Lokakuun Yhteishyvä tarjoaa Suomen koteihin laaja-alaisen perhenäkökulman

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • jnsto
  • 2

S-ryhmän asiakaslehden Yhteishyvän lokakuun 2012 numeron pääjuttuihin kuuluu kooste perheistä. Otsikolla "Perhe on onnen perustekijä" alkava juttu nostaa pääsivullaan esille nurmijärveläisen pariskunnan Tiinan ja Ninnin, ja heidän jutuntekohetkellä vielä tulossa olevan esikoisensa.

Yhteishyvä on yksi Suomen tavoittavimmista aikakausilehdistä ja siinä tällainenkin juttu leviää koteihin paremmin "ohi torjunnan" kuin ehkä jossain muussa välineessä. Ottaen huomioon osuuskauppaliikkeen rakenteen, Yhteishyvän perhejutusta voi syntyä liikkeen sisällä keskusteluakin.

Yhteishyvän jutussa todetaan, että perhe ei ole kiveen hakattu vakio, vaan jatkuvasti muuttuva ihmissuhteiden verkosto.

Meri Eskolan teksti kertoo, että parisuhteessa ei enää osapuolille riitä lasten saaminen ja liiton kestävyys, vaan onnen mittariksi on tullut suhteen laadukkuus. Jutun kuvat ovat Aleksi Poutasen ja tilastotaustatyön on tehnyt Tiina-Mari Haka.

Yhteishyvä tarjoaa käytännön esimerkin siitä, miten nykyinen rekisteröity parisuhde eroaa monessa mielessä sukupuolineutraalista avioliitosta. - Kauhuskenaario olisi se, että jos lapsen biologiselle äidille tapahtuisi jotain, toisella äidillä ei olisi mitään laillisia oikeuksia lapseen ennen adoptiota, äidit kertoivat Yhteishyvälle.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lukija saa tietää, että Tiinan ja Ninnin oli rekisteröitävä parisuhteensa ennen lapsen syntymää, jotta toisella äidillä on lapsen syntymän jälkeen oikeus hakea perheen sisäistä adoptiota. Koska adoptioprosessi kestää useita kuukausia, pari hakee Ninnille ensin oheishuoltajuutta, jonka saa yleensä nopeammin.

Ninni ja Tiina käyttivät suomalaista spermanluovuttajaa, vaikka lapsi voikin selvittää hänen henkilöllisyytensä 18 vuotta täytettyään. -Ajattelimme, että biologisen isän henkilöllisyys on lapsen oikeus. Emme pidä luovuttajaa uhkana, hän on osa lasta, he sanovat.

Yhteishyvän perhejuttu alkaa lokakuun numeron sivulta 16 ja kattaa neljä sivua. Kooste tarjoaa laajasti tietoa perheistä ja niiden muuttumisesta. Tämä ranneliike.netin uutinen keskittyy vain Yhteishyvän reportaasin HLBT-osuuteen.

2 kommenttia

Sitä Yhteishyvä ei kuitenkaan tiennyt, että adoptiolaki on kesällä muuttunut eikä perheen sisäinen adoptioprosessi kestä enää kuukausia.
  • 2 / 2
  • Tarkka lukija
  • 30.9.2012, 12.50
Sitäkään Yhteishyvä ei tiennyt, ettei evankelis-luterilainen kirkko pidä avioliittoa sakramenttina. Ehkä toimittaja muisteli ortodoksisen tai katolisen kirkon sakramenttikäsitystä.