ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Lippukiistoja Euroviisuissa - myös sateenkaarilipun osalta

Sami Mollgren • 01.05.2016 00:40 • 6 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Sateenkaarilipun "poliittista" liehuttamista rajoitetaan Venäjän esityksen aikana Euroviisuissa, kertoo PinkNews. Laulukilpailun lippupolitiikasta on noussut laajempikin keskustelu, kun kiellettyjen lippujen esimerkkilista päätyi julkisuuteen.

Sateenkaarilipun liehuttaminen Venäjän esittämisen aikana on viime vuosien aikana tullut protestikeinoksi, jolla halutaan kiinnittää huomiota hlbti-vähemmistöjä kaltoin kohtelevan Venäjän toimintaan.

Nyt laulukilpailun järjestäjät vaativat "kunnioittamaan ja arvostamaan Eurovision laulukilpailun epäpoliittista luonnetta". Aiempina vuosina laulukilpailun järjestäjät ovat pyrkineet rajoittamaan Venäjän esityksen aikana yltyvän "buuauskonsertin" kuulumista euroviisulähetyksessä.


Laulukilpailun lippupolitiikasta on noussut laajempikin keskustelu. Kilpailupaikan yleisöllä on lupa liehuttaa osallistujamaiden ja muiden YK:n jäsenmaiden lippuja. Lisäksi sallittuihin lippuihin kuuluu EU-lippu sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen sateenkaarilippu. Esimerkiksi erilaisten itsehallintoalueiden liput sen sijaan ovat kiellettyjä.

Julkisuuteen päätyi todennäköisesti vahingossa kiellettyjen lippujen esimerkkilista. Euroopan yleisradiounioni EBU kertoi Facebookissa perjantaina, että kilpailupaikka Globen Arenan ja lipunmyyjä AXS:n sivuilla julkaistu esimerkkilista kielletyistä lipuista ei ollut tarkoitettu julkaistavaksi.

Laulukilpailun järjestäjät pyytävät anteeksi ihmisiltä, jotka ovat loukkaantuneet erilaisten lippujen esittämisestä yhdessä nipussa. Esimerkiksi Baskimaan itsehallintoalueen lippua Ikurriñaa seuraa listassa terroristijärjestö Isisin lippu.

EBU ei ole sinänsä kiistänyt ohjeistuksensa pätevyyttä ja paikkansapitävyyttä. Lippu- ja kylttisäännöillä yritetään estää poliittiset kannanotot.


Eurovision 61. laulukilpailu järjestetään Tukholmassa. Kilpailun semifinaalit järjestetään 10. sekä 12. toukokuuta ja finaali 14. toukokuuta 2016.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
-- "laulukilpailun järjestäjät vaativat "kunnioittamaan ja arvostamaan Eurovision laulukilpailun epäpoliittista luonnetta""

Tämä uuskielinen ilmaisu pitää lienee ymmärtää niin että meidän tulee kunnitoittaa ja arvostaa Eurovison laulukilpailun kaupallista luonnetta. Sama koskee myös urheilua, johon ei pidä sotkea politiikkaa, ihmisoikeuksia, demokratiaa jne., koska raha.
  ren • 01.05.2016 10:28
Onpas perin ortodoksisen outoa tuo Sateenkaari-liputuksen rajoittaminen Venäjän viisuesityksen aikana, kun Sergey Lazarevilla on kummiskin tämmöinen transseksuaalien fanittaman lopun biisi-videokin

www.youtube.com

Saakohan tuolloin viisu-huiskutella trans-bi -lippuja sitten?
  human • 01.05.2016 15:04
Paras ratkaisuhan olisi jättää Putinistan kärvistelemään umpi-ortodoksiseen neuvostonostalgiaansa ja ottaa muita, jopa vaikka Euraasian tasolta mukaan kisoihin. Olisihan se metkaa kun Korean K-Pop voittaisi kisoja peräperää - sieltähän voisi tulla Euroviisu-hittiversio gangnam stylestä, eli Gaymen style :D

Jari vähän yritti, muttei kyennyt, kun sortui hoteroilemaan
www.youtube.com

www.youtube.com

Tässähän oli varsin paljon ihan gaytäkin mukana
www.youtube.com

Euroviisut sais lavaKoreografioihinkin ihan uusia ulottuvuuksia Aasian mukaan vonkaamisesta www.youtube.com

Ja Euro-Afro-viisuthan olisivat vallan hyvä kaapista ulos tulo, sisäänpäin lämminneelle Euroopalle. Ja Latinalainen Amerikkakin tekisi terää.

Euroviisut on niin jämähtänyt balladeihin, ruotsalaisbiisityyliin ja muutamaan bliisuun rock-yritelmään. Lisäksi tämänkinvuotinen ohjelmisto on aika alavireistä protestanttis-masis-Eurooppaa.
Sinne pitäisi saada musatyylejä ja aidosti iloa enempi. Suomikin voisi räväyttää lavalle jonkin modernin tanssihitti-polkan www.youtube.com

Kommenttia muokattu: 01.05.2016 klo 15:33
  human • 01.05.2016 15:26
"Saakohan tuolloin viisu-huiskutella trans-bi -lippuja sitten"


Ei saa. Sateekaarilippu edustaa myös näitä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä.
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 02.05.2016 09:21
Eipä ole mitään homompaa ja nolompaa kuin Euroviisujen fanitus. Euroviisu-homot on niitä pahimpia stereotyyppisimpiä neiti/megahomoja joille on tärkeää seksuaalisuutensa ulostuominen. Toisaalta nämä homot tunnistaa homoiksi jo ennen kuin avaavat suunsa. Veikkaampa Humanin olevan juuri tälläinen. Pitänee mennä Herccuun tsekkaamaan asia joku vkl vaikka näitä homoloita välttelenkin :)
  Ateisti (ei rekisteröitynyt) • 02.05.2016 17:53
Human omasta mielestään nokkela "iki-sinkku jumala" ja "uskomus"-jutut oliva ihan hauskoja ensimmäisen kerran mutta sitten hän toistaa samaa vitsiä ja paasausta kommentista kommenttiin joka on todella rasittavaa luettavaa. Sama levy näyttää jääneen päälle.
  Zephyr • 03.05.2016 20:52
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy