ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Lesbo tulossa, vanhemmat riemuitsevat. Australialainen mainos.

jnsto • 21.06.2013 14:23 • 10 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT

Onneksi olkoon, saatte lesbon, sanoo lääkäri ultaäänitutkimukseen tulleelle odottavalle äidille ja tämän partnerille. Kamerakuva mainoksesta.
- Onneksi olkoon, saatte lesbon, sanoo sikiötä ultraäänellä tutkiva lääkäri. Ja tulevien vanhempien riemulla ei ole rajoja. - Saamme lesbon. Miten ihanaa....

Kohtaus on australialaisesta mainoksesta, joka on suunnattu heteropareille ja yleensä yhteiskunnan valtavirralle. Kampanjan takana on australialainen yhteisö Parents and Friends of Lesbians and Gays. Heidän tiedottajansa Shelley Argent sanoo, että provokatiivisen mainoksen tarkoituksena on korostaa , ettei homous tai lesbous ole yhteydessä kulttuuriin tai vanhemmustaitoihin. Ihminen vain syntyy sellaiseksi. Kampanjan on luonut brisbanelainen vapaa mainostoimittaja Steve Minon.

Queenslandilainen ulkomainosyhtiö GOA on lahjoittanut kampanjan julisteversiolle 60 000 Australian dollarin arvosta julkaisualustaa. GOA:n johtaja Chris Tyquin on sanonut pyrkivänsä vaikuttamaan siihen, että mainostilan tarjoajat muualla maassa ottaisivat esimerkkiä.

Vanhempien riemuilun vähitellen laantuessa videossa seuraa teksti, joka toteaa, että kuka tahansa voi syntyä homona tai lesbona. Jatkorivillä todetaan, että avioliittotasa-arvo on perhekysymys.

Mainoksen sanoma on luotu avamaan ajatuksia. Ultraääniteknologialla ei pystytä osoittamaan sikiöiden tulevaa seksuaalista suuntautumista.

Mainoksen valistava osa toteaa, että kuka tahansa voi syntyä seksuaalivähemmistöön kuuluvaksi. Ja siksi tasa-arvoinen avioliittomahdollisuus on yleinen perhekysymys.
Vanhemmat riemuitsevat hyvästä uutisesta. - Saamme lesbon.

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Sama mainos olisi mielenkiintoista nähdä transsukupuolisista, sillä hekin vain syntyvät sellaisiksi. Itse en tosin kiljuisi riemusta, sillä kukaan rakastava vanhempi ei toivo oman lapsen syntyvän sellaiseen tilaan, joka tuottaa tuskaa. Cis-sukupuolisilla (homoilla, heteroilla tai millä vaan) on yksinkertaisesti helpompaa.
  Transnuoren äiti (ei rekisteröitynyt) • 21.06.2013 18:30
Uskoisin, että tuskan tuottamiseen vaaditaan muita ihmisiä, johon itseään peilaa. Myös asenteilla on suuri vaikutus siihen, minkälaiseksi transsukupuolinen elämänsä kokee.
  Homopallero • 21.06.2013 20:05
.

Kommenttia muokattu: 21.06.2013 klo 20:53
  Rox2010 • 21.06.2013 20:27
Homopallero: Varmasti ympäristö tuottaa tuskaa, mutta koska transkokemus lähtee ihmisen sisimmästä, ei tarvitse sen kummempaa kuin kokemuksen siitä että jokin ei ole oikein eli keho on vääränlainen.
Asenne on ratkaiseva tekijä ja jotkut jopa pystyvät sanomaan olevansa "trans ja ylpeä siitä", mutta harva syntyy sillä asenteella, vaan joutuu ensin käsittelemään vaikeuksiaan. Joskus se voi olla todella musertavaa.
  Transnuoren äiti (ei rekisteröitynyt) • 21.06.2013 22:11
Asenteilla tarkoitin nimenomaan ympäröivien ihmisten suhtautumista. Uskoisin että transsukupuolisen elämää helpottaa hyväksyvä suhtautuminen. Kuvittelisin myös että poissulkevilla sukupuolirooleilla on erittäin kielteinen vaikutus.
  Homopallero • 22.06.2013 11:18
Homopallero: Näin on. Mutta se ei ole ainoa asia, joka herättää tiedostamaan sukupuoliristiriidan. Suurinosa transsukupuolisista kokee kehodysforiaa, jolloin pelkkä oma keho tuottaa hämmennystä ja surua. Siksi en toivo kenenkään syntyvän sellaiseen tilaan. Parasta mitä voimme tehdä transihmisten (ja koko yhteiskunnan) vuoksi, on luoda sukupuolisensitiivinen ympäristö elää sekä tarpeeksi mahdollisuuksia saada hoitoa ristiriitaansa.
  Transnuoren äiti (ei rekisteröitynyt) • 22.06.2013 11:46
Häviävän pieni osa vanhemmista haluaisi lapsesta homoakaan. Tiedä sitten, suurin syy siihen varmasti on lapsen kärsimyksen välttämisen sijaan oman itsensä ja muun perheen tai suvun suojeleminen häpeältä. Toki transsukupuolinen lapsi on vielä suurempi paha. Jos homoseksuaalisuuden tai transsukupuolisuuden voisi tietää hyvän aikaa ennen syntymää, niin aivan varmasti niiden takia tehtäisiin merkittävä määrä abortteja.

Mitä tässä käytyyn keskusteluun tulee niin tosiaan, homoseksuaalisella ei ole juuri yhtään varsinaisesti itsessään pelkästä homoseksuaalisuudesta johtuvaa syytä kärsimykseensä, kun taas, kuten ninimerkki "Transnuoren äiti" sanoi, transsukupuolisella olisi ongelmia itsensä kanssa enemmän kuin homoseksuaalilla, vaikka asenteet olisivatkin sellaisia kuin niiden pitäisi. Toki tuollainen asenneympäristö on aivan utopistinen ajatus.

Kommenttia muokattu: 22.06.2013 klo 17:45
  Is • 22.06.2013 17:41
Is: Aika kova väite vanhemmanrakkautta vastaan. Olen sitä mieltä että jos vanhempi pistää rakkaudelle ehtoja lapsensa suhteen, ei edes ansaitsisi saada lapsia. On totta että moni vanhempi on vielä tänäkin päivänä niin sivistymätön, että asettuu lapsensa identiteetin kanssa poikkiteloin, jos käykin ilmi ettei tämä vastaa hetero cis-sukupuolinen oletusta. Väitetään että halutaan vain suojella, vaikka todellisuudessa tehdään henkistä väkivaltaa ja suojellaan pelkästään omia ennakkoluuloja. Onneksi hyvin moni näistä vanhemmista on myös herännyt tämän "koitoksen" myötä todellisuuteen ja katuneet omaa ajattelemattomuuttaan - yleensä siinä vaiheessa kun huomaa että identiteetti on jotain niin pyhintä ihmisessä ettei se vain murene, kun lapsi uhkaa tosissaan itsesuojeluna lähteä tai kaikista traagisimmissa tapauksissa, kun lapsi päätyy riistämään itseltään hengen. Tälle valaistumisilmiölle on yksinkertainen syy: rakkaus.
Minä olen nähnyt tämän kuvion itse. En varmasti koskaan anna itselleni anteeksi mitä aiheutin lapselleni, mutta voin tästedes toimia viisaampana vanhempana, tukea ja rakastaa. Sen lisäksi pidän aina tilaisuuden tullen huolen että YLEISsivistys aiheesta on muidenkin saatavilla.

Transsukupuolinen lapsi ei ole "suurempi paha", ei millään muotoa vähäpätöisempi kuin muut lapset. Joskus niin vain käy ja silloin pitää elää sen mukaan.
  Transnuoren äiti (ei rekisteröitynyt) • 22.06.2013 19:17
Pääasia on, että olet lapsesi tukena nyt. Vieraan pelko on inhimillistä, mutta niin on myös kyky olla välittämättä siitä. Eräs suosikkifantasiahahmoistani sanoo: "Valintamme osoittavat keitä todellisuudessa olemme, eivät ominaisuutemme."

Älä siis tuomitse itseäsi liian ankarasti. Jonain päivänä huomaat lapsesi kasvaneen empaattiseksi aikuiseksi ja voit ansaitusti antaa itsellesi anteeksi ja olla ylpeä valinnastasi ja itsestäsi. :)
  Homopallero • 23.06.2013 11:10
Tein jutun mainoksesta siksi, että mainos on viestimien mukaan murtanut keskustelurajan siellä, missä asiaa ei tunneta omakohtaisesti... On siis tavoittanut. Ja tekee työtä sen, eteen että tulevat vanhemmat eivät synkistys lastensa osoittautuessa vähemmistöläisiksi.
  jnsto • 23.06.2013 12:24
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy