOUNAIS-SUOMI  KOTIMAA 17.01.2009 14:14
 

Ahvenanmaan ensimmäinen pride-paraati oli menestys

Paljon odotettua enemmän väkeä osallistui Ahvenanmaan ensimmäiseen pride-paraatiin lauantaina. Kulkueessa oli arviolta yli tuhat ihmistä.
UUTISET: PRIDE  KOTIMAA 20.07.2014 15:21
 

Ahvenanmaan oopperaprojekti Joel Pettersonista

Ahvenanmaalla on pantu oopperan muotoon taiteilija Joel Pettersonin elämänvaiheet.
UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI  30.07.2009 23:54
 

Ei Turus mittä homoi oo -kabaree starttaa sunnuntaina Turussa

Sunnuntaina 4. joulukuuta käynnistyy Teatteri Kantanäyn kolmas kabaree Ei Turus mittä homoi oo. Kaikkiaan 18 esitystä nähdään suXes-seurusteluravintolassa. Esityksiä on 20. tammikuuta asti.
UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI  03.12.2011 09:19 8 kommenttia, viimeisin 07.12.2011
 

Elä katto taakses (Teija Kortelainen)

Tämänvuotisen Runo-Kaarinan voittaja on pelkosenniemeläinen toimittaja Teija Kortelainen. Turun Kirjamessuilla julkistettava runokirja "Elä katto taakses" sisältää rankkoja ja murteellisia runoja 20 vuoden ajalta.
UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI  KOTIMAA 17.03.2004 22:55
 

Fucking Åmål keväällä näyttämöllä Kaarinan Nuorisoteatterissa

Kaarinan Nuorisoteatteri toteuttaa ohjaaja Lukas Moodyssonin vuonna 1998 ensi-iltansa saaneen elokuvaan Fucking Åmål perustuvan näyttämöversion. Näytelmä saa ensi-iltansa ja samalla Suomen kantaesityksensä Kaarinan Nuorisoteatterissa 6. huhtikuuta 2012.
UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI  28.02.2012 19:04
 

Gaykätköt: Nautelankosken museo ei halua, että gaykätkön teksteissä käytetään Nautelan nimeä

Geokätköjen rinnalle on tullut toukokuun 2016 ajaksi gaykätköt. Turussa ja sen ympäristössä on 17 kätköä, jotka liittyvät seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiaan. Yhtä kätkö suunniteltiin Lietoon, Nautelan museon eteen.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  KOTIMAA 29.04.2016 11:11 6 kommenttia, viimeisin 06.05.2016
 

Hakkarainen suosittelee: Homoille oma valtakunta Ahvenanmaalle

lta-Sanomissa perussuomalainen Teuvo Hakkarainen hämmästelee, että häntä fanitetaan homopiireissä. Hän suosittelee, että homot, lesbot ja somalit siirretään Ahvenanmaalle, omaan ihanneyhteiskuntaan.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  KOTIMAA 22.10.2011 17:28 9 kommenttia, viimeisin 04.10.2015
 

Hampuri: Ystävyyskaupunkisuhteissa takkuaa?

Milanossa kerrottiin marraskuun lopulla, että ystävyyskaupunkisuhde Pietariin aiotaan panna jäähylle Pietarin homolakien vuoksi. Hampurin ystävyyskaupunkisuhde jatkuu, mutta sopimus viipyy.
UUTISET: YLEISET  30.12.2012 12:04
 

Hanko ja Maarianhamina viettävät pridea

Ahvenanmaan pääkaupungissa Maarianhaminassa pride käynnistyi keskiviikkona ja Suomen eteläisimmässä kaupungissa Hangossa pride käynnistyy perjantaina. Molemmissa kaupungeissa pride-kulkue valtaa kadut lauantaina 20. elokuuta.
UUTISET: PRIDE  KOTIMAA 18.08.2016 19:33
 

Helsingin Gayteatteri kiertueelle: näytelmänä Viinakortti

Helsingin Gayteatteri HGT tekee toukokuussa neljään kaupunkiin ulottuvan kiertueen. Helsingin lisäksi Sami Hilvon esikoisromaaniin perustuva näytelmä Viinakortti nähdään Turussa, Jyväskylässä ja Tampereella.
UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI  KOTIMAA 10.04.2014 09:27 4 kommenttia, viimeisin 08.05.2014
 

Helsingin Vinokino käynnistyy keskiviikkona 16.11.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin keskittyvä elokuvafestivaali Vinokino käynnistyy Helsingissä 16. marraskuuta. Tapahtuma on viisipäiväinen 25-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.
UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI  KOTIMAA 15.11.2016 18:26 1 kommentti, viimeisin 20.11.2016
 

Hlbti-elokuvien festivaali Vinokino Helsingissä

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä käsitteleviin elokuviin ja dokumentteihin keskittyvää Vinokino-elokuvafestivaaliviikonloppua vietetään Helsingissä 7.–9. marraskuuta. Tapahtuman järjestää Turun seudun Seta ry.
UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI  KOTIMAA 07.11.2014 07:31
 

Homofobian vastaisen päivän kannanottoja ja tapahtumia

Maailmalla lähetettiin syrjintää vastustavia viestejä taivaalle. Turussa oli After Tom -seminaari. Tampereella julistettiin homo- ja transrauha. Joensuussa vaaditaan yleistä avioliittolakia hallitusohjelmaan. Helsingissä huomio oli urheilun homofobiassa.
 

Jääkiekkovalmentajalta painavia sanoja

Risto Dufva: ”Avoimuus ja suvaitsevaisuus on sivistyksen mitta”
UUTISET: URHEILU  KOTIMAA 06.02.2014 14:49
 

Kaarina omistaa poikansa teoksen

Verovaroin Tom of Finlandin tuotantoa on Suomessa ostanut vain kaksi tahoa. Toinen niistä on Kaarinan kunta, toinen nykytaiteen museo Kiasma.
UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI  08.05.2011 10:59
 

Kansainvälinen sateenkaariperhepäivä

Sunnuntaina 5.5. vietetään historiansa toista Kansainvälistä sateenkaariperhepäivää. Suomessa tapahtumia on ainakin Helsingissä ja Turussa. Kansainvälisesti erilaisia tapahtumia on kymmenissä kaupungeissa.
UUTISET: YLEISET  05.05.2013 11:30
 
 
 • suXes
  Turkulainen "iloisten ihmisten seurusteluravintola" auki päivittäin 19-03. A place for Gay people in Turku. Open daily 7pm-3am. » www.suxes.fi
 • Turun Kirjakahvila - Åbo Bokcafé
  Queer- ja transväen suosima, pääosin vapaaehtoisvoimin pyörivä kirjakahvila ja vaihtoehtokulttuuritila. // A volunteer-run book café and alternative cultural space frequented by queer and trans folks. » www.kirjakahvila.org
 • Homoglobiini ry
  Turun homo-, lesbo-, bi- ja transopiskelijoiden yhdistys, johon kuuluu jäseniä mm. Turun yliopistosta, Åbo Akademista ja Turun seudun ammattikorkeakouluista. Järjestämme jäsenillemme tapaamisia, kultturiohjelmaa ja matkoja mukavassa seurassa. » www.homoglobiini.fi
 • Mummolaakso ry - Gummedalen rf
  Yhdistyksen tarkoituksena on edistää lesbojen ja bi-naisten keskinäistä solidaarisuutta ja huolenpitoa sekä tarjota omasta identiteetistä lähtevä vaihtoehto perinteiselle vanhusten hoidolle. » www.mummolaakso.fi/57.html
 • Queer Turku ry
  Turkulainen Queer-yhdistys » www.queerturku.net
 • Regnbågsfyren rf
  Regnbågsfyren vill verka för ökad synlighet av homo-, bi- och transpersoner på Åland och stödja sexuellt likaberättigande och könsidentitetens mångfald. » www.regnbagsfyren.ax
 • Satakunnan SETA ry
  Satakunnan Seta ry on Satakunnassa toimiva ihmisoikeus- ja sosiaalialan järjestö, jonka tavoitteena on ihmisten yhdenvertaisuus riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta. » www.100seta.fi
 • Turun Mummolaakso ry
  Yhdistys on tarkoitettu kaikenikäisille lesbo- ja binaisille, jotka ovat kiinnostuneet sosiaalisesta toiminnasta lesbojen parissa. » www.turunmummolaakso.net
 • Turun Seudun SETA ry
  Turun Seudun SETA ry on paikallinen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kansalaisoikeusjärjestö. » www.tuseta.fi
    Muut toimijat:
    Alueen kuntia:


Näytä suurempi kartta
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2017 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy