ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Lesbinen runoteos voitti Runo-Kaarina -kilpailun

Tämänvuotisen Runo-Kaarinan voittaja on pelkosenniemeläinen toimittaja Teija Kortelainen. Turun Kirjamessuilla julkistettava runokirja "Elä katto taakses" sisältää rankkoja ja murteellisia runoja 20 vuoden ajalta.

Runoja, joissa luonto ei aina tuudi lastaan. Runoja, joissa ei-heteron toive voi olla kuolema. Runojen tiettyyn pessimismiin on ujuttautunut myös hurttia huumoria ja vahvoja luontokuvia. Nuoren tytön, väliin kivinenkin, polku aikuisuuteen ja sukupuoli-identiteetin kaikenpuoliseen hyväksymiseen päättyy kuitenkin onnellisesti. Hän löytää "rinsessan".

Runo-Kaarina täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta ja yhdestoista runokirja on tulossa painosta. Yhdestoista siksi, että eräänä vuonna oli jaettu ykkössija. Esikoisrunoilijoille tarkoitettu kilpailu on saavuttanut valtakunnallisen tunnettavuuden. Kokoelmia on vuosien saatossa tullut kaiken kaikkiaan 919 kpl. Ennätyksen ollessa yhtenä vuonna 196 kpl. Osallistujien kotipaikkatiedoista voidaan päätellä, että Kaarina ja sen runokilpailu tunnetaan koko maassa.

Esikoisrunoilijoille tarkoitettu kilpailu on järjestetty kaksi kertaa kutsukilpailuna, muina vuosina se on ollut avoin kilpailu.


Katso myös nämä
 
 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy