ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Lontoon sarjamurhaaja sai elinkautisen vankeusrangaistuksen

Sami Mollgren • 26.11.2016 12:14 • 5 kommenttia. UUTISET: YLEISET • EU

Stephen Port tuomittiin elinkautiseen vankeuteen (kuva: Reuters / Lehtikuva)
Lontoolainen 41-vuotias kokki Stephen Port sai perjantaina elinkautisen vakeustuomion neljän nuoren miehen raiskaamisesta ja murhaamisesta.

Neljä 21-25 -vuotiasta uhriaan hän tavoitti deittipalveluiden avulla, ja houkutteli nämä itäisen Lontoon Barkingissa sijaitsevaan asuntoonsa. Siellä hän laittoi uhriensa juomiin tappavan annoksen gammahydroksivoihappoa. Sen jälkeen hän raiskasi tajuttomat uhrinsa ja videoi tekonsa. Lopulta hän vei lopulta ruumiit ulos asuntonsa lähellä sijaitsevalle hautausmaalle.

Tuomioon johtaneet teot tapahtuivat kesäkuun 2014 ja syyskuun 2015 välillä. Neljän surmansa saaneen miehen lisäksi Port huumasi ja raiskasi seitsemän muuta miestä. He kuitenkin selvisivät hengissä.

Port oli myös yrittänyt lavastaa yhden tekemistään murhista itsemurhaksi. Samalla Port yritti vierittää syyn toisesta tekemästään murhasta tämän nimiin kirjoittamalla tekaistuun itsemurhaviestiin valheellisen tunnustuksen osallisuudesta siihen.

Lehtitietojen mukaan Portin tietokoneelta löytyi paljon väkivaltaista pornoa.

Poliisille kritiikkiä

Suur-Lontoon poliisin toimintaa tapausten tutkinnassa selvitetään. Poliisi on jo myöntänyt, että poliisilla on voinut olla mahdollisuuksia päästä murhaajan jäljille jo aiemmin.

Yhden uhrin ystävässä oli herännyt epäilyjä siitä, että kolme alueella sattunutta kuolemantapausta voisivat olla sidoksissa toisiinsa. Tämä oli ottanut yhteyttä Pink News -julkaisuun. Julkaisu oli ollut yhteydessä poliisiin, mutta poliisi oli kieltänyt tapausten mahdolliset yhteydet.

Pink Newsin päätoimittaja Benjamin Cohen kertoo, että poliisi myös kehotti julkaisua olemaan kirjoittamatta asiasta, ettei lietsottaisi pelkoa. Hän arvioi, että mikäli murhat olisivat sattuneet paremmalla alueella, uhrit olisivat olleet naisia ja tiedustelu olisi tullut arvovaltailta lehdeltä, olisi tapaukset käsitelty eri tavoin.

Myös homoaktivisti Peter Tatchell katsoo, että poliisi suhtautui välinpitämättömästi tapauksiin, ja että suhtautuminen olisi ollut toisenlaista, jos uhrit olisivat olleet ylempään yhteiskuntaluokkaan kuuluvia naisia. Nyt uhrit olivat pienituloisia työväenluokkaisia homomiehiä.

Tutkittavana on nyt Portin mahdollinen osallisuus 58 muuhun murhaan.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kamala tapaus : (
Esim. täällä www.independent.co.uk
on kerrontaa hänen surmauhrihistoriastaan.
On tosiaan kummallista ettei häntä saatu kiinni aiemmin.
Näyttää että hän käytti itsestään somessa paljon nuorempia kuvia, kuin mitä hän oli, eli sen jo olisi luullut herättävän uhreiksi joutuneissa epäilyksiä ... mutta toisaalta uhreissa oli juurikin rattopoikia ja rahankipeitä opiskelijoita yms.
Ja mikähän mahtaa olla hänen elämänhistoriansa?

Tavallaanhan samaan temantiikkaan liittyy se eräs jenkkileffakin...

Eivätkä vastaavat sarjamurhaajatapaukset tai väkivaltaiset tyttöjen sarjaraiskaajat ole mitenkään harvinaisia heteromaailmassakaan, ikävä kyllä.

Tapaus ja muutkin vastaavat keskusteluttavat jälleen mediassa
www.independent.co.uk

Metro UK julkaisi kuvia hänen kotoaan ja jutun alussa kuvasarja (ilmeisesti kaikki kuvat hänestä), jossa alaoikeassa kuvassa hänellä näyttää olevan kihlasormuskin tms eli mikähän hänen seksuaalisuutensa mahtaa ollakaan.

metro.co.uk

Kommenttia muokattu: 26.11.2016 klo 14:38
  human • 26.11.2016 13:32
Käykääpäs vilkaisemassa mtv3:n uutisen kommentointeja aiheesta:

www.mtv.fi

Otin yhteyttä sinne asiakaspalveluun ja kehottivat vain ottamaan moderaattoreihin yhteyttä. On siinäkin asiakiaspalvelua... En edes mistään löytänyt miten modeille voisi ilmoittaa asiasta. Tuolla kun on seksuaalivähemmistöjä koskevia uutisia niin tuo törkykommentointi on ihan jatkuvaa ja siihen ei puututa mitenkään. Kuitenkin on kyseessä Suomen isoimpia uutissivustoja niin en voi muuta kuin ihmetellä miten tuo on mahdollista. Laitoin nettipoliisille ilmoituksen mutta eipä näytä niitäkään kiinnostavan. Täällä taloudessa ainakin meni nyt koko mtv3 boikottiin.
  Janne (ei rekisteröitynyt) • 26.11.2016 14:23
Okei, aika jännä juttu kun nyt onkin koko uutinen poistettu mtv:n sivuilta.
Tosiaan torstaina uutinen julkaistiin ja saman tien siellä kommentoitiin mm. että homot kuuluukin raiskata. Otin sinne yhteyttä jo torstaina ja vielä ainakin lauantaina uutinen kommenttien kera oli luettavissa.

Kiehahti vaan kun ei nämä meitä koskevat asenteet tunnu muuttuvan sitten millään. Ihan kuin olisi jotenkin hyväksyttävää kirjoittaa meistä mitä paskaa tahansa. Mietinkin jos itse kommentoisi samalla tavalla tuommoista uutista jossa olisi homojen tilalla heteronaiset tai lapset niin varmasti olisi oven takana poliisit kolkuttelemassa alta aikayksikön.
  Janne (ei rekisteröitynyt) • 28.11.2016 00:37
Mtv:n uutinen löytyy kyllä vielä kommentteineen:

www.mtv.fi

Aikamoista homofobista törkyä, ihan niin kuin seuraavankin jutun yhteydessä:

www.mtv.fi
  Simeone (ei rekisteröitynyt) • 28.11.2016 19:32
MTV3 nyt on aina ollut tuollainen metsäläisjunttimedia.
  ... (ei rekisteröitynyt) • 01.12.2016 11:51
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy