ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Leo Varadkar nousi Irlannin pääministeriksi parlamentin nimitettyä hänet tehtävään

Sami Mollgren • 14.06.2017 18:41 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Leo Varadkar (kuva: Bucklesman CC BY-SA 3.0)
Irlannin parlamentti on nimittänyt maan pääministeriksi Leo Varadkarin. Varadkar on maan ensimmäinen avoimesti homo pääministeri ja 38-vuotiaana samalla historian nuorin pääministeri. Varadkarin tohtori-isä on kotoisin Intiasta ja sairaanhoitajaäiti irlannista.

Nimityksestä kertoneen BBC:n mukaan parlamentti hyväksyi Varadkarin nimityksen pääministeriksi äänin 57–50, ja 47 parlamentin jäsentä jätti äänestämättä.

Maata hallitseva keskusta-oikeistolainen Fine Gael -puolue valitsi Varadkarin kesäkuun alussa yhdenneksitoista puheenjohtajakseen.

Varadkar nimitti puolueen puheenjohtajaäänestyksessä hänelle hävinneen Simon Coveneyn varapääministeriksi.

Varadkar kertoi julkisesti homoseksuaalisuudestaan radiohaastattelussa vuonna 2015, ennen Irlannin samaa sukupuolta olevien avioliittoja koskevaa kansanäänestystä. Tuolloin hän toimi terveysministerinä.

Irlannissa homoseksuaaliset suhteet olivat laittomia vuoteen 1993 asti. Vuonna 2015 maassa sallittiin samaa sukupuolta olevien avioliitot.

Irlannin lisäksi Luxemburgilla on avoimesti homo pääministeri. Xavier Bettel nimitettiin tehtäväänsä loppuvuodesta 2013. Myös Luxemburgin varapääministeri Etienne Schneider on avoimesti homo.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy